29 Nisan 2024 Pazartesi

ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ BÜYÜK PROJELERE VEREBİLİRİZ

ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ BÜYÜK PROJELERE VEREBİLİRİZ

Isparta

Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal, Afrin şehidimiz Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın şehit olmadan 2 gün önce ailesinden birisiyle yaptığı telefon görüşmesinde ‘Şehit olursam ismimin Gökkubbe’ye verilmesini isterim’ şeklinde bir ifadesi olduğunu duyduklarını belirtti. Başkan Günaydın, yeni yapacakları Fuar Merkezi, Kütüphane ya da büyük kavşaklara şehidimizin isminin verilebileceğini ifade ederek, bu konuda şehidimizin ailesiyle görüşeceğini söyledi.
  Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında TSK’nın Suriye Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Ispartalı Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın isminin ailesinin yaşadığı 261. caddeye verilmesiyle ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal, “Şehidimize Allah rahmet eylesin diyorum. Bizler şehidimizin evine ilk gün gitmiştik. Akrabası olan bir kişi 2 gün önce telefonda konuştuğunu ve şehidimizin şehit olursam ismimin Gökkubbe’ye verilmesini isterim şeklinde bir sözü olduğunu söyledi” dedi.
TÜRKİYE’NİN ORJİNALLİK BAKIMINDAN EN BÜYÜK  PROJESİ ÇİZİLİYOR
Gökkubbe’ye daha önce meclis kararıyla Devlet Bahçeli’nin isminin verildiğini hatırlatan Başkan Günaydın, şunları söyledi: “Şuanda Isparta Belediyemizin Gökkubbe’yi de geçecek büyük projeleri var. Projeleri çiziliyor. Türkiye’nin orjinallik bakımından en büyük  projesi çiziliyor. Isparta’nın en büyük projesi Gökkubbe veya müze ise, yaşayan otogar, avm ise en büyük bunları da aşan büyük bir projemiz var. Bunların avan projeleri çiziliyor. 1 kilometre boyunda inşaatlar yapılacak. Büyük bir kütüphane olacak. Bu bir nevi milli kütüphane olacak. 80 bin kitap koymak istiyoruz. 24 saat açık olan ve tüm öğrencilerin çalışabilecekleri bir yer olacak. Dünyada opera binaları yapılıyor. Türkiye’de neredeyse bu binalar yok denilebilir. Isparta’da opera binası projesi de başladı. Bu büyük projelerden birisine de şehidimizin ismini verebiliriz. Oluşacak büyük meydana da koyabiliriz.
YENİ FUAR ALANINA DA ŞEHİDİMİZİN ADINI VEREBİLİRİZ
Seçimlerde Gökkubbe Fuar Merkezi ilk adım demiştim. 2004 yılında konuştuğumuz bir olay vardı: Isparta’da festivaller yapılacak, fuar binası yapılacak ve ondan sonra da fuarlara geçeceğiz demiştim. Sonunda Gökkubbe yapıldı ve bitti. Yakın tarihte kitap fuarı ve arkasından gül fuarı var. Şuanda tarım ve kitap fuarı alana sığmıyor. Gün gelecek gül ve kozmetik fuarı sığmayacak. O açıdan bunların sığacak dünyaya hitap eden bir fuar merkezi daha yapacağız. Bir gün gelecek ülkenin en büyük kitap fuarı burada olacak. İkinci fuar binası şehir meydanından tren yoluna kadar olan arazide olacak. Orada konut alanları da var. Gökkubbe’nin yüksekliği 26 metre, yeni binanın ki yaklaşık 46 metre olacak. Bu hattın uzunluğu 600 metre civarında. Mühendislik olarak Türkiye’de yapılamayan bir mühendisliği kullanacağız. Isparta deprem bölgesi. Burada asma konstrüksiyon, ön görülme sistemi ve basınça dayalı sistem diye 3 tane statik öğenin birleşiminden bir bina yapılacak. Gökkubbe’de Türkiye’de yok. Yıka, yıka yaptık. Japonya’da 60 sene önce 30 metre açıklığı geçememişler. 8 kez 30 metre açıklık göçmüş. 8’den sonra yapmışlar. Şuanda Japonya’da 200-300 metre açıklığı çelik sistemle geçiyorlar. Orası 8 kez göçmeseydi şimdi 200 metre açıklığı yapamazlardı. Şuanda çelik konstrüksiyonda Japon’lar önde. Bizde 100 metre açıklıkta göçürdük. Orada işçilik hatası oldu ama başımıza bu kader geldi. Şimdi 200 metre açıklıkla yapacağız. Japonlar’dan sonra Isparta gelecek. Meclisimiz isterse şehidimizin adını buraya verelim. Gökkubbe’ye verilmiş bir isim var ama o yanlış olur. Şehidimiz için her şeyi veririz ama daha büyük bir projeye verelim istiyorum.
2 KAVŞAK PROJESİ YAPILACAK
Şehir Hastanesi’nin önüne doğru bir proje yapıldı. Hemzenin geçidimizle beraber bir proje yapıldı. En hassas şekilde bizim kontrolümüzde ve bizim ödediğimiz parayla bu proje hazırlandı. Demir Yolları burası için ihaleye çıkacak. Yaşayan Otogara giden dev bir yolumuzun dolgularını yaptık. O dolgunun şehirle bağlantısı için köprü projesi hazırladık. Projenin taslaklarını uzman arkadaşlara verdik. O kavşak da güzel olacak. Şehir Hastanesi’nin önündeki projeyi de keşke biz çizseydik. Orada ağaçlarımız kesildi. Burada öyle bir şey olmayacak. Bu projemizin de ihalesi 1-2 aya kadar yapılır diye bekliyorum. Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü burayı ihaleye çıkaracak.  Şehidimizin ismini bu kavşak projelerine de verebiliriz.
AİLESİYLE BU KONUYU GÖRÜŞECEĞİM
Ben şehidimizin annesi ve babasıyla bu konuyu görüşeceğim. Ondan sonra konuyu tekrar meclis gündemine getiririz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mimar

08 Şubat 2018 Perşembe 19:02

ben başkanın hiç büyük projesine şahit olmadım. yada büyük proje anlayışımız farklı.

Uzgun

06 Şubat 2018 Salı 13:05

4 yıldır Kolçelik Kavsağı da olacak oraya verin şehidimizin ismini

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR