30 Nisan 2024 Salı

Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Artık HES kodu...

Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Artık HES kodu...

Isparta

Sağlık Bakanlığı ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon’ rehberini güncelledi. Buna göre, en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişiler, pozitif biriyle temas ettiğinde, HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü'ne temaslı olarak kaydedilecek.
Bu kişiler maske kullanımı, sosyal mesafe, hijyen gibi koruyucu önlemlere uyarak ve kendi semptomlarını da takip ederek günlük yaşamına devam edebilecek.

 

Herhangi bir semptom gelişmesi durumunda ise aynı gün sağlık kurumuna başvurarak PCR testi yaptıracak. Semptom gelişmezse temasının 5'inci gününde PCR testi yaptırma zorunluluğu olacak. PCR testi yaptırmazsa 6'ncı gün HES kodu riskli hale gelecek ve kişi karantinaya alınacak. PCR testinin pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı rehberine göre tedavi edilecek ve rehbere uygun izolasyon koşullarında takip edilecek. Testi negatif çıkarsa, sistemdeki kaydı 6'ncı günde sonlandırılacak, izolasyona alınmayacak ve HES kodu riskli duruma gelmeyecek.
 

Dünya Sağlık Örgütünce "endişe verici varyant" olarak tanımlanan "Beta", "Gama" ve "Delta" ile Sağlık Bakanlığınca "tehdit edici varyant" olarak tanımlanan varyantların saptanması durumunda izolasyon süresi 14 gün olacak.
 

Bu kişilerin izolasyonu 14'üncü günün sonunda test yapılmaksızın sonlandırılacak. Bu kişilere, izolasyonun erken sonlandırılması için PCR testi yapılmayacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Emel bilgin

29 Ocak 2022 Cumartesi 23:57

Millet dışarda maskesiz geziyor yasakların geri gelmesini istiyorum hiç kimse maske takmıyor valilin yasak koyması lazım vaka sayısı çoğalmış bizim vatandaşlarımız eline koluna geziyorlar

Veliii

29 Ocak 2022 Cumartesi 10:20

Ülkede resmen hak dünyasına göç başladı diğer ülkeler vatandaşını korumak için elinden geleni yapıyor bizimkiler ölüme terk ediyor bu nasıl iş anlamadım hastaneler covitli çocuklarla dolu hastanelerde adım atacak yer yok birde gelmiş vaka sayıları arttı ama endişelenmeye mahal yok diyorlar

Kardelen

29 Ocak 2022 Cumartesi 07:35

Allah yardımcımız olsun gozlen görülmeyen bir zerresine bas edilemiyor .Allah her şeye kadirdir neyler mevlam eyler neylerse güzel eyler

Yasar

29 Ocak 2022 Cumartesi 03:11

Bedavandan beri geçerli olacak mış hocam Dr fahrettin koca hastalık ne zaman bitecek Bu pisli k hastalık bu dünya da n

Sıvısız

29 Ocak 2022 Cumartesi 01:58

Yalanlariniza bir yalan daha eklemeye devam edin bakalım nereye kadar sürecek oyunlariniz

Yazar

28 Ocak 2022 Cuma 20:31

Kabusmu rüyamı şakamı nasıl bir fragmana denk geldik arkadaş

..

28 Ocak 2022 Cuma 20:04

ıbık zıbık şeylerle uğraşacağınıza doktorlar yurtdışına göçüyor...çözüm bulun

Sağlıkçı

28 Ocak 2022 Cuma 16:02

Herkes covid

Ahmet

28 Ocak 2022 Cuma 14:27

Küresel güçlerin elinde oyuncak oldunuz Avrupa ülkeleri yasak kaldırıyor siz halen maske izalasyon hes kodu ile uğraşın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR