28 Nisan 2024 Pazar

Tuvalet kağıdı rulosundan müzik kutusu yaptılar

Tuvalet kağıdı rulosundan müzik kutusu yaptılar

Isparta

Eğirdir İstasyon Mahallesinde bulunan yamaç paraşütü, Gölü, doğası ve yaz aylarının vazgeçilmez tatil yeri Altınkumu ile meşhur olan Altınkum plajında Sıfır Atık Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe ‘Sıfır Atık’ Şarkısıyla bilinen sanatçı Zeliha SUNAL,  Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan SAVRAN, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Pınar KESİKTAŞ ve Personeli, Destek Hizmetleri Müdürü Gamze GÖKSU, Avukat Duygu Durdu YEŞİL, Gölbelde şirket Müdürü Ömer YILMAZ ve İstasyon Mahallesinde bulunan Akademi Çocuk Kreş ve Gündüz Bakım evi Müdürleri Aygül Funda KARTAL, Ayşegül ÇİNARDAL, Öğretmenleri ve Öğrencileri katıldılar.

 Etkinlikte sanatçı Zeliha SUNAL öğrenciler ile birlikte ‘Sıfır Atık’ şarkısı eşliğinde atık malzeme olan tuvalet kâğıdı rulosundan müzik kutusu yapıp hep birlikte farkındalık oluşturdular. Etkinliğin amacı okul öncesi çocukların sıfır atık kavramını benimsemeleri ‘’ Düşün, Gerekli Değilse Tüketme’ ’Daha Az Tüket’’, ‘’ Değerlendir, Yeniden kullan’’, ‘’Değiştir, Farklı amaçlarla kullan’’ ve ‘’Dönüştür’’ Doğa kazansın’’ prensibini öğrenmeleridir.

Etkinlik sonrası Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan SAVRAN Eğirdir hatırası olarak Sanatçı Zeliha SUNAL’a hediye plaketi takdim etti. Ayrıca İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Pınar KESİKTAŞ arıtma tesislerinde  yetiştirilen doğal lavanta buketini sanatçı Zeliha SUNAL’a  takdim etti. Sanatçı Sunal, daire müdürlerine atık malzeme olan kağıt ve CD’lerden yapılmış bardak altlığı hediye etti. Sanatçı Zeliha SUNAL, Eğirdir Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Erhan SAVRAN’a ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Pınar KESİKTAŞ’a memnuniyetlerini dile getirdi. Eğirdir’in ‘Sakin Şehir’ olarakta bilinen  doğal güzelliğiyle   etkilendiklerini ve Eğirdir’e hayranlığını ifade etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Toilet Paper

17 Temmuz 2023 Pazartesi 17:25

Büyük proje . Ufkumuz bu kadar işte .

Selim

17 Temmuz 2023 Pazartesi 10:57

Zaten fiyatı böyleylen yıkayıp yıkayıp kullanmak lazım naylonunu bile değerlendirmek lazım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR