28 Nisan 2024 Pazar

SDÜ'DE KİŞİYE ÖZEL ALIM MI YAPILIYOR?

SDÜ'ye Öğretim Üyesi alınacak ancak alım şartlarındaki maddeler ise gerçekten çok ilginç gibi gözüküyor. Alım ilanını görenler ise büyük tepki gösterdi.

Isparta

SDÜ'ye Öğretim Üyesi alınacak ancak alım şartlarındaki maddeler ise gerçekten çok ilginç gibi gözüküyor. Alım ilanını görenler ise büyük tepki gösterdi.

İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü'ne profesör alınacak. Ancak şartlara göre "Halife Me'mun'un Edebi Yönü Konusunda Çalışma yapmış şartı" olması aranıyor.  Eğer yapmamışsan alınamazsın anlamına geliyor.

Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği'nde ise diğer bir ilgi çekici alım ise “Taze betonların işlenebilirliği, reolojisi ve ısı yalıtım malzemeleri konularında çalışmalar yapmış olmak” personel alımında kullanılan özel şart bu. Resmen sen taze beton çalış sana taze hocalık ünvanı vereceğiz gibi bir durum söz konusu olmuş gibi gözüküyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatanperver

29 Aralık 2017 Cuma 11:31

Bomba 32'nin bu konuyu haber yapmış olmasını anlamlı ve önemli buluyor, SDÜ deki kötü gidişin sonlanmasına vesile olmasını ummak istiyorum.

kenan imirzasızoğlu

29 Aralık 2017 Cuma 11:30

ibicioğlu da bunun yaptığı gibi yapıyordu, ona kızanlar haklıydı buna kızanlar da haklı. iki yanlış bir doğru etmez.

vatandas

29 Aralık 2017 Cuma 10:02

sdu de ihalelerde personel alimlarida sahsa ozel enson iktisat fakultesi ihalesi 6 yil universitede fotoko****ilik yapmis olacak 2016 yili cirosu 100 bin lira olacak kantin ihalesinde 25 subesi olcakmis

ne faydası

29 Aralık 2017 Cuma 09:11

Bu kadın ünivesiteye gelince ne faydası olacak. Dışardan iyi bir fizik profesörü nano bilimci ya da yeni açılmış bölümlere katkı sağlayabilecek hoca olsa anlarım. Yazıklar olsun aldığınız 10 larca binliraya . Karnınızda inşallah böcekler gezer ölünce.

şahin

29 Aralık 2017 Cuma 04:50

çok doğru söyledin Furkan. Bu sdü yönetimini anlatmaya söz yetmez. Allah hak ettiklerini versin onlara...

Universiteli

29 Aralık 2017 Cuma 00:47

Ben işletme bölümüne aşçılık sertifikası olmak şartı gördüm hey yawrum hey. Sdu burası ispartanin tek isveren fabrikası. burada temizlikçi olmak için vekil tanıdığın olması lazım.

Hakan

29 Aralık 2017 Cuma 00:27

Daha öncede YBEM de kadroya ve adamına göre kurs açıp FETÖ kadrolaşmasına olanak sağlayan yine SDÜ yönetimi değil miydi. Alanı dışında YBEM de bu amaçla kurs verenler hala dururken buna engel olanları FETÖ cü yaftasıyla ihraç etmediniz mi? Allah büyük..

Furkan Yaman

29 Aralık 2017 Cuma 00:22

Kendini FETÖ den aklamak, FETÖ ye karşı en çok biz mücadele ediyoruz algısı oluşturmak için üniversiteler arası personel ihraç yarışında başı çeken SDÜ yönetiminden den farklı bir şey mi bekliyorsunuz.

Dilek

29 Aralık 2017 Cuma 00:22

Lisans yüksek lisan boyunca geri ödemeli kredi aldım. Şuan doktora yapıyorum doktora kredisi alıyorum. YÖK e 80-90 bin arası borcum olacak. Arkadaşlarım torpille birer birer atandı. Sorsan iki kere iki kaç desen bilmez.ben ise okuyacağım torpilsiz atanacağım diye mücadele veriyorum. Ama bu ilanları görünce bütün umudum kırılıyor.Aldıkları para haram olsun. Allah yedirmek nasip etmesin inşallah.

Bir Bilen

28 Aralık 2017 Perşembe 22:08

Maalesef SDÜ'de gerçekten ihtiyaç olan ama hocası fetö ve benzeri bir yapıya mensup olmayan ve bu tür yapılara geçit vermeyen hocaların bulunduğu ana bilim dallarına arş. gör ve yrd. doç. kadroları verilmiyor. Acı ama gerçek bu.

Doğrucu

28 Aralık 2017 Perşembe 21:58

Profesörlük süresi gelen bir hoca için kadro ilan etmek normal bir şey ama şarta gerek yok. Zaten o kadroya o hoca dışında kimse müracaat etmez. Ancak özellikle yrd doç ve arş görevliliği kadrolarında da bu tür şartlar koyabilmek ve böylece istenilen şekilde kadrolaşabilmek için böyle yapılıyor. Yani bizim istemediğimiz kimse girmesin diye.

Cengiz

28 Aralık 2017 Perşembe 21:56

Üniversitenin çeşitli birimlerine (Fakulte,enstuty,myo) atanan sekreterler önce vekaleten atandı sonra daimi kadro aldılar.görevde yükselme sınavına girdilermi.? Sadece meraktan soruyorum

Sdü

28 Aralık 2017 Perşembe 21:52

Yıllar önce memuriyetten istifa eden bir adamı tıp fakültesine saglik memuru olarak atadıklarını gördükten sonra bunlar sıradan ve olağan geliyor.:)

Ali karalu

28 Aralık 2017 Perşembe 21:13

Kul hakki yiyorlar zikkum olsun

ülkücü

28 Aralık 2017 Perşembe 21:04

Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek YüksekokuluBilgisayar TeknolojileriSağlık Bilgi Sistemleri TeknikerliğiYardımcı Doçent11Veri Madenciliği ve Radyasyon Güvenliği alanında çalışmalar  yapmış  olmak. 

S.D.U

28 Aralık 2017 Perşembe 20:32

Tamam kardeşim profesörün ismini bile yaz eyvallah hoca kendini ispatlamış yardımcı doçent ne alaka tıp fakültesi özellikle doldurdular adamı olanı liyakat hak getire bu S.D.U Olmaz bunların mayasında var idarecileri dışardan getirecen mevcüt yönetim gidenlerin kalanları zaten

şahin

28 Aralık 2017 Perşembe 19:36

Alan me'mun veren me'mun gibi görünüyor. Ne kadar ah aldıklarının ya farkında değiller ya da umursamıyorlar. Ne diyelim. İlahi adalet bu dünyada da gelir mi acep?

Aydin

28 Aralık 2017 Perşembe 17:50

Yeni mi farkettiniz bu durumu? Gunaydin.

ufuk öztürk

28 Aralık 2017 Perşembe 17:35

ne var bunda garipsenecek anlamıyorum... ****et doğal... ilahiyat fakültesine bir profesör alınacak...boru değil.... ben bir lise tarih öğretmeni olarak detayını bilirken, bir profesör adayı konuya hakim değilse, gitsin hizmetli kadrosuna başvursun... oradaki ilanı ****et normal buluyorum... hatta daha da sık eleyip dokusunlar diyorum...

Nallı

28 Aralık 2017 Perşembe 17:15

Isparta Shmyo ya bir kişi alcaklar ve nal olacAk iddia ediyorum. Genelde Loto oynarım ve çıkar.. ayıp be yaptıklarınız....

Adaletsizlik...

28 Aralık 2017 Perşembe 17:02

Özellikle yakın ilçelerdeki akademik kadroları bir açıp bakın bakalım. Yeni açtıkları gereksiz programlarda öğrencilerini istihdam etmek için milletin ekmeğini sömüren hak yiyici insanları ve yöneticileri görün bakalım. Idarenin yakınında olan kişiler nasıl zorlanmadan da üniversitenin sağladığı Bap projelerini sömürüyor, kullanıyor... Daha söyleyecek çok şey var ama desek ne farkeder. Hak yiyici anlar mı sözden...

Adaletsizlik...

28 Aralık 2017 Perşembe 16:47

Üniversitede yıllardır bekleyen doktorasını bitirmiş akademisyenler varken, başka illerde çalışan veya çalışmayan kişilere yardımcı doçentlik verildi. Verilmeye devam ediliyor. Şaşıracak birşey yok. Kul hakkı yemek bu insanların fıtratında var. Sadece bunlarda değil öğretim görevlisi kadrolarına da bakın. Kimlerin tanıdıkları alınmış bir görün bakalım.

Onur

28 Aralık 2017 Perşembe 16:45

Torpilcilik, kayırmacılık, eş-dost-ahbap, milletvekili, müsteşar tanıdıkları, fetö gibi kopyacılar vs. vs. tüm bunlara baktığımda ülkemin şuanki konumuna şükrediyorum. Eğer gerçekten, her alanda ilerlemek istiyorsak, siyasi görüşü-dini inanışı ne olursa olsun, her iş ehline verilmeli. Aksi takdirde üniversiteler kopya-yapıştırla yayın yapan hocalarla, resmi kurumlar candy-crash oyununlarında level atlamaya çalışan personelle doldurmuş oluruz.Ülkemiz için kafa yoran, üreten,çalışan insanlar gerek

Nil

28 Aralık 2017 Perşembe 16:42

Türkiye ve ABD'de ana dili öğretimi: 6. sınıf ana dili ders kitaplarındaki metinlerin karşılaştırılması / Mother tongue teaching in Turkey and the USA: Comparing the texts in mother tongue text books at the sixth gradeYazar:NİL DİDEM ŞİMŞEKDanışman: PROF. DR. CEMAL YILDIZYer Bilgisi: Marmara Üniversitesi / Eğitim Bilimleri Enstitüsü / Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalı / Türkçe Eğitimi Bilim DalıKonu:Dilbilim = LinguisticsDizin:Amerika Birleşik Devletleri = United States of America ; Anadil

Ispartam

28 Aralık 2017 Perşembe 16:28

Isim vermek olmaz ama, tum Turkiyede olduğu gibi kişiye özel kadrolar

hulki

28 Aralık 2017 Perşembe 16:27

bütün üniversiteler öyle yapıyor. adama göre kadro çıkarıyorlar. kalite düşük ye babam ye

Nalcı

28 Aralık 2017 Perşembe 16:03

Birde utanmadan eski alımlara laf atıyorlardı. Ne olcak şimdi kabak gibi ortada kişiye özel alım olduğu. Zaten tüm aldıkları adamlar kendi adamları

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR