27 Nisan 2024 Cumartesi

Su ve atık su sorunu çözüldü

Su ve atık su sorunu çözüldü

Isparta

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Bağkonak köyünde su ve kanalizasyon sorunları yapılan ek şebeke sayesinde çözüme kavuştu.
Köy muhtarı İsmail Başoda, 2019’dan bugüne kadar 4,5 km içme suyu hattı ve 1.600 metre kanalizasyon alt yapısı yapıldığını belirterek, 1.300 metre kanalizasyon alt yapısı çalışmasına başlandığını ve bu çalışmanın 20 gün içinde tamamlanacağını ifade etti. Muhtar Başoda yapılan çalışmalar ile köyde su ve kanalizasyon sorunu kalmadığını müjdeledi.

KALİTELİ ve SAĞLIKLI SU

Köye içme suyu sağlayan kaynaktan alınan su numunelerini Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) laboratuarında tahlil ettirdiklerini ve suyun son derece sağlıklı ve temiz raporu aldığını açıklayarak, " Başta pH değeri 8.09 olmak üzere sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde değerli halkımıza kaliteli bir su hizmeti vermenin mutluluğunu paylaşıyoruz.
Düzenli depo temizliği ve klorlamalarımız da yapılmaktadır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Bu arada, hiçbir ücret talep etmeden laboratuvarlarında tahliller yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ederim.” dedi.
Köyde yapılan çalışmaların tamamen köyün özkaynakları ile yapıldığını sözlerine ekleyen Muhtar İsmail Başoda, köy halkının mutlu bir yaşam sürmesi için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Köy kahvesi

15 Kasım 2023 Çarşamba 23:07

Yeşilköy denilen bir yer var ama ne şu var ne elektrik ne de yol herkes elini çekmiş İsrail gibi yabancılara satılıyor köy göç veriyor

Pirimehmet

15 Kasım 2023 Çarşamba 14:06

Bizim muhtar da gelen yardımları tanıdıklarına dağıtsın ihtiyaç sahiplerini gôrmesin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR