28 Nisan 2024 Pazar

SDÜ YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ

AK Parti Milletvekili Recep özet SDÜ Rektör Yardımcısı Talip Türcan'ın 'üniversitede yurt yapımına karşı çıkmak Cumhurbaşkanımızın politikasıyla çelişmek anlamına gelir' sözüne şu yorumu yaptı: İşinize geldi mi Recep Tayyip Erdoğan'ın adını kullanmaktan, onun çizgisini kullanmaktan geri durmayacaksınız sonra arkadan başka işler çevireceksiniz. Böyle bir şey yok."

Isparta

SDÜ alanı içerisinde yapılmak islenen yurt+ticari yerlerkonusundaki tartışmalar devam ediyor. Son olarak SDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Talip Tiircan, konuyla ilgili olarak "üniversitede yurt yapımına karşıçıkmak devlet ve Cumhurbaşkanımızın politikasıyla çelişmek anlamına gelir'demişti. AK Parti Milletvekili Recep Özel, Türcan'ın bu değerlendirmesini veyurt konusundaki görüşlerini aktardı.

BİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜONLARDAN DAHA İYİ TAKİPEDİYORUZ

Özel, konuyu Rektör Hasan İbicioğlu ile konuştuğunu vesüreci iyi yönetemediklerini söylediğini belirtti. Herkesin öğrencilerin dahaiyi mekânlarda konaklamasını istediğini ve yaşam koşullarını iyileştirecekSDÜ'nün seçilirliğini artırmak istediğini ifade eden Özel bunun yöntemininbaşka şekillerde yapılması gerekliğini savundu. SDÜ yönetiminin CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın sözünü hatırlatmasına gerek olmadığını bunu onlardandaha iyi bildiklerini dile getiren Özel, şunları söyledi; "İl Başkanımızonlara çok güzel okkalı bir cevap verdi. Ben de vermek isterimde... İşinizegeldiğinde Recep Tayyip Erdoğan'ın adını kullanmaktan, onun çizgisinikullanmaktan geri durmayacaksınız sonra arkadan başka işler çevireceksiniz.

BELKİ GÜZEL BİR ŞEY YAPILACAK AMA KAMUOYUNDA TEREDDÜTLER VAR

Özel, "Rektör beyin kendisine de söyledim. Orada Şokgüzel bir iş yapacaksınızdır belki ama kamuoyunda, esnaf camiasında büyüktereddütler var. Rektör beye dedim ki siz bu süreci iyi yönetemediniz.Üniversitede 70 bin öğrenci var. Hepimiz bu öğrencilerin ilahı iyi mekânlardakonaklatmak isteriz. Çünkü her ilde üniversite oldu. Rekabette bizmekânlarımızı daha güzelleştirebilirsek yaşam koşullarını iyileştirebilirsek biziöyle seçerler. Bir üniversite öğrencisinin o şehirle ilgili olumsuz birpropagandası 17 kişinin o üniversiteyi tercih etmesini engelliyormuş. Biröğrencinin Isparta’da güzel bir üniversite var demesini arzu ederiz. Olumsuzbir propaganda yapmasın. Rektör bey buna başlayalı 2 yıl oldu. Gelip beni,belediye. ITSO. Vali beyi ikna edin. Onlara anlatsın. Güzel bir iş olduğunainanırsa herkes destek çıkar. Ben buraya böyle bir şey yapacağım herkesarkamdan gelsin. Yaptığı sana doğru diğerine göre yanlış, böyle olmamalıydıdiyoruz enerjimizi böyle geçiştiriyoruz. Isparta olarak birlikte karar almayıbecerebilmeliyiz.

ONLAR KENDİ DURDUKLARI NOKTAYA BİR BAKSINLAR

KYK orada yurt yapmak için yer istemişti. Orada KYK GenelMüdürlüğünde de bir sorun olabilir. Yüksek gen hm hattı altını gösterdiler.Rektör bey ben bir yer teklif ettim kabul etmediler diyor. Orada da bir şeyvar. Şimdi 1000 kişilik öğrenci yurdu hizmete girecekti. Yanlış yergösteriminden dolayı bu zamana kadar gelindi. İnşallah orada KYK yurt inşaatı başlatıyoruz.İstanbul'daki işadamlarımızın ve AKFEN grubunun yurt projeleri var. Meraketmesinler Cumhurbaşkanımızın sözünü Rektör Yardımcısından çok daha fazla rakipediyoruz. O hassasiyet bizde onlardan çok daha fazla. Onlar kendi durduklarınoktaya bir baksınlar."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kyk ve sdü yurt yapmalı doğru

02 Aralık 2014 Salı 08:21

bende ÖĞRENCİ VELİSİ OLARAK DİYORUMKİ,sdü yurt yapmalı ,apart değil. ayrıca avm gibi ticari işlere GİDERAYAK HIZLICA YAPILMAYA ÇALIŞILMASI ORTAYA BÜYÜK SORU İŞARETLERİ DOĞURUYOR!!!YENİ SEÇİLEN REKTÖRÜMÜZLE YAPILIR. ŞİMDİ GEREK YOK.

SDÜLÜ

02 Aralık 2014 Salı 00:59

Vekilimizin "İşinize geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan'ın adını kullanmaktan, onun çizgisini kullanmaktan geri durmayacaksınız sonra arkadan başka işler çevireceksiniz." cümlesine sonuna kadar katılıyoruz. hislerimize tercüman olmuş. devamını bekliyoruz.

öğrenci velisi

01 Aralık 2014 Pazartesi 19:48

öğrencilerimizi yolluyoruz okusun diye yurt yok peki bizim okutacak paramız var mı ? soyguncu apartçılara mahkum ediyorsunuz. okul yurt yapıp döner sermaye ile işletebilir ve böylece devlet bütçesine katkı olur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR