06 Mayıs 2024 Pazartesi

Rektör Saltan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Rektör Saltan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında; ''24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Türk milleti başöğretmeninin izinde eğitim aşkıyla yetişmiş nice öğretmeniyle aydınlık Türkiye’nin temellerini atmış ve ülkemizi bugünlere taşımıştır.

Süleyman Demirel Üniversitesi’ne mensup büyük bir eğitim ailesini oluşturan bizler de aynı yapıcı gücün ruhunu taşıyoruz. Yükseköğretimde fark yaratan genç nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğretmenlerimize duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızı ifade ettiğimiz, onların ışığına ve rehberliğine duyduğumuz ihtiyacı bir kez daha güçlü bir şekilde dile getirdiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlerimizin ve üniversitemiz bünyesinde görevli öğretim elemanlarının gününü kutluyorum. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve görevi başında şehit düşmüş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum.'' Sözlerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR