03 Mayıs 2024 Cuma

Su Altı Topluluğu Antalya Kaş’ta Eğitim Dalışı gerçekleştirdi

Su Altı Topluluğu Antalya Kaş’ta Eğitim Dalışı gerçekleştirdi

Isparta

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Su Altı Sporları ve Dağcılık Topluluğu (MAKÜ-SAT) yeni dönemin ilk dalışını 5-6 Kasım 2023 tarihlerinde Antalya/Kaş bölgesinde gerçekleştirdi. Dönemin ilk etkinliği kapsamında20 öğrenciCMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi aldı.

Eğitim sürecinde katılan öğrenciler, iki gün süren su altı ve su üstü eğitimlerin ardından 18 metreye kadar dalış yapabilmelerine olanak tanıyan CMAS 1 Yıldız sertifikası aldılar.

Eğitimler sırasında, su altı canlılığına dikkat çekmek amacıyla suyun altındaki farklı lokasyonlarda batırılmış olan gemi, tank, uçak ve doğal oluşum dalış noktalarına dalışlar gerçekleştirildi. Aynı zamanda, sualtı canlılarının ve batıkların fotoğrafları da çekildi. Eğitimler sırasında su altı faunasının korunması ve denizlerin önemi vurgulandı.

Topluluk öğrenci başkanı Şule Balcı etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada; “Bize bu imkanları tanıdıkları ve destekleri için üniversite yönetimine, sağlık kültür ve spor daire başkanlığına, topluluk eğitmenimiz ve akademik danışmanımıza teşekkür ederim” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR