28 Nisan 2024 Pazar

Tarihte eşine çok az rastlanan kahramanlık destanlarındandır

Tarihte eşine çok az rastlanan kahramanlık destanlarındandır

Isparta

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladı.

Başkan Savcı, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin tarihe sığmayan kahramanlık destanıdır’ diyerek açıklamasında; “Bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği Çanakkale zaferi azmin ve imanın teknolojiye karşı galip geldiği, tarihte eşine çok az rastlanan kahramanlık destanlarındandır. Türk milletini tarihe gömmek için binlerce kilometre öteden gelenlerin Türk milleti tarafından Çanakkale Boğazına gömüldüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kutlu olsun. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnetle anıyoruz. Şehitlerimizin yaşayan şahitlerine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? ‘Gömelim gel seni târîhe’ desem, sığmazsın" ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Çanakkale

18 Mart 2024 Pazartesi 09:47

Çanakkale şehitlerimizin gazilerimizin ruhu şad olsun onlarla her zaman gurur duyuyoruz Çanakkale Gazisi dedenin torunu olduğum için minnettarız ruhları şad olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR