05 Mayıs 2024 Pazar

SDÜ'DEN ÖRNEK UYGULAMA

Süleyman Demirel Üniversitesi sınavsız yönetici kadrolarını kurum personeline yazılı ve sözlü sınava açarak örnek bir uygulama başlattı. Böylece SDÜ 'de idari yönetici atamalarında liyakat esas alınacak.

Isparta

Bilindiği üzere, "Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 20 nci maddesinin 1/d fıkrasında yer alan "Şube müdüründen daha üst görevlere, en az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak kaydıyla, genel hükümlere göre  sınavsız atama yapılır." hükmüne göre yükseköğretim kurumlarındaki fakülte/yüksekokul/enstitü kadrolarına 657 sayılı Kanunun 68/b hükümlerini taşımak kaydıyla Rektör tarafından doğrudan atama yapılmaktadır. Anılan kadrolara atanmak için ilgili mevzuatta lisans mezunu olmak ve hizmet süresini taşımak dışında herhangi bir kuralın öngörülmemesi nedeniyle kurum içi veya kurum dışından kariyer/liyakat ilkeleri göz ardı edilerek bu kadrolara atamalar yapıldığı ve Şube Müdürlüğüne sınavsız geçiş için basamak olarak kullanıldığı bilinen bir durumdur.

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından 6 Eylül 2021 tarihinde paylaşılan duyuruda; Sosyal Bilimler Enstitüsü birinci derece Enstitü Sekreteri kadrosuna Üniversite personeli arasından atama yapılacağına dair ilana çıkılmıştır. Söz konusu ilana halihazırda Üniversitede Şef ve Şube Müdürü kadrosunda görev yapan personelin başvurabileceği, müracaat eden adaylara yönelik olarak yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı bir eleme yönteminin uygulanacağı belirtilmiştir.

Yazılı sınavda konu başlıkları olarak personel işleri, öğrenci işleri, mali mevzuat, kalite süreçleri ve yönetim ve organizasyon bilgisi yer almış, bu sınavdan 70 ve üzeri not alan adaylardan en yüksek 10 puanı alan kişiler sözlü sınav aşamasına geçebilecektir.

Birçok üniversitede Rektörler tarafından iç ve dış dengelerle ilişkileri yönetmek bakımından bir güç olarak kullanılan sınavsız yönetici kadrolarının Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünce yazılı ve sözlü sınava açılmak suretiyle kurum personelinin değerlendirilmesi ve rekabet imkanı sunulması kariyer ve liyakat ilkelerinin kurumlarda yaygınlaşması ve personel motivasyonu açısından iyi uygulama örneğidir.

Bu kapsamda, ilgili mevzuatınca sınavsız atanabilen fakülte/yüksekokul/enstitü kadrolarını yazılı ve sözlü sınava açarak örnek bir uygulama başlatan Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimini tebrik eder, diğer yükseköğretim kurumlarında da yaygınlaşmasını canı gönülden dileriz. (kaynak... memurlar.net) 

SDÜ TARAFINDAN VERİLEN İLANA ULAŞMAK İÇİN LÜTFERN TIKLAYINIZ: 

https://w3.sdu.edu.tr/duyuru/10186/sosyal-bilimler-enstitusu-sekreterligi-sinavi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sdülü.

08 Eylül 2021 Çarşamba 19:13

ÜNİVERSİTE COK CİDDİ ARAŞTIRILMALI EŞİYLE BÖLUMLERE CÖKMÜŞ ONLARIN DEDIGINDEN BAŞKA HİÇ BİRŞEY BİR İŞLEM YAPILMIYOR DOGRU VEYA YANLIŞ. ARAŞTIRIN ÜNİVERSİTENİNDE ÖNÜNÜ TIKIYORLAR. ONLAR MAAŞINI DOLGUN ALIYOR DÜNYA TOZPEMBE. İNŞALLAH REİSTE ARAŞTIRIR GÖRÜR MÜCADELE EDER.

Tarik

08 Eylül 2021 Çarşamba 19:10

İnşallah Allah korkusu olan,vicdanlı bir rektör atanirds,görürüz o zaman bu dönemin tüm pisliklerini...ortada zekimi kalıir bulentmi.herhalde şimdiden bazılarıbaşka üniversitelere gitmek için hazırlıklara bile başladı.aksi halde yüzlerine bakmayacak birçok insan olacak.Kampuste gezmeye utanacaklar.Hele part time genel sekreterlik yapan şahıs ve avanesi

Adil

08 Eylül 2021 Çarşamba 16:30

Sınavla olması iyi.Ancak 68 b maddesi ile atanabilinen bir kadroya sadece şef ve şube müdürlerinin girmesi gariptir.Sef ve şube müdürleri de önceki sistemden unvan almış.68 b ye göre şartları sağlayan herkesin (mezuniyet ve yıl şartını taşıyan herkesin) başvurabilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Hakan

08 Eylül 2021 Çarşamba 15:21

Böyle güzel bir haberde bile bu kadar olumsuz yorum.demekki edu içten içe yanıyormuş.yazik.adeta çığlık atiliyor

Hakan

08 Eylül 2021 Çarşamba 14:20

Bence başvuran olmucak. Yine sekretersiz kalıcaz. Bazıları da torpilden bahsediyor. Oysa uzun zamandır atanacak biri bulunmuyor. Belki teşvik olabilir. Ya da atanan, 2 ay sonra istifa edebilir. Kolay sanmayın.

Ali

08 Eylül 2021 Çarşamba 14:04

Memlekette ağzınla kuş tutsan beğenmeyen bir topluluk var.Kardeşim sınav olsun bakalım.Hiç sınav olmasa daha kötü değilmi?Bir yerde olumlu bir gelişme varsa destek olmalı.

Muslim

08 Eylül 2021 Çarşamba 12:53

Batı kampusunde iki yıldır hemen hergun gördüğüm biri vardı.muh hocası sanıyordum.gecenlerde yine görünce arkadaşlara sordum docentmi profmu diye...meğer profmus hemde tıpta...ağzım açık kaldı.prof adam günün yarısını gezmede geçiriyor.kamera kayıtlarında vardır.siyah arabali.eski tıp nerede şimdiki nerede.bir çok hoca muayene bile yapmıyoruz artik

sdü

08 Eylül 2021 Çarşamba 11:43

Mevcut idarecileri de aynı sınava tutun görelim iyi niyetinizi. Gideceğinizi biliyorsunuz, sizden sonra geleceklerin elini ayağını bağlamak için yapıyorsunuz. Uygulama doğru mu doğru, ama 6 yıl görev yapıp şimdi bunu uygulamak birazcık şov...

Kaan Göktürk

08 Eylül 2021 Çarşamba 10:59

YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM YİNE BU REKTÖR ZAMANINDA TEKNİK BİLİMLER YÜKSEK OKULUNDAKİ BİR BÖLÜME HOCA ALINACAKTI, ARKADAŞIM BU DURUMA SEVİNMİŞTİ, HEM İŞSİZDİ AYNI ANDA YÜKSEK LİSANSINI YAPIYORDU, HOCA İÇİN İLAN VERİLDİ, İSTENEN BÖLÜME FARKLI BRANŞTA HOCA ALINDI, SANIRIM BİR PROF EŞİYDİ, TEŞEKKÜRLER YÖNETİM.

ıspartalı

08 Eylül 2021 Çarşamba 10:42

şıhınızın oğlunu öğretim görevlisi yaptınmı şıhdan talimat almıştın hatırladınmı gereği yapılacak demiştin toros gazın yanındaki lüks dergahta talimat almıştın hatırladınmı cemaatları doldurun bakalım sadem bıyıklıları pardun odamı sınava gircek yoksa yerseeeee

findoslu

08 Eylül 2021 Çarşamba 10:27

he he biz de inandık

İdare

08 Eylül 2021 Çarşamba 10:14

Bir V..... A..... kılasiği..... Millet alıştı bunlara artık. Karnı tok.

Sdü

08 Eylül 2021 Çarşamba 10:12

Torpil kayırma yok diyorsunuz. Ancak alınacak kişi şimdiden belli., (B... Y....) Demedi demeyin.

Isparta

08 Eylül 2021 Çarşamba 08:40

Yani kayırma,torpil aslında var da bu sefer olmasın bari mi demek bu

Ahmet Bircan

08 Eylül 2021 Çarşamba 08:36

Hastane başmüdürü sınav ile mı gelmişti. Bildiğim kadarıyla sağlık teknisyeni. Hastane yönetimi ile de herhangi bir eğitimi yok.

Ispartalı

08 Eylül 2021 Çarşamba 08:35

Kendi yönetimleri boyunca şef kadrosuna atananlar belli bir grup, müdür olanlarda aynı. Niye bu şartı getirdiğinizi açıklayın. Önceki yükselme sınavlarında herkes katılabiliyorken şimdi kısıtlama niye? Yetmedi mi personelin adamlarını atadığınız.

Ispartalı

08 Eylül 2021 Çarşamba 08:24

2017 yılında personel havuzu oluşturuyoruz, atamalar buradan yapılacak diyen de aynı tayfa. O listeden kaç kişinin ataması yapıldı bunu da açıklasın.

demokrat

08 Eylül 2021 Çarşamba 07:47

GEÇ HOICA BUNLARI GAYET IYI BILIYORUZ İŞLEİŞİ:::

Ispartalk

08 Eylül 2021 Çarşamba 07:46

Ha ha ve ha. Şu hıca bozuntularını çakma profları sınava soksan sdü de hoca kalmaz be. Ne hakkından bahsediyorsunuz.

ıspartalı

08 Eylül 2021 Çarşamba 07:42

yav he he...

Üzgün ıspartalı

08 Eylül 2021 Çarşamba 03:14

Yazılı sınav tamam ancak sözlü sınav demen ile yine torpil kayırma ve hak etmeyenin kazanması için yol bırakıyorsun sdü de sözlü sınavların çoğunda da ben kendi istediğim adamı alırım felsefesi ile çalışıldığını bilmeyen kalmamıştır diye umuyorum

Akademisyen

08 Eylül 2021 Çarşamba 01:43

Herkes yaptığının hesabını Allah’a verecek. Çünkü liyakat ve adalet Allah’a kaldı. Bunuda tüm vicdani kanaati olanlar biliyor. Yıllarca niye uygulanmadıda şimdi uygulamaya alındı? Allah rızası için cevap

ASA

08 Eylül 2021 Çarşamba 01:10

Liyakat, ancak ve ancak mülakatın kaldırılması ile gerçekleşir. Gerisi yalandır.

Prof.Dr.

08 Eylül 2021 Çarşamba 00:35

Asıl Genel Sekreter İstanbul da yata yata maaş alıyor. Şu an vekaleten bakan sayın vahdet efendi ne planlıyor acaba? bundan önce atanan sekreterlerin nasıl atandığı herkesin malumu. Sanki günah çıkartır gibi göstermelik eylemler. Sayın İlker Efendi ve ekibi kendilerini uyanık sanıyorlar. Zamanları azalmaya başladı ya. Belki vicdanlarda affediliriz umuduyla sembolik bir karar. Güzel Ispartam İlker ve Vahdet ikilisinin kaybedilmiş yıllarını asla unutmayacak. Ama Rabbbim büyük. Yedikleri hurmalar.

Tıp fakültesi

07 Eylül 2021 Salı 23:44

Ulan bilmesek inanırız akademik ilanlar, idari atamalar, daimi işçi görevlendirmeleri siz ne isterseniz öyle oldu sözlü adı altında hak eden herkesi elediniz. Boş sekreter yada Şube müdürü kadrosu kalmadı böyle haber yaptırdın. Baban, kardeşin ve sayın Müren kimi derse onu alır atarsın. Günahın çıkarmayla bitmez senin

İste gazetecilik

07 Eylül 2021 Salı 22:28

Bravo bomba32 canın istediği yorumu yayınla istemediklerini yayınlama

Firtina

07 Eylül 2021 Salı 22:27

Torpiller patlasın ozaman

Emre

07 Eylül 2021 Salı 22:20

Ulen be hoca bozuntusu beni eledi asıl de 3 bendim ama hoca dedik yaktın be sefer hoca şuan isbude isciydim

SDÜ

07 Eylül 2021 Salı 22:14

Şu siyasetçiler "bak dediğimi yapmazsan seni bir daha Cumhurbaşkanına atattırmam" diyerek aba altından sopa göstererek rektörlerin tepesine binmese aslında üniversiteler daha özgürce yönetilecek.

Ali ile Kerem

07 Eylül 2021 Salı 22:13

Noldu lan zurnalar zorunuza mı gitti.Kuyruk acinizmi var

Ispartalı emekci

07 Eylül 2021 Salı 21:43

Yahu simdi siz chp li birini atarmısinız?Nasıl kayirma,torpil yok!!sen inandin mı kendi söyledigine..

Sabit

07 Eylül 2021 Salı 21:43

Daha pazar günkü sınavda rektörlük personeli çaylı kahveli pastalı borekli görev aldılar.isci olan bazıları resmi arabayla evden alındılar.tam bir çiftlik.hep aynı kişiler görevli görünüyor,sınavla alakalı hiç bir is yapmadan paraları cebe indiriyorlar..yüz tane yanlısı bir doğru ile silebileceklerini sanıyorlar..Adalet birgün bunlarada lazım olur

:)

07 Eylül 2021 Salı 21:41

Ziyaaaaaa

personel

07 Eylül 2021 Salı 21:34

SDÜ yü tebrik ederim. ISUBÜ ise çoğu kadrolarını liyakatsiz insanlarla doldurdu. Sayın Rektörüm ve Genel sekreterim insan olarak iyiler dindar insanlar liyakatli atama yaparlar diye düşünürdüm hep. Maalesef beni dinden soğuttular. Bundan böyle Allah adını anan partiye ve yöneticilere itibar etmem. Kendilerini ise Allah'ıma havale ederim. Hakkımı ise asla helal etmem.

Hatip

07 Eylül 2021 Salı 21:33

SDÜ şu an itibarıyla tam bir çiftlik.bu yapılan göstermelik bir uygulama.sadece son beş sekreter atamasına bakın yeter.kriter belli;malum sendika üyesi olmak,siyasi ricacı bulmak,yönetime yakın olmak

Yerli

07 Eylül 2021 Salı 21:29

Hastanenin her tarafını içi dahil çöp ****ürüyor odalara 24 saaatte bir paspas yok böyle birşey

Vatandaş

07 Eylül 2021 Salı 21:24

Genel sekreteri 6 yıldır İstanbul a neden gorevlendiriyorsunuz? Vekaleten Vahdet beyi sınavla getirmediniz. Hikmet bey işin başına gelsin, Vahdet bey akademik kadrosunda devam etsin. Bundan sonra bu haber benim için anlamlı olur.

Ali

07 Eylül 2021 Salı 20:52

Sözlü sınav var, adam kayırmaca torpil yok ha! Lan bırak!

İndiragandici

07 Eylül 2021 Salı 20:48

İzoparı nettin sen hoca onu anlat millete

Kerem

07 Eylül 2021 Salı 20:34

Laf ola beri gele. Üniversitenin her tarafı kayırmaca dolu. Gel de külahıma anlat derler ya ; bu sözler böyle bir şey...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR