29 Nisan 2024 Pazartesi

Taşlar sadece süs değil aynı zamanda şifa kaynağıdır

Taşlar sadece süs değil aynı zamanda şifa kaynağıdır

Isparta

Isparta’da Tarihi Üzüm Çarşısı’ndaki dükkanında doğal taş satışı gerçekleştiren Songül Köken, şifa kaynağı taşlar hakkında bilgi verdi.

İnsanların ihtiyaçlarına göre doğal taş temin ettiklerini söyleyen Köken, olumlu geri dönüşler aldığını belirtti. Köken, doğal taşların tarih boyunca birçok toplumda kullanıldığını söyleyerek açıklamasında; “Mesleğimi eşimden devraldım. Uygulamalı Takı Teknoloji Bölümü mezunuyum. Ametist, inci, mercan, akik, hematit, kaplangözü, kehribar gibi birçok doğal taşın satışını gerçekleştiriyorum. Doğal taşları isteğe göre bileklik, tesbih, yüzük gibi birçok takı yapımında kullanıyoruz. İnsanların ihtiyaçlarına, burçlarına göre doğal taş temin ediyorum. Taşların faydasını görüp, olumlu dönüş yapan birçok kişi var. Büyüklerimiz; ‘Ayağını toprağa bas, elektriğini alsın’ derdi ya, doğal taşların asıl temeli budur. Doğal taşlar toprağın altında çok uzun yıllar bekleyerek oluşuyor ve toprağın enerjisini üzerinde taşıyor. Tarih boyunca da birçok toplumda kullanıldı” şeklinde konuştu.

AMETİST

Ametist Aşk taşıdır. Negatif elektrik yükü taşıdığından bedendeki faza elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir. Negatif enerjiyi toplayarak pozitif enerjiye dönüştürür. Depresyona faydalıdır. Şifa bakımından en güçlü taştır. Cilt-göz hastalıklarına, alerjik migren ve baş ağrılarına, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Uykusuzluğa iyi gelir. Pembe kuvarsla birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir ve kalbi korur.

AVENTURİN

Depresyona karşı etkilidir. Kalp sağlığı için etkilidir.

 HEMATİT

Stresi azaltır, hafızayı güçlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Eklem romatizmalarına karşı etkilidir.

KAPLANGÖZÜ

Bağımsızlık taşıdır, enerjiyi dengeler. Ticaret hayatında başarıya yardım eder. Korku, kıskançlık, kin, inatçılık gibi duyguları yenmeye yardımcı olur. Astım hastalıkları için faydalıdır. Sindirim sistemi, dalak, pankreas, mide, kalp için yararlıdır. Baş ağrısını hafifletir. Uyku verir. Erkekler tarafından çok tercih edilir.

KRİSTAL KUVARS

Radyasyonu toplar. Çevrede oluşan negatif enerjiyi dağıtır, pozitif enerji toplar. 6. Hissi, sevgi ve şefkat duygularını güçlendirir. Göz için şifalıdır.

KEHRİBAR

Ağrıyan yerlere koyulduğunda ağrıları hafifletir. Kullanılan kehribarın ağrıyan yerin büyüklüğü kadar olması etkisini güçlendirir. Soğuk algınlığı, astım, guatr, bronşit ve astım tedavisi için boyun bölgesinde kullanılabilir. Boğaz ve troid enfeksiyonları tedavisinde diğer taşlardan üstündür. Sol elle oynandığında bedenin elektriğini toplar. Elektrik yükünü azalttığı için depresyona faydalıdır.

KANTAŞI

Anlayışı ve hafızayı kuvvetlendirir. Zihni karmaşık düşüncelerden arındırır. Duygusal, zihinsel engelleri ortadan kaldırır. İnsanı zayıflık ve cesaretsizlik duygularından kurtarır.

LAL(GARNET)

Ticarette başarılı olmayı sağlar. Geçmişi hatırlamaya yardımcı olur. Hayal gücünün kuvvetlendirir. Karabasanları önler. Enerjisi damarlar için faydalıdır.

LABRADORİT

Gözler için faydalıdır. Kan basıncının düşürülmesine faydalıdır. Daha iyi odaklanmayı ve konsantre olmayı sağlar. Ruhsal bakımdan gelişme amacıyla kullanılır.

MALAKİT

Arındırma, temizlik taşıdır. Verdiği enerji koruyucu bir cila gibi bedeni kaplar. Gerilimi ortadan kaldırır. İçe gömülen acıları ortaya çıkarır ve çözülmesine yardım eder. Heyecanları, aşırı duygulanmaları ortadan kaldırır. Kalbi ve dalağı kuvvetlendirir. Hormonsal sistemi dengeler.

PEMBE KUVARS

Duyarlılıkları dengeler, özgüven duygusunu arttırır. Böbrekler, akciğer, bedenin ısı sistemi, kalp için faydalıdır. Kalp için ametistle birlikte kullanılabilir.

İletişim: 0 532 572 61 22

 

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Zehra Gümüşsoy

04 Nisan 2024 Perşembe 20:40

Yıllar önce yolumuz ısparta'ya düşmüştü. Çok güzel bir yüzük aldım seve seve de kullanırım. Hayırlı bol kazançlar dilerim...

Demet

04 Nisan 2024 Perşembe 18:24

Hayırlı olsun Songül Hanım ürünleriniz çok güzel şifaya vesile olmasını dilerim

Beyhan

03 Nisan 2024 Çarşamba 17:30

Taşların özelliklerini okudum sadece bazı taşların bazı özellikleri doğru emeginizi takdir ediyorum fakat insanlara faydalı olmak istiyorsanız ilmini öğrenmeniz şart

Özlem AYZ

03 Nisan 2024 Çarşamba 05:52

Dogal taslarin sifasi icin önce iman ve itikat lazım ALLAH a inanmayan taştan medet ummasın. Doğal taslar şifalı madenlerdir.Üstelik biliminde kabul ettigi bir gerçektir.Altin kadın vücudu icin gümüş erkek vücudu icin nasıl sağlıklı ise dogal taşlarda doğal madendir ve sağlıklıdır.Sizin burcunuz ile yükseleniniz ile uyumlu olmalıdır.Bir taştan sayet enerji uyumunuz yoksa fayda goremezsiniz.Koç burcu bas ağrısı icin ametistten fayda görürken Oglak burcu Kaplangözünden fayda görür.ŞİFA ALLAH tan

Güler aydogan

03 Nisan 2024 Çarşamba 05:23

Instagram varmi

Ahmet

02 Nisan 2024 Salı 23:10

Hanımefendi dindar olduğunuzu anlıyorum. Bir taş için şans sağlar demek ve o şekilde pazarlamak şirke girer. Tekrar değerlendirmenizi istirham ederim.

Bir doktor tavsiyesi

02 Nisan 2024 Salı 22:11

Kapatın o zaman hastaneleri,tıp fakültelerini, olsun bitsin, hââ bu arada doktorlar da istifa edip bu işe başlasin.

Papatya

02 Nisan 2024 Salı 18:10

Hiç bir işe yaramiyor asla kaç defa aldım kullandım bı faydasını göremedim

Mehmet

02 Nisan 2024 Salı 17:59

Vallaha hepsi yalan. Ürün satmak üçin uydurulmuş şeyler. Baksan hepsi strese iyi geliyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR