28 Nisan 2024 Pazar

Turizm ve Gastronomi Çalıştayı düzenlendi

Turizm ve Gastronomi Çalıştayı düzenlendi

Isparta

23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında ilki düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın değerlendirildiği ve ikincisi planlanan fuarın; geliştirilmesi, yeni fikirler ile sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla çalıştay düzenlendi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğindeki çalıştaya Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Av. Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 27. Dönem Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, turizm sektörü temsilcileri ile iş ve meslek odaları temsilcileri katıldı.

Çalıştaydaki konuşmasında; Isparta sahip olduğu insan yapısıyla, doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle, yemek kültürüyle ve diğer özellikleriyle turizm açısından gelecek vadeden bir şehir olduğunu belirten Vali Baruş özetle şöyle konuştu: “Ama bugüne kadar maalesef turizmde sahip olduğumuz avantajları, kaynakları iyi değerlendirdiğimizi söyleyemeyiz. Tabii turizm bir kültür, yani sadece tanıtımla yürüyen bir çalışma değil aynı zamanda o şehirde, o bölgede yaşayan insanların da benimsemesi gereken ve hayatına yerleştirmesi gereken bir kültür. Bu yıl itibariyle yaklaşık 500 bin civarında bir konaklamaya sahip olduk ama Isparta’nın esas potansiyeli bu değil. Yani Isparta’nın potansiyeli en az 1 milyon olmayı hak ediyor. Burada da öncelikli hedefimiz 1 milyon olmalı. Isparta’mız; Gölleri, dağları, vadileri, kanyonları, kültür bakımından eşsiz güzelliklere sahip tarihi gelenekleri, yaşam kültürü açısından çekici bir özelliğe sahip. Spor turizmi açısından çok geniş imkanlara ve olanaklara sahip. Isparta kış turizmi bakımından Davraz dağıyla her zaman insanların ziyaret etmek istediği bir şehir. Gastronomi açısından da yeterince bilinmeyen bir şehir, aslında çok zengin ama bu güzelliklerini bu lezzetli yemeklerini maalesef gelen ziyaretçilerine sunmada biraz problem yaşayan bir şehir. Turizm ve gastronomi fuarının şehrimize şöyle bir faydası oldu. Ispartalılar gastronomi alanında sahip oldukları bu zenginliğin farkına vardılar. Bu zenginlikten çok daha değişik ürünler üretebileceklerini inanmaya başladılar. Bunda tabi aşçılar federasyonumuzun da etkisi büyük. Orada gerçekleştirilen etkinlikler, yapılan yemekler, sunulan lezzetler konusunda önemli bir katkı sundular. Ve Isparta’da bir turizm kültürünün oluşması gerektiğinin bilincine varmaya başladı Ispartalılar. Çünkü bir şehri ilk önce kendi insanlarının iyi bilmesi lazım. Yani bir ilçenizde yaşayan bir vatandaşınız başka bir ilçedeki güzelliği bilmiyorsa o şehri dışarıdan gelen insanlara nasıl anlatacak? Veya dışarıda başka bir şehre gittiğinde Isparta’nın neyinden bahsedecek. İlk önce o şehirde yaşayan insanların bütün ilçelerinde, köylerinde yaşayan insanların Isparta’yı güzelce tanıması lazım. Bunda da işte düzenlenen bu fuarın önemli bir rolü var inşallah önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu daha kapsamlı olarak düzenleyip özellikle ilçelerden gelecek ziyaretçi sayısını artırma yönünde çabalar sarf ederiz.. Bu çalıştay kapsamında çalışma gruplarının değerlendirmelerine göre, düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarında ki noksanlıkları ve yapılması gerekenleri tespit amacıyla düzenlenen çalışmalara katılan çok sayıda arkadaşımız var. Onların bazı tespitleri mutlaka paylaşacaklar. Bizler de bunlardan yola çıkarak gelecek fuar organizasyonlarında zaman, mekan ve katılım açısından neler yapmamız gerekir, daha iyi olması için bu yönde kafa yoracağız. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Isparta’nın turizm yolunda çok daha başarılı olmasını temenni ediyorum”

Protokol konuşmalarının ardından 27. Dönem Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Isparta’nın turizmde alanında izlemesi gereken yollar hakkındaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tarkan Çetin

08 Şubat 2024 Perşembe 08:52

deneme

kabune pilavı

12 Ocak 2024 Cuma 14:29

ziraat odası başkanını göremedik haberimi yoktu acaba yoksa mümkünü yok kaçırmazdı böyle şeyleri

Tr32

12 Ocak 2024 Cuma 11:12

Hadi Turizmi bir yere kadar anlıyorumda,Gastronomi diyorsunuz hangi lezzetten bahsediyoruz? Elimizde tarihi değeri olan ticari getirisi olan halı gibi bir meta var ve biz bunu değerlendiremiyoruz. Halıyla tarihi hiçbir geçmişi olmayan ama dünyaya ürün satan bir Gaziantep kadar olamıyoruz. Potansiyelimiz ve birkimimiz olduğu halde. İlimizin yöneticileri kendi arasında böyle toplanacağına gitsinler Antep organizeye bir baksınlar derim. Üretim nasıl yapılır nasıl satılır.nasıl istihdam yaratılır.

vatandaş31

12 Ocak 2024 Cuma 08:07

şimdi daha iyi anlayın elin ecnebi, gevur dediğimiz adamlar neden dünyaya hükmediyor. onlar bu abuk subuk işlerle uğraşmayı bırakmışlar. buralara harcanacak olan paralarla adamlar teknoloji geliştiriyor. buralarda geçecek vakitleri araştırmaya geliştirmeye harcıyorlar. biz 65 yaş üstü içi geçmiş insanları başımıza başkan yapıyor ve onların gereksiz fikirleri ile oyalanıyoruz. herkes güya ben gidersem eserim kalsın istiyor. ülkede hesap verebilirlik yasası getirilmeden olmaz. herkes hesap vermeli

vatandaş32

12 Ocak 2024 Cuma 08:02

gerçekten insanlar bu tür işlere doydu artık. ilimizde haziran ayında gül, turizm ve halı festivali düzenleniyor. bir üstüne turizm ve gastronomi adı altında bu festival nedir. bunlara harcanacak olan paralar başka türlü tanıtımlar için harcanabilir. bu paralar katma değer kazandırmak için harcanabilir. yani illaki bulunduğunuz koltukları korumak için bu tarz abuk subuk işlere imza atmak zorunda değilsiniz. ıspartanın eti budu belli zaten. birisi başkana fikir vermiş başkanda arkasından gidiyor

Bize Fabrikalar kurulması lazim

12 Ocak 2024 Cuma 01:28

Isparta ya lokanta yemek ten çok,imalat fabrika lazım,iş sahası lazım.Onune gelen master şef olmuş şimdiki zamanda!!!..

Hüseyin

11 Ocak 2024 Perşembe 22:38

Türkiye nin yüzyılı afiş asmış belediye. Gelin görünki hala otobüs durağı olmayan yerler var. Öğrenciler vatandaş yağmurda ıslanarak otobüs bekliyor. Sizi neyi anlatıyorsunuz. Milletin göreceği çarşıya yap durak kenar mahalle yerlere yapma. Camı kırık olanlar var hiç bakma emi belediye. Hayatımız siyaset olmuş seçim olmuş oy olmuş partiye üye olmuş başka hiçbir şey yok.

Gerçekler

11 Ocak 2024 Perşembe 21:27

Yabancı ülkeler yapay zeka,uzay araçları ile uğraşır biz ise hala daha yöresel yemekler,gastronomi gibi saçma sapan işlere çalıştay yaparız.Yobazlık tam gaz devam...

Remzi Erdoğdu

11 Ocak 2024 Perşembe 19:43

Bomboş salon, millet doydu bu işlere.

Mıstık

11 Ocak 2024 Perşembe 18:05

Metin başkan odada sigara içmek serbestmi. Ne zaman odaya gelsek, ne iş yaptığını bilmediğimiz Kenan Baykam elinde sigarayla odada geziniyor.

İsmail dogru

11 Ocak 2024 Perşembe 16:54

Etkili ancak yetkisiz arkadaşlara bir an önce yetki de verilsin

Hasan'ın oğlu

11 Ocak 2024 Perşembe 16:32

Etkili ve yetkisiz arkadaşları tekrar sahalarda görmek gerçekten sevindirici. Devamını bekliyoruz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR