27 Nisan 2024 Cumartesi

REFERANDUM SONRASI HEMEN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK 3 MADDE İŞTE AYRINTILAR

REFERANDUM SONRASI HEMEN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK 3 MADDE İŞTE AYRINTILAR

Isparta

Cumhurbaşkanlığıhükümet sistemi için yapılan 18 maddelik Anayasa değişikliği oylaması yüzde51.4 ile kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeler içerisinde 3 madde hemenyürürlüğe girecek. Hakimler Savcılar Kurulu, 30 gün içerisinde yenidenyapılandırılacak, askeri yargının kaldırılması hemen yürürlüğe girecek veCumhurbaşkanı’nın partiye üyelik hakkı da hemen uygulanabilecek.

 

PARTİLİCUMHURBAŞKANI

 

Odüzenlemelerden en önemlisi, partili cumhurbaşkanlığı. Anayasa'nın 101. maddesideğiştirildi. O maddede yer alan "Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisiile ilişiği kesilir" ifadesi kaldırıldı.

 

Yenidüzenleme ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu AK Parti'yedönüşünün önü açıldı.

 

HSYK30 GÜN İÇERİSİNDE YAPILANACAK

 

Anayasadeğişikliğiyle hemen hayata geçecek bir diğer düzenleme, Hakimler ve SavcılarYüksek Kurulu'nun yapısıyla ilgili. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun adı,Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak değişti.

 

Üyesayısı 23'ten 13'e, daire sayısı da 3'ten 2'ye düşecek. HSK'nın Adalet Bakanıve müsteşarı kurulun doğal üyesi olarak kalacak. 4 üyeyi cumhurbaşkanı seçecek,7 üye ise, Meclis tarafından seçilecek.

 

Üyeler,4 yıl için seçilecek, süresi biten üyeler bir kez daha seçilebilecek. Kurulunyeni üyeleri 30 gün içinde seçilecek.

 

ASKERİÜYELER GİDİYOR

 

AnayasaMahkemesi'ndeki 2 askeri üyenin görevine son verilecek. Üye sayısı 17'den 15'eindirilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Fikri Boşgelmezgil

17 Nisan 2017 Pazartesi 19:11

Yağmur yağacak ŞEMSİYE AÇILACAK (!)

Off

17 Nisan 2017 Pazartesi 15:19

Vatana millete yararlı bişeyler yapın kardeşim ya hemen kendi yararınızı düşünmeniz neden?

.

17 Nisan 2017 Pazartesi 15:14

tayyip üç ay içerisinde partinin başına geçer altı ay ile sekiz ay içerisinde idam refarandumunu yapar idam dan evet çıkar AB kapılarını halk böylelikle kapamış olur 2018 de de belediye başkanlıgı milletvekilligi cumhurbaşkanlıgı aynı anda erken seçimle yapılır .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR