02 Mayıs 2024 Perşembe

Toplu ulaşım tekeline son vereceğiz

Toplu ulaşım tekeline son vereceğiz

Isparta

Isparta Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan, sahada yaptığı incelemeler sonucunda şehrin dar sokaklarından geçemeyen büyük otobüslerin neden olduğu trafik sorunlarına çözüm getireceğini açıkladı. Yazgan, mevcut toplu ulaşım sisteminin tekelleşmiş ve halkın beklentilerinden uzak bir yapıya sahip olduğunu belirterek, bu durumun Isparta halkına zarar verdiğini ifade etti.

Belediye başkanlığı döneminde atılacak adımları paylaşan Yazgan, belediyenin iştiraki ile kurulacak bir firma aracılığıyla çevre dostu, elektrikli, süratli, uygun fiyatlı ve konforlu midibüsleri Isparta'ya kazandırmayı hedefliyor. Bu sayede dar sokaklarda geçiş sıkıntısı yaşanmayacağını ve şehir trafiğinin daha akıcı hale geleceğini belirtti.

Yazgan'ın planları arasında midibüs sefer sayılarını artırarak 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz, öğrencilere ise yarı fiyatlı ulaşım imkanı sunma bulunuyor. Ayrıca, belediyenin belirleyeceği yeni standartlarla toplu ulaşım hizmeti daha kaliteli bir hale getirileceği ifadelerinde bulundu.

"Hemşerilerimizi memnun eden bir ulaşım sistemi oluşturacağımızı söz veriyorum" diyen Yazgan, "Otobüsüm Nerede?" mobil uygulamasını geliştirerek toplu ulaşım araçlarıyla ilgili anlık bilgilerin paylaşılmasını sağlayacak. Böylece, hemşerilerin günlük yaşamlarını daha planlı hale getirilerek trafikte geçen sürenin de kısaltılacağını ifade etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

G.a

04 Mart 2024 Pazartesi 15:04

Bir davraz mah. Sakini olarak hiç bir zaman zamanında gelmeyen ya da hiç gelmeyen , yolcuları tersleyen şöförlerden bıktık artık. Hiç bir belediye ispartamizda dolmuş sistemini getirmiyor. Getirebilecek bşk nin oyları artar. Dileyen halk otobüsüne dileyen dolmuşa biner bu kadar basit. !!!

Vatandaş

04 Mart 2024 Pazartesi 00:09

Otobüsçü amcalar duymasın sakın kızarlar valla

Atahan

03 Mart 2024 Pazar 22:49

Atakan Bey bu açıklamadan sonra Isparta Halk Otobüsleri Baronları sizin kazanmamanız için mücadele edecek, önceki seçimde Gökmen Bey in de projesiydi bu ama YZ Günaydın Aday olarak çıktı ve Ispartayı toplu taşıma baronlarının eline teslim etti.

turancımq

03 Mart 2024 Pazar 22:08

yht yap

Murat

03 Mart 2024 Pazar 20:15

Dev gibi otobüsler durakta yolun ortasında durur trafiği kitlerler artık yeter dolmuşa geçmeli rekabet şart Halk ekmek sözünüde unutma başkan bunlar bize lazım olan dokunuşlar Kirazlı dereye dökülen paralar keşke böyle işlerde kullanılsaydı daha modern olsaydı bu şehir.

Kaptan

03 Mart 2024 Pazar 16:15

İnşaallah başkan Isparta'da en büyük sorun halk otobüsleri Isparta ne çekiyorsa toplu taşımadan hem fiyatından hem zamanında gelmeyen otobüsten bence en önemli sorun helal başkan bunu senden başkası yapamaz menfaatine dokunur

En iyisi bu

03 Mart 2024 Pazar 14:19

Işte bu ıspartalılarin beklediği haber.Belediye ve özel halk otobüsleri tekellermiş,sömürüyor millet Ispartanın sokakları için en iyisi ya minibüsler,ya da midibüs ler.Sabah ve akşam vatandaşlarda öğrencilerde perişan oluyorlar...

Ispartalı

03 Mart 2024 Pazar 12:56

Isparta da bir çok sorunlar var başkanım bizler inanıyoruz bunlara çözüm bulacaksınız ıspartayı yaşanır büyük şehirler arasına katacak bir başkansınız

Vatandaş

03 Mart 2024 Pazar 11:36

Bende toplu taşıma tekeli olduğuna inanıyorum Ispartada trafik sorunu oluşturan etkenlerden birisi fiyatlarda istedikleri gibi vatandaş mahkum ediliyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR