29 Nisan 2024 Pazartesi

TOPLAM 293 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ

15 Mart 2013 tarihine kadar, online olarak "www.otomotivprojepazari.com" adresi üzerinden, dosya yükleme yoluyla yapılabilecek olan Türkiye otomotiv sektöründe ikinci kez gerçekleştirilen "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması" için başvurular başladı.

Isparta

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Otomotiv Sektörü Temsilcisi Salih Sarıkaya, tasarımcılar, mucitler ve değerli bir fikri olan herkes için, otomotiv sektörüyle ilgili çalışmalarını sunabilecekleri bir platform sağlayan yarışmanın başvurularının 15 Mart 2013 tarihine kadar, online olarak "www.otomotivprojepazari.com" adresi üzerinden, dosya yükleme yoluyla yapılabileceğini bildirdi. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler şöyle: Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle düzenlenen "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması" finalistlerini, farklı kategorilere verilecek toplam 293 bin lira para ödülü ve yurt dışında eğitim imkanı bekliyor. "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması" sektörde çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler, ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve otomobil tutkunlarını içine alan geniş bir kitlenin yaratıcı fikirlerini ortaya koyabileceği, "Proje Pazarı" ve "Tasarım Yarışması" olmak üzere iki farklı projeyi kapsıyor. "Otomotiv Tasarım Yarışması", üniversite öğrencileri, profesyonel çevreler ile değerli bir fikri olan ve katılım kriterlerini karşılayan herkese açık bir yarışma olarak düzenleniyor. Katılımcılardan özgün ve yenilikçi projeler geliştirilmesinin beklendiği "Otomotiv Tasarım Yarışması", komponent bazında; Ergonomi, Yenilenebilir Enerji Çevre, Emniyet, Mekanik Fonksiyonellik olmak üzere 4 kategoride katılıma açık bulunacak. Yarışmanın teması "Tasarım Yoluna Çık, Yolun Açık" olarak belirlendi. Son başvurunun 1 Nisan 2013'te kabul edileceği tasarım yarışmasına "www.otomotivtasarimyarismasi.com" adresinden başvuru yapmak mümkün oluyor. -"Ar-Ge Proje Pazarı", profesyoneller ile sanayicileri bir araya getirecek- "Farklı Düşünün, Fark Atın" teması ile düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı" yarışması, akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten üniversite, araştırma merkezi ve firmalar, sanayiciler, profesyonel olarak bu işle ilgilenen tüm birey ve ekiplerin projelerinin sanayiye kazandırılması amacıyla düzenleniyor. Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenerek yapılması istenen Ar-Ge projeleri, Otomotiv Tasarım Yarışması'nda olduğu gibi 4 farklı kategoride ele alınıyor. Yarışma sonunda, projeleri seçilen araştırmacı ve akademisyenlerin tasarımlarını sunabileceği ve sanayicilerle bir araya gelerek bire bir görüşme olanağına sahip olacakları bir sergi düzenlenecek.
TOPLAM 293 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ
 "Otomotiv Tasarım Yarışması" ve "Ar-Ge Proje Pazarı" olmak üzere düzenlenen her iki yarışmada da değerlendirmeler belirlenen dört kategori üzerinden yapılacak. Ar-Ge Proje Pazarı için her kategoriden ilk 3'e girenler ödüllendirilirken, Otomotiv Tasarım Yarışması'nda profesyoneller ve üniversite öğrencileri için ayrı değerlendirme yapılacak ve yine her kategoriden ilk 3'e girenler ödüllendirilecek. 1.'lerin 10 bin lira, 2.'lerin 6 bin lira 3.'lerin ise 3 bin lira ve Ar-Ge Proje Pazarı için de her kategoriden ilk 3'e girenlerden 1.'nin 50 bin lira, 2.'nin 30 bin lira, 3.'nün ise 20 bin lira para ödülü kazanacağı yarışmalarda verilecek toplam para ödülü ise 293 bin lirayı bulacak. Ayrıca Otomotiv Tasarım Yarışması'nda dereceye giren 2 tasarımcı, Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle 2 yıllık yurt dışı eğitimi kazanacak. Otomotiv Endüstrisinin 2023 ihracat stratejisi kapsamında, Türkiye'de Ar-Ge ve tasarım kültürünün gelişmesi, ihracatta katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşvik edilmesi, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasına katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilen "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması", 17-18 Nisan 2013 tarihlerinde, Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek ödül töreni, Ar-Ge Proje Pazarı sergisi ve konferansları kapsayan törenle sona erecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR