27 Nisan 2024 Cumartesi

Sayenizde şehrimiz zirveye adım adım ilerliyor

Sayenizde şehrimiz zirveye adım adım ilerliyor

Isparta

Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Mehmet Ali Özbey ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette belediyenin engellilere yönelik bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki planlanan çalışmalara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, derneğin spor kulübünün elde ettiği başarılar da görüşüldü.

Ziyarette konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Mehmet Ali Özbey, bugüne kadar kendilerinin ve tüm engelli gurubunun hayatını kolaylaştırıcı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Özbey, derneklerinin Isparta’da 1996 yılında kurulduğunu dile getirerek dernek olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin Başkan Başdeğirmen’e bilgiler verdi. Isparta Görme Engelliler Spor Kulüplerinin de bulunduğunu aktaran Mehmet Ali Özbey, kulübün 2022 yılı kasım ayında kurulduğunu belirterek, “2023 yılında çok sayıda branşta önemli başarılar elde ettik. Bu başarılarımızı da sizinle paylaşmak istedik. Başkanımıza sportif anlamda da engellilere vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Sizlerin desteğini çok görüyoruz, Allah başarılarınızı daim etsin. Ayrıca Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi için de yaptıklarınızı yakından takip ediyoruz. Bundan dolayı da sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şubesi yönetim kurulu üyeleri de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen döneminde şehrin sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalara imza attığını söylediler. Yöneticiler, “Şehrimiz zirveye doğru sizin sayenizde adım adım ilerliyor. Sizlere el uzatan, yardım isteyen birisi olduğu zaman anında yanında oluyorsunuz ve çözüm odaklı çalışmanızı takdir ediyoruz, çok teşekkür ediyoruz. Kim olursa olsun yanındasınız. Sosyal belediyecilik anlayışını vatandaşlarımıza hissettiriyorsunuz” görüşlerinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de engellilere yönelik her türlü çalışmanın yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini aktardı. Başdeğirmen, “Engellilerimizle her zaman beraberiz. Hayatınızın ne kadar zorluklarla dolu olduğunun bilincindeyiz” derken, bazı etkinliklerde empati yaptıklarını ve yaşanan zorluğun daha da farkına varıldığını dile getirdi.

Toplum olarak da vatandaşların her zaman engellilerin yanında olması gerektiğine değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlardan daha duyarlı olmaları isteğinde bulundu. Engelliler için yol üstü otoparklar oluşturulduğunu ancak buralara zaman zaman vatandaşlar tarafından araç parklarının yapıldığını, engelli rampalarına araç parklarının gerçekleştirildiğini ancak buna dikkat edilmediğini aktaran Başkan Başdeğirmen, engelli yollarının işgal edilmesinin de kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, “Bu hususlar hassasiyetle çözülmesi gereken konular. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmalarını bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Göreve geldiklerinden buyana engellilere yönelik her türlü çalışmanın yapıldığını aktaran Başkan Başdeğirmen, “Her türlü ihtiyaç ve taleplerde engellilerimizin yanında olmaya çalıştık. Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi kuruyoruz. Burada her türlü engel gurubundan vatandaşlarımızın hizmet alabilmesini hedefledik. Bölgemiz için önemli bir yatırım. Bu çalışmamız devam ediyor. Fiziksel, zihinsel, bedensel, her türlü engel gurubuna hizmet verecek. Engellilerimiz tedavi ve rehabilistasyon hizmeti alırken, aileler de bekleme salonlarında bekleyebilecekler. 2024 yılı içinde sizlerin hizmetine sunulmuş olacak” dedi.

Görüşmenin ardından Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Mehmet Ali Özbey tarafından bugüne kadar engellilere yönelik verilen hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bunyamin enes Otuzbiroglu

22 Aralık 2023 Cuma 18:36

bu ozbey emmi lisefe ogretmenmis. torpille ilkokula verilmis..bizim lkokuldaki cocuklarimiza nasil ders verir bu

Vatandas

22 Aralık 2023 Cuma 17:52

Şükrü diye yazılır adam diye okunur

Hayırlı

22 Aralık 2023 Cuma 17:28

İyi parti tabela mı indirecek acaba,kimse kalmadı gibi,eleştiri de istemiyorlar,ülkü diye yola cıkanlar mülkü kaptırdı sanki,herhalde Şükrü başkan yine başkan,öyle görünüyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR