27 Nisan 2024 Cumartesi

Türk milleti, cumhuriyetine ve Atatürk’üne sahip çıkmıştır

Türk milleti, cumhuriyetine ve Atatürk’üne sahip çıkmıştır

Isparta

Türk Ocakları Isparta Şubesi Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde bir konser düzenledi. Türk Dünyası sanatçısı Bünyamin Aksungur'un katıldığı konser Öğretmenevi Konferans salonunda yoğun katılımla 2 saat sürdü.

Açılış konuşmasını yapan şube başkanı Op.Dr.Levent Başyiğit: "Türk Milleti, Cumhuriyetine ve Atatürk'üne sahip çıkmıştır. Edirne'den Kars'a, Samsun'dan Mersin'e büyük bir coşku ile Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlanmıştır. Aralarında Tarkan, Erol Evgin, Kıraç hatta kardeş Azerbaycanlı sanatçı Turan Manafzade'nin olduğu 15 i aşkın sanatçı 100. yıl marşı bestelediler. Isparta'da da daha önce görülmemiş bir katılımla gündüz resmi geçit, akşam Cumhuriyet Recepsiyonu, Fener alayı ve Havai fişek gösterisi ile dolu dolu kutlandı.

Türkocağı olarak da biz her hafta  Pazartesi akşamları Cumhuriyet, Atatürk Dış politika, Din, Bilim, Tarım vb konuları ele alan,   Osmanlı sonrası Cumhuriyetin kazanımlarını işleyen sohbetler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İşte bu kapsamda bugün de 100. yıl da Cumhuriyet Konseri olarak karşınızdayız. Türk Dünyası sanatçısı sayın Bünyamin Aksungur bu gece bizi Ana Vatan Türkiye'den, Ata Vatan Türkistan'a götürecek.

Saygıdeğer Türkocaklılar, kıymetli misafirlerimiz. Dünya'da 2 bölge var ki 100 yıldır acı, gözyaşı ve kan hiç eksik olmuyor. 1933 yılında bağımsızlığını ilan edip Doğu Türkistan Cumhuriyetini kuran Müslüman Uygur Türk'ü kardeşlerimiz zorla önce Rusya'nın daha sonra da Çin Devletinin kontrolü altına alındı. O tarihten sonra Doğu Türkistan'da ki Uygur Türklerinde acı, gözyaşı, ölüm  hiç eksik olmadı.

Benzer bir olay Filistin de yaşanıyor. Birinci Dünya savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğundan kopartılan Filistin de yüzler 1948 de kurulan İsrail Devleti sonrası hiç gülmedi, acı, gözyaşı, ölüm hiç eksik olmadı. 7 ekim de hamas'ın başlattığı savaş  2 aydır çocuk, kadın, sivil demeden İsrail'in katliamına dönüştü. Ve acıdır Dünya bu vahşeti seyrediyor. Birleşmiş milletler güvenlik konseyinin büyük çoğunlukla süresiz ateşkes kararının  Amerika Birleşik Devletleri tarafından veto edilmesi, bu kurumun işlevsiz olduğunu, yok hükmünde olduğunu ispatlamıştır. Yaşananlar ve gerçekler  Bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyetinin tekrar kurulması ve Filistin İsrail sorunun 2 Devletli bir çözüm ile sonlanacağını bize göstermektedir.

Sözlerime son verirken katılımınız için sizlere, Programı için Bünyamin Aksungur'a teşekkür eder, Şükranlarımı sunarım. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100 yılı kutlu olsun. Atatürk'ün dediği gibi ilelebet payidar kalsın. Dünya durdukça yaşasın. Ne Mutlu Türk'üm Diyene." dedi. Gece Sanatçı Bünyamin Aksungur Konseri ile sonlandırıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR