29 Nisan 2024 Pazartesi

Şehit yakını, gazi ve engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

Şehit yakını, gazi ve engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

Isparta

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan MHP Isparta Milletvekili Basri Sönmez, şehit yakınları, gazi ve engelli bireylerin sorunlarını meclise taşıdı.

Şehit ailelere ve gazilere sahip çıkmanın, korumanın devlet ve milletin vazifesi olduğunu ifade eden Sönmez, açıklamasında; “Engelli asansörleri ve rampaların arttırılması, engelli bireylerin vakit geçirebilmesi için sosyal tesisler, görme engelli bireyler için yürüyüş yolu ve ilgili materyallerin arttırılması, engelli bireylerin epilepsi ilaçlarının temininde kolaylık sağlanması gerekmektedir. MHP şehitlerimizin emaneti olan, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her zaman ve her şart altında yanındadır. Şehitlerimizin emaneti olan, ailelerimize ve gazilerimize sahip çıkmak, korumak ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlamak, devlet ve millet olarak vazifemizdir. Gazilerimize ve şehit ailelerimize sağlanan hak ve imkanların, onların hizmetleriyle ölçülmesi söz konusu dahi olamaz. Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilmesi ve gazilerimize ikinci istihdam hakkı sağlanmalıdır. Ortez-protez kullanan gazilerimizin devletin vermiş olduğu yüzde 25’lik ödeneğinin, tamamı iyileştirilmelidir. Terörle mücadele şehitlerimizin dul ve yetimleri ile anne babalarına bağlanan aylığın toplam tutarının şehidin yada malulün kendisine bağlanacak aylıktan az olmaması sağlanmalıdır. Şehitlik ve gazilik ile vatana üstün hizmette bulunan ilgili sosyal güvenlik sistemine ilişkin olanlar dışında kanuni düzenlemeler yapılması gerekmekte, bunların sorunlarını yakından takip etmek ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak üzere Gazi Meclisimizde bir ihtisas komisyonu oluşturulmasının da yerinde olacağını değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ENGELLİ

18 Aralık 2023 Pazartesi 23:36

%70 ENGELLİ ABİM 31 YAŞINA GİRDİ HER EKPSS KURA BAŞVURULARINA TERCİH YAPTIĞIMIZ HALDE Bİ SONUÇ ALAMADIK YAKIN ZAMANDA ANNEMİZİ KAYBETTTİK PSİKLOLOJİK OLARAK ZOR ZAMANLAR GEÇİRİRKEN DEVLETİMİZİN VARLIĞINI ARTIK GÖRMEK İSTİYORUZ SAYIN VEKİLİM.ARTIK ABİMİN KENDİSİNE Bİ ZARAR VERMESİNDEN KORKUYORUM

Gerçekler Neler?

18 Aralık 2023 Pazartesi 14:20

Hayat pahalılığına da bir değinsen akın akın gelen mültecilere. Biraz da günlük sorunları dile getirsen.

Kursad15

18 Aralık 2023 Pazartesi 10:01

Sagolun vekilim,emeginize saglik

21

17 Aralık 2023 Pazar 19:29

M.H.P sine rey verdim .lakin:vermemin tek sebebi teröre karşı oldukları için .EĞER YANLIŞ YAPTIYSAM RABBİM BENİ EF ETSİN.

Dana Necmi

17 Aralık 2023 Pazar 18:58

Ankara’da politikacılar oturur. Tıpkı Olimpos'ta oturan tanrılar gibi. Halkın karşısına geçip ahkâm keserler. Kimleri demokrasi havarisi, kimileri vatan sevdalısı, kimileri anaların namus bekçisi, kimleri put tapıcısı, kimileri iman dağıtıcısı kılığına girer halkın iradesini çalarlar...Ankara’da mangal keyfi yapıp politika konuşurlar. Politikacılar Olimpos tanrıları gibi avare değiller. İşleri yoğun olur. İhaleler kovalanır, yandaşlar kayırılır.

Engelli Ayşe

17 Aralık 2023 Pazar 18:04

Allah razı olsun vekilim...Sizler ,ancak bizleri anlarsınız, gerisi boş... Yakın ilgilerinden ötürü şükranlarımızı, teşekkürlerlerimizi sunuyoruz... Sağolun varolun...

Kudur sebaddin

17 Aralık 2023 Pazar 17:30

Aferin len basri unutmadın gazileri mecliste sen gibi çalışan yok ve baska

Homo Habilis

17 Aralık 2023 Pazar 17:18

Ne zaman kimse vatan ve millet için şehit ve gazi olmasın, herkes yaşasın ve vatanı için görevini en iyi biçimde yapabilsin diye siyaset yapanlar iktidara gelir o zaman Türkiye cennet olur. Nekrofil değil insancıl milliyetçilik!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR