28 Nisan 2024 Pazar

Tarihi Üzüm Çarşısı’nda 2. Etap restorasyon çalışması başladı

Tarihi Üzüm Çarşısı’nda 2. Etap restorasyon çalışması başladı

Isparta

Tarihi Üzüm Çarşısının ilk adasının restorasyonunun tamamlanmasının ardından diğer adaların da restorasyon çalışmaları başladı. 2. etap restorasyon çalışmaları kapsamında ilk olarak 2 adada toplam 24 işyerinin restorasyonu yapılacak.

Isparta Belediyesi tarafından 16’sı tescili 110 dükkanın bulunduğu Tarihi Üzüm Çarşısı’nın ilk adası olan ve 4’ü tescilli toplam 11 dükkanın bulunduğu bölümdeki restorasyon çalışmaları tamamlanarak, teslim edilmişti. Tarihi Üzüm Çarşısı’nda diğer adaların restorasyonu için gerçekleştirilen ihalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Çalışmalar ilk etapta 2 adada 24 işyerinde başladı. Restorasyon çalışmaları öncesinde 24 işyeri sahibi dükkanlarını Valilik arkasında belediye tarafından oluşturulan dükkanlara taşıdı. Taşıma işlemlerinin sona ermesinin ardından yüklenici firma tarafından çevre güvenliği alınırken, çalışmalara da start verildi.

Daha önce Üzüm Çarşısı esnafıyla bir araya gelen ve yapılacak çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Üzüm Çarşısı’nda alt sıra hariç tamamı ihale edildi. 2’şerli ada halinde inşaat başlayacak ve restorasyonlu haliyle sizlere teslim edeceğiz. İşyerlerimizde Valilik arkasında oluşturduğumuz alanda çalışmalar tamamlanana kadar hizmetlerini aksatmadan sürdürecekler” açıklamasında bulunmuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kerem

13 Mayıs 2022 Cuma 21:54

Restorasyon mu? Tamirat mı? Şimdiye kadar yapılanların restorasyonla alakası yok. Anıtlar kurulu nasıl müsaade ediyor, anlamak mümkün değil.

Emekli Vatandaş

13 Mayıs 2022 Cuma 16:50

Birakin uzüm pazarini da,alt yapiya bakin.sehrin her tarafi delik desik,dogalgaz,borular icin kaziyorlar,hem kapatmiyorlar.Kasislerden mi kaçacagız,yoksa cukurlardan mı?Bu sehire mimar bir belediye başkani gerek.

vatandaş

13 Mayıs 2022 Cuma 14:17

üzümünüzede çarşınızada...bakımsız delik deşik yollar yüzünden arabamın benzin deposu çatladı dün..asfaltlama seferberliği başlatılması gerek bu şehirde, yemin ediyorum yolda çukurlardan kaçacağız diye düz gidemiyoruz.

İlginç

13 Mayıs 2022 Cuma 09:36

Restorasyona gerek yok bence.Yıkıp baştan yapılsın çarşı.

Esnaflar

13 Mayıs 2022 Cuma 08:14

Bize fabrika gerek.Bir bitmedi,öncümüzü yedi bu üzüm çarşısı,ufuk gerek ıskartaya.

Ali

13 Mayıs 2022 Cuma 00:13

Mimar Sinan Caddesi komple trafiğe kapatılıp.Yaya yolu olmalı.Isparta ana yolları yönleri değiştirilmeli trafik alarm veriyor.Merkeze girmeden tarafik akmalı.Cumhuriyet caddesi tek yön park yasağı hacılar çeşmesine kadar.Özkanlardaki battı çıktının sağ ve sol dar olan üst yolları park yasağı ve duba esnaf kaldırım işgaline ceza v.b Sanayiden özkanlar kavşağı sağ tarafa park yasağı ışıklara park ben bu şehirde görüyorum.Daha bir sürü yer belediye valilik uyumayı bırakın trafik sorunu büyük ÇÖZÜM!

Yabancı

12 Mayıs 2022 Perşembe 22:15

Emeği geçen herkeze sonsuz teşekkürler güzel olacak inşallah

..

12 Mayıs 2022 Perşembe 21:50

Hayırlı olsun. İsparta'nin en keyifli, tarihi mekanlarından..

Sanayici mobilyacı Murat

12 Mayıs 2022 Perşembe 18:09

Emeğinize yüreğinize sağlık başkanım burada yapımında tüm çalışanlara şimdiden teşekkürler sağolun varolun yenilik her zaman güzeldir ileriyi görmektir Isparta mıza hayırlı uğurlu olsun inşaallah

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR