28 Nisan 2024 Pazar

Teknofest'te SDÜ gururu

Süleyman Demirel Üniversitesi, dünyanın en büyük Havacılık Teknoloji ve Uzay Festivali Teknofest’e katıldı.

Isparta

İzmir’de gerçekleştirilen Teknofest’te yerini alan SDÜ festivalde, Türkiye'de ilk kez Seramik Atölyesi tarafından geliştirilen üç boyutlu seramik yazıcıdan üretilen ürünleri tanıttı. Ayrıca ziyaretçilere güneş teleskopuyla gözlem imkânı sunuldu. Standı gezen ziyaretçiler, SDÜ Prototip Atölyesinde yer alan üç boyutlu yazıcının ürettiği ürünleri tanıma fırsatı bularak sanal gerçeklik gözlüğünü deneyimledi. SDÜ Metaverse Girişim Stüdyosu faaliyetleri hakkında da bilgiler verilerek dünyanın ilk Atatürk NFT sergisi tanıtıldı. 

SDÜ Ekibine Birincilik Ödülü

29 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival kapsamında düzenlenen “Teknofest Girişim Yarışması”nın “Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri Hızlandırma” kategorisinde yarışan SDÜ Takımının “KODGEM Projesi” en iyi girişim seçildi. SDÜ Takımı, birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Üniversitemiz öğrencileri Fatih Durmaz, Hatice Durmaz, Emre Doğaner, Furkan Durmaz’dan oluşan SDÜ Takımının geliştirdiği proje, duruş farkındalığını artırmak ve duruş alışkanlıklarını değiştirmek için tasarlanan giyilebilir bir cihaz özelliğine sahip.

Ayrıca T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a; T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı-Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a; Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil'e Süleyman Demirel Üniversitesi Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Teknofest’e özel üretilmiş hediyeler SDÜ adına takdim edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tarkan Çetin

08 Kasım 2023 Çarşamba 13:30

deneme

hulusi alp

03 Ekim 2023 Salı 14:53

süreyya sadi bilgiç hayır o değil sen akıllı bir adamsın ilker gibi bir sahtekarın seni bu hale nasıl getirdi anlam veremedim. sana tamam efendim diyip arkandan iş çevirdi. senin gibi koca reisin oğlu nasıl bu oyunları yedi.

hulusi

03 Ekim 2023 Salı 14:45

ilker spor merkezine gelir üzerindeki kıyafetlerle bütün herkez dalga geçerdi şuan kendisiyle dalga geçen herkesi kalkındırdı. kendi özel kalemi ömer faruk acar bile sen rektörlük yapamıyorsun diyormuş kendisine güya. yada tam öyle birşeydi tam dinlemedim.

ibrahim kubilay türkay

03 Ekim 2023 Salı 14:28

spor bilimleri fakültesi dekanı cem çetin araştırma görevlileri alımında sınav sorusu verdmeye devam mı ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR