28 Nisan 2024 Pazar

Sağlık-Sen Isparta Şubesinin yeni başkanı Mahmut Ağun

Sağlık-Sen Isparta Şubesinin yeni başkanı Mahmut Ağun

Isparta

Sağlık-Sen Isparta Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda başkan adayı Mahmut Ağun, Şube Başkanı seçildi.

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural ile birlikte Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal da katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yaptı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, genel kurul süreçlerinin kardeşlik hukukuna zarar vermeyecek şekilde, birlik ve beraberlik içinde geçmesi gerektiğini söyledi.

Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in kuruluşuyla sendikal mücadelenin yeni bir ivme kazandığını kaydeden Baykan, “Allah Mehmet Akif İnan ağabey ve yol arkadaşlarından razı olsun. Onların Anadolu’nun dört bir yanına saçtığı erdemli sendikacılık tohumu bugün ülkemize yön verir hale geldi. Memur-Sen, hak nasıl aranır, sendikal mücadele nasıl yapılır, kazanım nasıl elde edilir herkese gösterdi ve göstermeye de devam ediyor" dedi.

"İlkokuldan Başlanarak Şiddete Karşı Eğitimler Verilmeli"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baykan, şiddetin toplumun en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Her yerde şiddet vakaları ile karşılaşıyoruz. Kadına şiddet, sağlıkta şiddet, okulda şiddet, trafikte şiddet. O kadar çok şiddet olayları duyuyoruz ki bu vicdanlarımızı yaralıyor. Tahammül edebilme duygusunu ve saygı iklimini toplumun geneline yayabilmemiz gerekiyor. Şiddete karşı topyekun bir mücadele süreci başlatılmalı ve toplumun farkındalığı artırılmalı. İlkokuldan başlanarak şiddete karşı eğitimler verilmeli" diye konuştu.

"Yönetmelikte Eksiklikler Olduğu Görünen Bir Gerçek"

Ek Ödeme Yönetmeliği'yle sağlık çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarında önemli düzenlemeler yapıldığını ifade eden Baykan, "Yönetmelikte eksiklikler olduğu görünen bir gerçek. Biz her zaman sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara adalet ve hakkaniyet çerçevesinde yaklaşılması gerektiğini savunuyoruz. Eğer bu çerçevede yaklaşılırsa çözülmeyecek sorunun olmadığına inanıyoruz. Bu noktada mücadele ediyor, eksikliklerin giderilmesi ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Görevi devreden yönetim kurulu üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür eden Baykan, görevi devralan yeni yönetime muvaffakiyet diledi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Yaşanan Sorunlar Çözüme Kavuşmadan Bitti Diyemeyiz

Genel kurulun hayırlı olmasını temenni eden Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, "Bu zamana kadar verdiği emeklerden dolayı Erdal Demiralay başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. Görevi devralan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diyerek sözlerine başladı.

6 Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında bilgi veren Doğan, kazanımlar hakkında da konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı onlarca sorunun Sağlık-Sen’in mücadelesiyle çözüme kavuştuğunu hatırlatan Doğan, “Sağlık-Sen olarak; sadece sorunları, eksiklikleri gündeme taşımıyoruz. Makul, mantıklı, sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek çözümler üreterek, bunların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının lehine sonuçlanması için mesai harcıyoruz. Haklı taleplerimiz çözüme kavuşana kadar da vazgeçmeyeceğiz. Yaşanan sorunlar çözüme kavuşmadan bitti diyemeyiz. Bu noktada Sağlık Sen’in hedefleri bellidir, inancı tamdır! Ötelenen, ertelenen sorunları çözüme ulaştırmak adına, haklı taleplerini gerçekleştirmek için üyesinden, temsilcisine, il yönetiminden, merkez teşkilatına el birliğiyle, güç birliğiyle, gönül birliğiyle, hak ve adalet düsturundan şaşmadan, emek mücadelesine yılmadan, yorulmadan devam edecektir” diye konuştu.

Şube Başkanı Ağun: Kuruluş İlkelerimiz Doğrultusunda Yolumuzda İlerleyeceğiz

Şube Başkanı seçilen Mahmut Ağun yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine destek veren delegelere teşekkür etti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarının korunması ve gelişmesi için var güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Ağun, “Duruşumuzdan taviz vermeden, kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda yolumuzda ilerleyeceğiz. Bizim en büyük gayemiz, fedakar sağlık çalışanlarımızın yüzünü çok daha fazla güldürmektir. Birlik ve beraberliğimiz ile daha güzel yarınlara ulaşmaktır. El birliği, gönül birliği içinde mücadeleye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Genel kurulumuzun hayırla vesile olmasını diliyor, şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorun” dedi.

Sağlık-Sen Isparta Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mahmut Ağun, Şube Sekreteri Nazım Mehmet Beşir, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Turan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Numan Akay, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Deniz Kaynak, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Bektaş, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gamze Durgun.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Adalet

19 Eylül 2022 Pazartesi 13:56

Başkan kim olursa olsun işin içinde siyaset olduğu sürece değişen hiçbirşey olmayacak bunu herkes biliyor bir de şuraya olumsuz yorum yazan sağlıkçılar madem siz o kadar mertsiniz neden rumuz kullanıyorsunuz adınızı soyadınızı yazsanıza siyasetle ilginiz ortaya çıkar diye mi korkuyorsunuz?

MEMUR SEN sendikamı?

19 Eylül 2022 Pazartesi 11:52

MEMUR SEN sendika değildir sadece iktidarın yandaş ve paydaş bir ortağıdır kimler tarafından ne amaçla kurulduğunu dünya biliyor birde sendikal mücadele veriyoruz diye milleti kandırıyorlar dünyanın hiçbir yerinde iktidarla işbirliği içinde sendika mücadelesi yapan yoktur MEMUR SEN tektir ve yüz karası bir sendikadır iktidar değişince meydanlara çıkarlarsa şaşırmayın

Pompa

19 Eylül 2022 Pazartesi 11:50

Erdalın gitmesi önemli değil yıllardır onun sayesinde yan gelip yatan ukalalar ne olacak .....

MSA

19 Eylül 2022 Pazartesi 11:11

Mahmut Başkanımıza yeni görevinde başarılar dilerim. Görevini layığı ile yapacağından hiç şüphem yok. Allah utandırmasın.

cb32

19 Eylül 2022 Pazartesi 10:28

yahu erdal bey seni doğru dürüst tanımam ancak bir insan için bir tane iyi yorum yapılmaz mı....sen bunca sene ne yaptın bu insanlara....

Ziya

19 Eylül 2022 Pazartesi 08:33

Tipik bir Türkiye gerçeği. Seçimle gelenin merkez yönetim kararı ile görevden alınması. Erdal beyi sevmem ancak seçmen iradesi ile gelen seçmen iradesi ile gitmeli. Demokrasinin gereği budur. Yeni gelenlerde kimin talimatı ile geldiyse onun emrinden çıkamayacaktır. Tabi ki de memurun hakkını savunamayacaktır. Sendikalar siyası partilerin arka bahçesi değildir. Böyle olunca sendikalarda kişisel menfaatleri ön plana çıkmaktadır.. Bu kafa ile hiçbir şey kazanamayız. Benden söylemesi.....

Eğirdirli Ali

19 Eylül 2022 Pazartesi 06:17

Yar Saçların lüle lüle, ERDAL haydi sana da güle, güle...

Eğirdirli Ali

19 Eylül 2022 Pazartesi 06:16

Yar Saçların lüle lüle, ERDAL haydi sana da güle, güle...

Alperen

19 Eylül 2022 Pazartesi 01:42

Ya erdal efendi gitti diye sevinmemek lazım,maalesef halen daha isparta da memur-sen başkanıAyrıca her yerde eli kolu var bu bir,bir ikincisi de bunun ekibinden korkulur,arka 0landa iyi kulis yapıp bel altı vurup iftira atmayı iyi bilirler;sinsiliğin kitabını yazmişlardır,yeni başkan bunlara prim verme Göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun Mahmut Bey...

Aslanlar

19 Eylül 2022 Pazartesi 00:53

Sıra Eğitim Bir sene kan kaybettiren H.Aslan da.Aldığı bayrağı daha kötü seviyeye indiren Aslan başkan sende aday olmayacağını Erdal başkan gibi açıklaman lazım.Erdem budur.Sen beceremedin ve sendikadan birçok istifaya sebep oldun.Kendi yönetimindeki istemediğin adamları harcadın,birçok insana zarar verdin.Git artık daha fazla zarar verme ve onurunla ayrıl....

Takkeci

19 Eylül 2022 Pazartesi 00:04

Hayırlı uğurlu olur insallh hiç yoktansa at hırsızı sıfatı yok Isparta toplansinda erdalcigimin arkasından teneke çalsın yandaslarida oynar insallh eeee Erdal beyler oyun bitti şapka düştü kel göründü sakalı. Da kes gari faydası olmaz sidik karistirmaya devam

Hakan

18 Eylül 2022 Pazar 22:36

Tıp fakültesi Hastanesinde Devrik Lider Erdal Beyin Sendikayı Tehdit Unsuru Olarak Kullanıp Torpillilerini İyi yerlere yerleştirmişti ve kimse dokunamıyordu sizden ricam hak yerini bulsun ve bu kişiler de Herkes gibi Servisler de Çalışsın Mesela Se.da Hanım mesela Er.an bey mesela mesela yani daha var

Recep

18 Eylül 2022 Pazar 22:29

"Erdemli sendikacılık" he. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bu seçim sürecindeki kavgalarınız çok erdemliydi çok...

Hekimdışı

18 Eylül 2022 Pazar 20:57

Sayın yeni başkan, sende hekimdışı sağlık personelisin. Seninle birlikte oy toplamaya çıkan başhekime söyle de, Senin gibi hekimdışı sağlık personellerinin döner sermaye payları için, önceki dönem Başhekiminin gösterdiği çabayı göstersin. Neticede sağlık sendikalarında hekim oranı %3 bile değildir...

Recep

18 Eylül 2022 Pazar 20:08

Erdal abisininin yanına onada az kaldı

Kral

18 Eylül 2022 Pazar 19:52

Mevcut başkanlar nasıl aday oluyor 4 yılda ne yaptında adaylığa çıkıyon krallık tatlı tabi yeni krallar yakışır

Şimdi hesap zamanı

18 Eylül 2022 Pazar 19:32

Şimdi hesap zamanı erdal efendi.bu herşeyi özetliyor herhalde.mesela .... temmuz. Sabredip göreceğiz.

Ohhh behhh

18 Eylül 2022 Pazar 19:08

Hadi hayırlısı.ülkenin böyle ekonomik zor dönemden geçtiği bu dönemde en güzel en iyi aldığım haber.erdal gitti ya vallhi çok sevindim.100 bin tl verseniz sevinmezdim.ne na..le..dd bişeymiş bu yaaa.para toplayalımda deve keselim evinin önünde.şükürler olsun.

H. Aslan

18 Eylül 2022 Pazar 18:36

Eğitimbirsende de başkan değişikliği olacak ve olmalı. Liyakat ehline verilmeli ve layık olmayanlar tek tek değişmeli

Efrahim

18 Eylül 2022 Pazar 17:28

Hayırlı uğurlu olsun rabbim utandırmasın abi

Dr

18 Eylül 2022 Pazar 17:08

Hepsi aynı terane

Talat

18 Eylül 2022 Pazar 17:06

Eğitim aylıksız izinli bşk kaç üyesine gitti acaba kimin sorununu çözdü

Cin ali

18 Eylül 2022 Pazar 17:04

Darısı eğitim bir sen e değişim şart

Devrimci32

18 Eylül 2022 Pazar 16:54

Siz kim memurun hakkını hukukunu aramak kim az kaldı bitecek bu haramilerin düzeni geliyor gelmekte olan:)))

kızıl melek

18 Eylül 2022 Pazar 16:52

Bu Sağlık Sen görmez,duymaz,incelemez bir kurum mu? Daha önceki Başkan yıllardır görevde. Neden bu zamana kadar araştırılmadı? Soruşturulmadı? Madem burada yazılanlar gibi sıkıntılı birisi, o zaman bu suçlamalar neden yargıya yansımadı? Kim ya da kimler korudu? Yıllardır kimse hesaba,kitaba bakmadı mı? Bundan sonrasının bir garantisi var mı peki? kafada deli sorular....

şübe

18 Eylül 2022 Pazar 16:14

memursen ne baglı tüm şübe başkanları degişmeli bunlardan hiç birşey olmaz

Hüseyin

18 Eylül 2022 Pazar 15:29

Hak ve adalet yerini bulmuştur. Hayırlı olsun Allah utandırmasın. Hak hukuk gözeterek herkese yardıncı olmanız dileğiyle başarılar dilerim

Leyla

18 Eylül 2022 Pazar 15:07

Erdal niteliksiz ve çapsız dı ederi ni buldu rezilliklerle anılacak

YETKİLİLER GÖREVE

18 Eylül 2022 Pazar 15:02

Eski başkanım ve ailesinin MAL VARLIĞI araştırılmalı …Aylık gelirleri ile bu kadar mal varlığı edinilemez herşey ortafa

Sengetli

18 Eylül 2022 Pazar 14:50

Kendi kendini rezil etti böyle sahtekarlık usulsüzlüklerle nasıl çıkıp milletin yüzüne bakacak Isparta sağlık camiası sahtekardan kurtuldu bugün heryıl kutlanmalı bence

Ispartalı

18 Eylül 2022 Pazar 14:39

Kralımız öldü, yaşasın yeni kral

Emir kolaylı

18 Eylül 2022 Pazar 14:34

Sırası gelen gidecek,bekleyin ey şer cephesi

Adalet

18 Eylül 2022 Pazar 14:22

Hak yerini buldu Erdal bey rahat uyu artık

Sengetli

18 Eylül 2022 Pazar 14:00

Erdal gibi rezil olup giden başka sendika başkanı görülmedi

Saglıkcı att

18 Eylül 2022 Pazar 13:49

Erdal seçime girmeyerek evet ben yolsuzluk yaptım haksızlık yaptım bu kişilerin hakkını çaldım mı demek istedi yoksa benim insan içine cıkacak yüzüm kalmadı mı demek istedi takdir kamuoyunun artık yarın cıkıp tüm saglıkcılardan gerekirse ısparta halkından özür dilemeli sebebide haksızlık yaptıgı için ve delegeler arası oyun oynadıgı için ve saglık sen baskanıda araştırma başlatmalı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR