27 Nisan 2024 Cumartesi

Sınavsız yönetici atamalarında ISUBÜ'den örnek uygulama!

Sınavsız yönetici atamalarında ISUBÜ'den örnek uygulama!

Isparta

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, genel olarak sınavsız atama yapılan Yüksekokul Sekreterliği kadrolarına sınav usulü açarak devlet yükseköğretim kurumları içerisinde örnek bir uygulama başlattı!

Bilindiği üzere, devlet yükseköğretim kurumlarında Fakülte Sekreteri, Yüksekokul Sekreteri ve Enstitü Sekreteri olarak ifade ettiğimiz akademik birimlerin idari yönetiminden sorumlu kadrolara, 2547 sayılı Kanunun 52 nci maddesi ile "Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" uyarınca Rektör tarafından genel hükümlere sınavsız atama yapılmaktadır.

İlgili mevzuatın verdiği bu takdir hakkı, ne yazık ki çoğu zaman Üniversite içinde yetişmiş liyakat sahibi personelin yerine, kurum dışından farklı güçlerin etkileriyle sadakata teslim olmuş yükseköğretim mevzuatına hakim olmayan kifayetsiz muhterislerin atanmasına neden olmuş; bu durum üniversite personelinin aidiyetini zedeleyerek birçok üniversitede çalışma barışını temelden bozmuştur.
İşte bu durumun tam aksine bir yöntem sergilemek için ilk adımı atan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi halihazırda boş bulunan altı Meslek Yüksekokulu Sekreteri kadrosuna atama yapmak üzere bünyesinde görev yapmakta olan personelin başvurusunu almak üzere çağrıya çıkmıştır.

Çağrıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Üniversite tarafından yapılan duyuruda, üniversitede idari personelin performans ve motivasyonlarını artırmak ve kalite çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla münhal bulunan Yüksekokul Sekreterlik pozisyonlarında görevi yürütebilecek yönetici adaylarının belirlenmesi amacıyla sürecin başlatılmasına karar verildiği, adayların mevzuat açısından hazır bulunuşluk düzeylerinin yazılı sınav ile ölçüldükten sonra, gerçekleştirilecek olan eğitim programı ve mülakata katılacak adayların belirleneceği, ayrıca adayların yetkinlik ve yeterlilik düzeylerinin ölçülmesi amacı ile yapılan değerlendirmeler sonrası atama sürecine katkı sağlamak üzere durumun idarenin takdirine sunulacağı ifade edilmiştir.

İlgili üniversitenin başvuruda aranan ön şart olarak, yükseköğretim kurumlarının herhangi bir biriminde en az 2 (iki) yıl çalışmış olmayı koşul olarak yer vermesi, akademik birim yöneticisi kadrolarında yükseköğretim kurumu tecrübesinin önemi açısından oldukça pozitif bir gelişmedir.

Çölde bir vaha gibi kamu kurumları içerisinde insana değer veren uygulamalar aradığımız bugünlerde, kurum personeline daha üst görevlere objektif kurallar çerçevesinde yükselmesi için yol açan başta Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Yılmaz ÇATAL olmak üzere tüm yetkilileri tebrik ediyoruz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Muhalif Başkan

07 Ağustos 2023 Pazartesi 08:39

Aşağıdaki Yorumları Okuyan Eyyyy Yetkililer. Eğer Birazcık Allah Korkunuz var ise ve eğer birazcık Utanma Duygunuz Varsa ISUBÜ nin Bürokrat Takımına verilen Bedava Kadro ve Ünvanlarını Lağveder. Kamu Vicdanına Uygun Liyakata Uygun Kul Hakknına Uygun Sınavla Yeniden Atama Yaparsınız.....Bu Dünyanın Bir de Öbür Dünyası Var Kul Hakkıyla Gitmeyin.

İtfaiyeci

04 Ağustos 2023 Cuma 14:15

Daire Başkanları sınavla mı atandı. şeflikte 3 senesi dolmayan şube müdürü olan var . Şef olmadan müdür olanlar mı yapacak bu sınavı

Değişen Bir şey yok sadece İsim var

04 Ağustos 2023 Cuma 12:35

Yorumlara bakılırsa Isıbu yönetiminin anlayışı hiç değişmemiş. Yılmz=Dilr Allah çalışanlara yardım etsin inşallah.

Isubuyarı

04 Ağustos 2023 Cuma 10:24

İtfaiye erliğine açıktan atanan ve üstelik üniversitenin bilgisayar işltmene ardından sınavsız fakülte sekterliğine ardında da hülle ile şube müdürlüğüne ve yetmiyormuş gibi daire başkanlığına atanan personelin ve aynı şekilde aynı yükselen kankisi ve diğer sınavsız daire başkanı olan kişiler liyakata dayalı sınav ile yönetici sınav mı açıyorlar?bu işte bi bit yeniği var.kadroların %90 nını dışardan hülleyle atadılar.göstermelik uygulama.mülakatta bakalım ne olacak?mevct sekrtlerde girsin sınva

Ozan fr

04 Ağustos 2023 Cuma 10:21

Sınav jürisi ki olacak? Soruların gizliliği nasıl sağlanacak? Yoksa bu yapılmak istenen için bir kılıfmı?

Adil bey

04 Ağustos 2023 Cuma 08:09

Mesela en sorunlu veya birilerinin yaşam tarzlarına uymayan bir personel 100 puan aldı diyelim, merkezdeki 2 kadrodan birine atayabilecekler mi yoksa en uzak ilçeye mi gidecek, puanı 100 olan kişi bunu kabullenir mi, veya 6. olacak kişi Isparta MYO ya veya Bilişim MYO ya atanırsa bu adil olur mu ve keyfi olmaz mı, şöyle olmalı, en yüksek puanlı 2 kişi kura ile veya donanımına göre merkezdeki okullara, kalan 4 kişi ise uzaklığa göre diğer ilçelere atanmalı, böyle olursa adalet yerini bulmuş olur

bir bilen

04 Ağustos 2023 Cuma 00:00

Havadan AÖF mezunlarını atamayacaksın buralarda. Isubünün idaresinde en büyük sorun, zamanında hakyolcularla cemaatin çok müdahil olması. Bunun kırılması gerek

Mercedes Ramo

03 Ağustos 2023 Perşembe 23:57

Diler zamanında cemaatin özel kontenjanından mercedes karşılığı sekreter getirmişlerdi. Şimdi o da gitmiş. İyi.bari, mercedes yerine sınava geçilmiş

Liyakat?

03 Ağustos 2023 Perşembe 23:55

O değil de 8 sene sdü de özel kalemlik yapan ömer farukun eşine ilker hoca kadro vermedi, ilk kadrolarda bunu atadı ya Yılmaz hoca. pes doğrusu.

Memur

03 Ağustos 2023 Perşembe 23:49

Usulsüz atamaları bi çözün sınav yerinde dursun. Bilgisayar işletmeni şube müdürü olduğu yerde itfaiye memurunun daire başkanı olduğu yerde öğrenciye ekmek arası veremeyen seks daire başkanının olduğu yerde hakkaniyet arayın

Gerçek olan ne var zaten hep yln

03 Ağustos 2023 Perşembe 20:43

Tabii tabbi atananlar hepsi liyakat usülü atandı demii sendika cemaat körler sağırlar bir birini ağrılar bilmyenler bu haberi gerçek uygulanacak sanır liyakat sahibi olacak Allahtan korkacak kullardan değil

Muhalif Başkan

03 Ağustos 2023 Perşembe 20:16

Çok komik oluyorsunuz Eyyyy ISUBÜ idarecileri. Personel Daire Başkanını Atabey Belediyesi İtfaiye Memurundan seçen, Şube Müdürlerini yine Atabey Belediyesinden ve SDÜ nün torpillilerinden sınavsız atayan ISUBÜ Fakülte Sekreteri ve Yüksekokulu Sekreterlerine Sınav Yapacakmış. Ele verir Talkımı Kendi Yer Salkımı. Evvela Rektörlük Personel Daire Başkanlığı Kendini Liayakata Göre atasında ondan sonra beri gelsin.

Komik

03 Ağustos 2023 Perşembe 17:58

İşimiz gücünüz reklam, boşalan sekreterliklere kimlerin atanacağını bu sistemin göstermelik olduğunu rektörlük çalışanlarından öğrenebilirsiniz.

Sezar'ın hakkı Sezar'a

03 Ağustos 2023 Perşembe 16:45

Darısı Akademik kadroların başına, zira mülakatla sonuncunun birinci seçilmesi, kişiye özel kadro ilanına çıkılması, kazananların puan ve sıralamalarının açıklanmaması gibi uygulamaların objektiflik ile uzaktan yakından alakası yok.

Serdarrr

03 Ağustos 2023 Perşembe 16:35

Haber metnindeki kifayetsiz muhterisler mevcut personeli mi hedef alıyor? Bu metni kim yazdı?

Budur

03 Ağustos 2023 Perşembe 16:21

Mülakat nota etki emeyecek açıklamasını görmek için 4 yıl bekledik. Teşekkür ediyoruz

Erhan

03 Ağustos 2023 Perşembe 16:18

Helal olsun.Sdu de bu zamana kadar yapılan ayıplı atamalara bundan sonra örnek olsun...Çarıkçı dönemi bu açıdan çok kötüydü.idari atamalarda ise vahdet in vebali çok buyuktur.Allah Saltan hocaya bu sarmaldan kurtulmasi için cesaret versin

Tebrikler

03 Ağustos 2023 Perşembe 15:54

Isparta isminin ulusalda böyle olumlu duyulması güzel. En son beceriksiz elektrik idaresi yüzünden elektrik kesintisinde ve Davraz da aşırı kar yağışında mahsur kalan insanlarla meşhur olmuştuk.

Doç

03 Ağustos 2023 Perşembe 15:25

Sıra sence de genel sekretere gelmedi mi Yılmaz Hoca! Bir de bir yardımcısı var ikisi ayrı telden

Teknoloji Fak

03 Ağustos 2023 Perşembe 15:23

Kapısında torpil dilenenler az sonra yorumlara düşer, tebrik ediyorum

Memur

03 Ağustos 2023 Perşembe 15:23

Tüm personelin sınava girme hakkı verilen uygulama için tebrikler.

Tebrik

03 Ağustos 2023 Perşembe 15:20

Memurlarnet manşetten vermiş tebrik ediyorum Yılmaz Hoca

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR