30 Nisan 2024 Salı

SDÜ İzleme ve Değerlendirme Raporu'nda ilk sıralarda

SDÜ İzleme ve Değerlendirme Raporu'nda ilk sıralarda

Isparta

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2019 yılından itibaren üniversitelerin işleyişlerini desteklemek ve performanslarını değerlendirmek amacıyla düzenli olarak hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu” sonuçları açıklandı. 

Ülkemizdeki üniversitelerin altı farklı kategoride izlendiği rapora göre Süleyman Demirel Üniversitesi, iki farklı kategoride ilk sıralarda değerlendirildi.   

“Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme”, “Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik”, “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinin yer aldığı raporda SDÜ, “Eğitim ve Öğretim” başlığında yer alan “Öğrencilerin Yaptığı Endüstriyel ve Sektörel Proje Sayısı Sıralaması” ile “Dezavantajlı Gruplara Yönelik Düzenlenen Faaliyet Sayısı” sıralamalarında ilk beş üniversite arasında yer aldı. 

“Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu”, üniversitelerin bilimsel üretim, akademik performans, üniversite-sektör iş birliği, Ar-Ge, uluslararasılaşma, topluma hizmet ve sosyal sorumluluk gibi temel hizmet alanlarına odaklanmıştır. 2023 Raporu itibariyle bunlara sürdürülebilirliğe ilişkin kriterler eklenmiş ve üniversite kampüslerimizin sürdürülebilirlik durumları da değerlendirme sürecine dâhil edilmiştir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR