29 Nisan 2024 Pazartesi

Şehitlerimizin yasını tutuyor, terörü lanetliyoruz

Şehitlerimizin yasını tutuyor, terörü lanetliyoruz

Isparta

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, “Milletimizin başı sağ olsun!” diyerek açıklamasında; “Hain terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada 6 kahraman askerimizin daha şehit olduğunu üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm ülkemize sabır diliyorum” dedi.

CHP Genel Merkezi tarafından yayınlanan bildiriyi yayınlayan Halıcı; “Ülkemiz 22-23 Aralık 2023 geceleri gelen kara haberlerle sarsılmıştır. On iki vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırılar terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terörü, hain terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Bu menfur saldırıları planlayan, azmettiren ve gerçekleştiren teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Askerlerimizin can güvenliği ve yaralılarımızın sağlık durumu en başta gelen endişe kaynağımızdır. İki gece üst üste aynı bölgede 12 şehit verilmesi yanında, halen bölgede bulunan Mehmetçiklerimizin güvenliğinin tam olarak sağlandığına ilişkin sağlıklı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmaması, Milletimizin acısını ve üzüntüsünü daha da artırmaktadır. Bu nedenle, bu geceden tezi yok, TBMM'nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı'nın Gazi Meclis'e gelerek Milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Ancak bu oturum sonrasında bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alan siyasi parti gruplarının ortak bir metin çalışması yapabileceğini düşünüyoruz. Hain saldırıların neden engellenemediğinin ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Bunun yanında, milletimizi tarifsiz bir üzüntüye ve eleme gark eden böylesine acı ve elim olayın ardından Ulusal Yas ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. İktidarı, daha fazla gecikmeksizin bu yönde tutum almaya davet ediyoruz. Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

samimiyet yahu

25 Aralık 2023 Pazartesi 15:36

Niye mecliste imza atamadınız?Niye liderlerin teröristlere selam söyler?Seçimlerde niye işbirliğ yaparsınız?siz samimi değilsiniz

Sülün osman

25 Aralık 2023 Pazartesi 11:18

Tek kelime ile chp =

Vatanım

25 Aralık 2023 Pazartesi 10:58

Sayın millet vekilim, bu ölen sizin evladınız olsa. Chp başkanına dersiniz. Özgür Özel, sen neden Selo özgürlük diyorsun. Dem parti ile neden seçim ortaklığı yapıyorsun diye haykırırsın. Ölen başkasının evladı, size millet vekili olmak güzel aldığın parada güzel. Chp oy veren kardeşlerim. İyi parti 6 lı masada idi. oy kaybetti. Siz de hangi partiye oy verir iseniz verin. Chp oy uğruna pkk partisi ile beraber. Bunlara ders verin bağımsız Belediye başkanlarına verin.

Kul

25 Aralık 2023 Pazartesi 06:54

chp iyice saçmalayıp partiyi baraj altı bırakmaya çalışıyor. Umarım yaptıkları şey de başarılı olurlar.

vatandaş

25 Aralık 2023 Pazartesi 01:53

Genel merkezinize Meclis kürsüsünden sorarmısınız bir vatandaş olarak istirham ediyorum sizden sayın Vekilim. Aziz Şehitlerimiz için yayınladığı bildiride "terörü lanetniyoruz; terörün her türlüsünü lanetliyoruz" sözlerinde pkk ve uzantısı ypg de lanetleme ler içindemi? iç8nde ise eğer neden açık açık pkk nın adını yazarak lanetlemiyor. Bu chp de bir gelenekmi? Yazık çok yazık. Aman Dem kızmasın az kaldı seçimlere. Dem'le demlenmeye devam edin. Cenabı Allah Şehitlerimize rahmet eylesin.

SSSSSS

25 Aralık 2023 Pazartesi 01:04

SAMİMİYETSİzNİZ TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKMEYE DEVAM EDİN

bjk

25 Aralık 2023 Pazartesi 00:14

ne maval okuyor bu yalancısınız

Chp kk

24 Aralık 2023 Pazar 23:43

Sizmi hadi lan ordan şehit cenazesinden çıkıp pkk nın partisinin yanına gittiniz. İ yi partili lütfü vardı şehit bacısına küfretmişti milletvekili meral hala partide durutuyor.bide şehit cenazesinde beyaz kürk giyen vekil vardı foto cek cek diyen kayboldu.samimiyet sıfır inanmıyoruz.

Manisalı

24 Aralık 2023 Pazar 23:33

Hemşerim buğün şehit cenazesinde chp genel başkanı özgür özel son anda kurtuldu.arbede yaşandı.valinin aracına bindi olay yerinden kaçırıldı.neden acaba

Hacı abi

24 Aralık 2023 Pazar 22:59

Siyaset böyle bişey demekki.ana kuzularmız şehit olmuş onun acısı geçmeden CHP Lİ halıcı BEYLER ÇIKMIŞ yok böyle yok şöle.onu bir geç geçççç.ülkemiz kan ağlarken siz imza dan neden kaçtınız onu açıkla alooo

Hadiyaaaa

24 Aralık 2023 Pazar 20:40

Senin bağlı olduğun parti cehape tbmm de hdp ile ortak bildiriye imza atmamış duydunuzmu haberiniz varmı sizde oradamıydınız...biraz inandırıcı olun.12 evladımızı şehit vermişiz.çıkıpta açıklama yapmak .....sözün bittiği yerdeyiz.pess doğrusu yani...cehapeye pess.

Mehmet

24 Aralık 2023 Pazar 19:03

Samimiysen çık meclis kürsüsünde söylede görelim işiniz gücünüz show

Ceyyar

24 Aralık 2023 Pazar 19:02

Hiç inandırıcı değilsin

Veli can

24 Aralık 2023 Pazar 17:47

Sayın vekilim iyisiniz hoşsunuz ancak partiniz bir bildiri de dahi hain örgütün adını dahi yazmıyorsa bir yanlışlık vardır herhalde diye düşündüm ancak bu yanlıslıktan hâlâ geri dönülmedi..

Ispartalı

24 Aralık 2023 Pazar 17:44

Onun için mi d e m le imza atmaduniz timsah göz yaşı dökmek ayıptır şehit cenazesinden çıkıp dem e gitmek nedir sayın halici

21

24 Aralık 2023 Pazar 16:49

PKK,MLKP,TKP,TİKO,DHKP-C,DEVSOL,DEV YOL,ğibi terör örğütleri,shp,dhp,hdp,emep,dsp,ğibi partiler NERDE DODULAR.ANALARI-BABALARI hanği partidir.SELOYA SELAM ÇAKAN,kavala,demirtaş,ve DİĞER KARDELERİNİ hapisten çıkaracağız diyen kimlerdir.iran-TÜRKİYE,suriye-TÜRKİE ARASINDA SAVAŞ ÇIKAR İSE TÜRKİYE tarafını tutmam diyen kimlerdir.SELO İLE KAHVALTI İÇİN CAN ATAN yunan katerinası kimdir?kavala,dikbayır kimin akrabasıdır.ANAMIN BAŞ ÖRTÜSÜ İLE UĞRAŞAN KİMLERDİR.ATANIZIN anasıda BAŞ ÖRTÜLÜDÜR.adı: arapça

Eskilerden

24 Aralık 2023 Pazar 13:49

Neden CHP olarak , eski hdp şimdi dem ile beraber, TBMM de ki terör kınama bilgirgesine imza vermediniz... Nasıl da ilk defa bir CHP milletvekili pkk ya terörist diyebildi, hayret . Başka şeyleri bahane edip, soruşturma açarlarsa partin , hiç şaşma.. Yine de şahsi olarak,üzüntülerini belirtmen ,iyi sayılır..Ülkemizin ve ailelerinin başı sağolsun.. Mekanları cennet olsun inşallah..

hulusi

24 Aralık 2023 Pazar 13:27

SEN NE MASAL ANLATIYORSUN yalım senin mensubu olduğun partin hangi noktada sen hangi partinin vekilisin partinin yaptıklarına bak senin söylemlerine bak hadi ordan

ZAGOR (BALTALI İLAH)

24 Aralık 2023 Pazar 12:49

Aynı sözleri meclis kürsüsünden seslendir bakalım....Ortağınız ve siyaseten kan kardeşiniz hdp dem pkkSizi siyaseten linç ederler...siyaseten kan kardeşinizMecliste bebek katiline özgürlük deyip kıçını yırtarkenYüz yıllık avans bitmiştir deyip cumhuriyete parmakSallarken siz o mecliste değilmiydiniz..?

Selim

24 Aralık 2023 Pazar 12:41

Fakat mecliste CHP Kınamaya imza atmıyor iki yüzlüsünüz Dem partisi ne derse onu yapıyorsunuz Ak parti, Mhp ,İyi parti,Saadet imzalıyor Chp hayır diyor.Sonrada Şehit cenazesine katılıyorsunuz biraz Söylediklerinizle yaptıklarınız bir birine uysun Sayın Halıcı.

Vatandaş

24 Aralık 2023 Pazar 12:15

Bak yalım "pkk" deme partinden ihraç ederler. Chp için pkk diye bir örgüt yok. İstersen incele. Hiçbir yerde pkk terör ötgütü diye yazdığınızı göremezsin.He başkanın ÖÖ terörist seloya selam göndermeye devam etsin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR