29 Nisan 2024 Pazartesi

Seçmenlerden sonra hacker darbesi

Seçmenlerden sonra hacker darbesi

Isparta

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi demokrasi şöleni havasında tamamlandı.

Isparta Yalvaç'ta 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve bir dönem daha başkanlık yapmak için aday olan Halil Hilmi Tütüncü 3. oldu.
Yalvaç'ta İYİ Parti adayı Mustafa Kodal ipi göğüsleyen taraf oldu ve aynı akşam belediye önünde kutlamalar yapıldı.
Sosyal medyada yapılan paylaşımların altına sayısız yorumlar yapılıp herkes birbirini kutladı. Lakin bilgisayar korsanlarının farklı bir kutlama metodu vardı. Yalvaç Belediyesi tarafından uzun yıllardır kullanılan toplu sms sistemine giren korsanlar bugün öğleden sonra ardı ardına korsan mesaj göndermeye başladı.
İlk sms 'Gidiyom ben hoççagalın :(  Eski Başgan'
İkinci sms de ise ' Herşey İYİ olacak merak etmeyin. Hatta websitemizdeki açık bile iyi olacak.'
Üçüncü sms de' ' Herşey daha iyi  olacak merak etmeyin. Hatta bu websitemizdeki güvenlik açığı bile kapanacak :)' şeklinde sisteme kayıtlı tün telefonlara gönderildi.
Bu eylemin belediye başkanı Halil Hilmi Tütüncü'ye 'Belediyede ne olup bittiğinden habersizdi' mesajı verilmek için yapıldığı tahmin ediliyor.

YALVAÇ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Yalvaç Belediye Başkanlığından Saat 15.36 ile 15.54 arasında gelen mesajlar kurumumuz bilgisi dışında olup resmi kurum adabına yakışmayacak şekilde oluşturulmuş bu mesajlar kim ya da kimler tarafından gönderildiği araştırılmakta olup mevcut seçilen yeni yönetimle ve belediyemizle uzaktan ve yakından alakası yoktur. Konunun çözüme ulaşmasına istinaden halkımız bilgilendirilecektir. Halkımıza ilanen duyurulur.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kürdan

01 Nisan 2024 Pazartesi 17:48

Laçka bir yönetim gitti anladık, şimdi bu ciddiyetsizlik ne.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR