29 Nisan 2024 Pazartesi

SDÜ öğrencisinin proje başarısı

SDÜ öğrencisinin proje başarısı

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Faruk Durna ve takım arkadaşı Sümeyye Eylül Yılmaz tarafından geliştirilen "Dijital Ağrı Yönetimi" konulu proje, “Angelini University Award” yarışmasında birinci oldu.

Angelini Pharma tarafından düzenlenen yarışmada birincilik derecesini elde eden SDÜ Takımı, "Dijital Ağrı Yönetimi" projesi ile ağrıyı azaltarak insanların yaşam kalitesini artırmak için son teknoloji ürünler ile yenilikçi çözüm sunmayı hedefliyor. Proje, Metaverse, Sanal Gerçeklik (Virtual Reality - VR) ve Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality - AR) gibi gelişmiş dijital ortamların yanı sıra yapay zeka (Artificial Intelligence - AI) teknolojilerini bir araya getirerek ağrı yönetiminde yeni bir paradigmaya odaklanıyor.

Genç girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik etmeyi ve sağlık alanında toplum için yeni çözümler üretmeyi hedefleyen yarışma, üniversite öğrencilerini uygulanabilir ve topluma yararlı hizmetler ve yeni ürün tasarımları geliştirmeleri konusunda teşvik ediyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR