29 Nisan 2024 Pazartesi

TÜİK'in işsizlik rakamlarını değerlendirdi

TÜİK'in işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Isparta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2021 yılı Mayıs ayı işsizlik verilerini değerlendirdi.

Açıklanan işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Halıcı, "TÜİK'e göre işsizlik oranı ise 0,6 puanlık azalış ile yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam edilenlerin sayısı da 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 216 bin kişi azalarak 27 milyon 844 bin kişi, istihdam oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 43,8 oldu. Yani hem istihdam düştü hem de işsizlik. Yani gençlerde, kadınlarda işsizlik oranı artarken, TÜİK işsiz sayısını düşürdü.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 27,2

TÜİK verisinde işsizliğin düşmüş gibi görünmesi, iş bulmaktan umudunu kesenlerin TÜİK tarafından işsiz sayılmamasından kaynaklandı.

TÜİK verilerine göre mayıs ayında 'atıl işgücü' olarak tanımlanan gerçek işsizlik yüzde 27,2 oldu. İşsizlik mayısta 4 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti" dedi.

Tarımda istihdam edilenlerin oranının da düştüğüne işaret eden Başkan Halıcı, tarımın istihdam açısından önemine işaret ederek, "Tarım dışı sektörde kayıt dışı çalışanların oranı bir önceki yılın aynı ayına göre 1,6 puan azalarak yüzde 15,6 oldu. İşsizliğe çare olamayanlar, küçük hesaplarla işsizliği düşürmeye çalışıyor. Oysa gerçekler ortada. Devlet, herkesin çalışma hakkını kullanabilmesinden ve bu hakkın korunmasından birinci derecede sorumludur" ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İşsize cvp

14 Temmuz 2021 Çarşamba 08:23

Sen böyle yorumlar yaptında biz seni aç mı koyduk işsiz eferin patikeyi hakettin acından ölecem sanma biz seni makarna patikeyle besleriz kışın kömürde veririz yaz sen böyle eferin kimse işsize acımasın biz besleriz onu 10 kg makarna 1 çuval patikesi bizde aslan işsiz kaplan işsiz

Vatandaş Ali Rıza

14 Temmuz 2021 Çarşamba 05:39

Hem valla, hem billa sende biliyorsun, iktidar falan olamayacağınızı...... Ama boş muhabbete devam... Zaten bizlerde yatıp, kalkıp Kılıçdaroğlu na dua ediyoruz. Allah onu genel başkanlıktan almasın ve uzun ömürler versin. Çünkü böyle muhalefeti hiç bir zaman bulamayız. Yapılanların parasını ödemeyiz, uçakları satacağım,şuraları yıkacağım,buraların işlerini durduracağım.....v.s Seçimlerde de sandıkta, nasıl atarsan ağzına, öyle lüp,lüp diye gidiyor boğazına ... Isparta lokumu misali.....

Tatar Ramo

14 Temmuz 2021 Çarşamba 04:57

Hemen siz gelin iktidara duzeltiverin turban sorununu issizligi..duygu somurucusu sol zihniyet siz iktidara gelemezsiniz..Kasetle genel baskan secen parti..Allah sizin gibi din istismarcilarindan bizleri korusun..Ataturke siginip durcagimiza Devlet Bahceli ye yalvarin bizi de yaniniza alin diye..

Yalakalar memleketi Isparta’ya hoşgeldiniz

13 Temmuz 2021 Salı 23:49

Aktroller gelmiş hadi dislıke atın makarna kömür gönderir akapaaa

Halo

13 Temmuz 2021 Salı 22:33

Oooooooooo a hbrciler maaş günü yaklaşınca hemen yükleniyonuz eferin aldığınız patikenin makarnanın hakkını verin ama vermiyonuz mübarekler ayın 15 geçtimi hmn bi gevşeme keseriz yardımları haa

Yabancı mal

13 Temmuz 2021 Salı 18:57

Yabancı , geldiğin yere geri dön ve kuş beyninle yorum yapma

İşsiz

13 Temmuz 2021 Salı 18:28

Açlıktan ölsekte, Rabbim bu memlekette Chp ye iktidar nasip etmesin

Mustafa Kemal

13 Temmuz 2021 Salı 18:18

YALANMI cevap: Adamsan yerini yaz. Bizde Allah korusun senden alışveriş yapmayalım. Doğrucu davuta cevap: Bizde senin yorumlarını okumak zorunda değiliz. Sende sayfayı çevir işin gücün yok yorum yazıyorsun. yabancıya cevap: Sen oyunu CHP ye vermeyebilirsin. Sana ver diyen yok. Git sevdiğin kişilerin sayfasına yorum yap. Bizdendir sana yeter.

yabancı

13 Temmuz 2021 Salı 16:30

YAV YETEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER . İNANKİ akp,ip çi,chp,veya herhanği bir partili değilim lakin: boş edebiyat yapma yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. senin bildiklerini vatandaşta biliyor okuyor. ÇAREEEEEEEEEEEEEE NE ONU YAZ. ÇARE chp yi İKTİDARA ĞETİRMEK ÜLKENİN İNTİHARIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR.

Aykırı Ses

13 Temmuz 2021 Salı 13:40

Peki Isparta'nın işgücü piyasası ne alemde, İşkur'un durumu ne, gençler neyle iştigal etmekte merak ettiniz mi?.. Genel Merkez'den gelen bültenlerle basın açıklaması yapmayı bırakın artık lütfen... İşsizliğin bitmesi için kapitalist düzenin yerle bir edilip emekçilerin iktidarının kurulması gerekir. Oysaki CHP, neoliberalizmle derdi olmayan, IMF'ci, Dünya Bankacı kadroların yönetiminde olduğu bir burjuva partisidir. Akp'si Chp'si, İyi Parti'si hepsi öyledir...

YALANMI

13 Temmuz 2021 Salı 13:25

1 lokma ekmeğim olsun. chp nin ETLİ ,TATLI,ACILI YEMEĞİNE RABBİM BENİ MUHTAÇ ETMESİN. RABBİM BU MİLLETİ chp ye MUHTAÇ ETMESİN. BUDA BENİM ACİZANE DUAM.

Doğrucu davut

13 Temmuz 2021 Salı 12:47

yav arkadaş bi huzur ver artık ya hergün seni burada görmek zorundamıyım ben

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR