28 Nisan 2024 Pazar

Sütçüler’de 7 bin adet zeytin fidanı dağıtıldı

Sütçüler’de 7 bin adet zeytin fidanı dağıtıldı

Isparta

​Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi" doğrultusunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan "Zeytin Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında Isparta genelinde 425 dekar alan için 151 çiftçiye 17 adet zeytin fidanı dağıtımı yapılacaktır. Proje bütçesi %75 Bakanlık katkısı, %25 çiftçi katkısıdır.

Dağıtım törenine Sütçüler Kaymakamı Orkun Ulukaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, İl ve İlçe Müdürlüğündeki teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Bu proje ile Sütçüler'de 2021 yılında çıkan orman yaygınında zarar gören tarım alanlarının üretime kazandırılması, alternatif ürün deseni oluşturulması ve yeni üretim modellerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Proje dâhilinde Sütçüler İlçesinde; Çandır, Yeşilyurt, Şehyler ve Hacıahmetler Köylerindeki 81 çiftçiye 175 dekar alana 7 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapıldı.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ayrancılarlı

27 Mart 2024 Çarşamba 15:01

Ayrancılarlıyım ne diyim yani. Bişey de demedim. Merak ettim sordum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

mahmut aksu

27 Mart 2024 Çarşamba 10:29

Ayrancılarlı arkadaş hayırlı ramazanlar. neden ismini yazamıyorsun. bak ben yazıyorum. bu sana hiç bir şey ifade etmiyormu? ısparta valiliğine, ısparta çevre il müdürlüğüne, tarım il müdürlüğüne, orman müdürlüğüne şu 1 ay içinde verilmiş 10 larca dilekçem var hadi birini de sen ver. dilekçe vermeyle yer satılabiliniyorsa.

ayrancılarlı ya cevap mahmut aksu

27 Mart 2024 Çarşamba 10:24

hayır satmadım. üstelik mermer ocaklarının kapatılması yalan yanlış sahte raporlarla ile ilgili valilikte 100 lerce dilekçem var. mahkemelerde sürünüyorum. önemli değil. doğamız kurtulsunda. bana sormasını biliyorsun hadi birde valiliğe sor. bu mermer ocakları buralarda nasıl açılıyor? araştır bakalım tepe kapalılık, içme suyuna yakın, dik yamaçlarda bu ocaklar kanunlarımıza göre açılabiliyormu? özellikle 3573 sayılı zeytin kanunu bi oku ne diyor. tüm mermer ocakları ile yüzleşebilirim.

yassıren

27 Mart 2024 Çarşamba 10:09

tarım müdürünün siyasi yanı belli ama fidan dağıtımını tamda seçim öncesine denk getirmesi tesadüf değil sanırım.Kasım gelecek sorunlar bitecek az kaldı

Ayrancılarlı

27 Mart 2024 Çarşamba 07:06

Ya Mahmut merakımdan soruyorum yanlış anlama. Sen veya tanıdıkların o firmalara yol veya yer için arsa sattımı??

Hüseyin

27 Mart 2024 Çarşamba 05:35

Önce talan edilen köyün dibine mermer ocağını açtıran tozdan evin içine kadar giren mermer tozu nu kim engelleyecek. Sırf seçim var diye fidan şubu dağıtın. Köyün dibine ocak ruhsatı nı erkekseniz milletvekili bakanın ailesinin yaşadığı yere verin. Yazıklar olsun. İktidara para gelsinde nasıl gelirse gelsin.

Ispartali

26 Mart 2024 Salı 19:28

Sayın Mahmut Aksu'nun ülkesi için verdiği gayreti hiç kimse vermiyor. Kendisini tanımam ancak hemşerim olmasıyla gurur duyuyorum. Rabbim ayağına taş değdirmesin. Kizilderilileti atasözünü olduğu gibi "son nehir kuruduğunda" anlayacaklar herseyi ancak çok geç olacak.

VELİ DEMİRBAŞ

26 Mart 2024 Salı 19:06

fidanlar zayıf iyi değil kamyonun ardi çok güzel di candır pastasından sonra fidanlar bozuldu hile karışmış

Meliklerlerli

26 Mart 2024 Salı 16:58

Guzel bir uygulama ancak bu dağıtımdan çoğu kişinin haberi bile olmadı. Tarim ilçe müdürlüğü tekrar dağıtım cihedine gitmeli. Melikler köyü duymadı bile.

mahmut aksu

26 Mart 2024 Salı 16:37

müdür bey şimdi bu zeytin ağaçları dikilince 3573 sayılı zeytin kanunu ne olacak? Mermer ocaklarını kapatacakmısınız? Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez eğer bu alan içinde tarlan var ise eşeğin ile orayı sürerken eşeğin ağzını bağlayacaksın diyor kanun. bu kanunu çandır köyü kırcazeytin mahallesinde neden uygulamıyorsunuz?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR