29 Nisan 2024 Pazartesi

Rakamlara baktığımıza üzücüdür

Rakamlara baktığımıza üzücüdür

Isparta

Isparta Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Tuğçe Demiralay, katıldığı bir televizyon programında çocuk istismarında kentin diğer illere göre iyi konumda olduğunu ancak rakamlara baktığımızda üzücü olduğunu dile getirdi.

Kanal 32 Televizyonu’nda yayınlanan “Isparta’da Ne Var Ne Yok?” programına katılan Avukat Tuğçe Demiralay, “Peki çocuk istismarı genel çerçevede baktığımız zaman Isparta nasıl?” sorusunda acı gerçeği açıkladı.

Avukat Demiralay cevabında; “Isparta bu noktada diğer illere göre daha iyi konumdadır. Rakamlara baktığımızda üzücüdür. Çünkü dedik ya hani, 1 çocuk bile çok fazladır.  Biz bazen onlarca çocukla karşılıyoruz. Çocuk İzlem Merkezleri ile Çocuk Savcılığı ile iletişim halindeyiz. Bazen oraya yansıyan olaylar ve orada duyduğumuz rakamlar gerçekten “Isparta’da bu beklenmez” dedirtiyor. Isparta zaten bir çocuğun yaşayabileceği en güvenli yerlerden biri ulaşım sorununun olmadığı, büyük bir şehir olmadığı, kafelerin daha denetlenebilir daha dertli toplu olduğu bir şehirde bile bunları yaşıyor olmak, özellikle taşra kesiminde yaşıyor olmak, bizim hala daha ulaşamadığımız çocuklar olduğunu gösteriyor” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Anne

26 Kasım 2023 Pazar 00:16

Bu çocuk istismarı hakkında saçma yorum yapanlar ve karşı tarafta ''madur'' diyenler eminim sizin kaç dosyanız vardır ve burda çocuk hakkında şaka mahiyetinde bile söylenmeyecek seyler yazanlar normalleştirmeyin!!!!

İsmisiz

24 Kasım 2023 Cuma 19:45

Isparta'da çocuk isistmarı diye geçen gülbeyaz yormazın davasındada çocukta olsa attığı iftiraydı her kişinin ispatsız delil olmadan lafına inanıp nice gençeler kefilsiz şartsız suçsuz yanıyor hakim bey karar vermeden önce bi araştırın daha sonra gençlere yazık edin.

hukuk 2

24 Kasım 2023 Cuma 11:12

evet ıspartada ulaşım sorunu yok ayrıca avukatların özel jetleri de var direk duruşma salonuna iniş yapıyor başka soru

hukuk

24 Kasım 2023 Cuma 11:11

Avukatlar yorum yapmaz mücadele eder yorum sizin gibi klavye başındakilerin işidir

Rukiye

23 Kasım 2023 Perşembe 20:55

TV de Gündüz kuşağında nasıl yapılacağı öğretiliyor internette uygulaması gösteriliyor kendisinin başına gelmeyince her iftirayı gerçek sananlar yetmiyor birde ahlak bekçisi kesilen seviyesizler toplumu birbirine düşman eden yöneticiler ve avukat hanım çıkmış yorum yapıyor toplumu siz bozdunuz iyice yazık hepinize gerçekten

ben karşı tarafa da hak veriyorum

23 Kasım 2023 Perşembe 13:46

abi eskiden biz çocukken mahallede bizi öpmeyen yanağımızdan makas almayan sarılıp kucaklamayan kaldı mı ,,, e onların hepsi suç şimdi , yani evebeyinler çok aşırı tepki gösteriyolar , kamuoyunda da bu tip suçlar adam öldürmekten daha fazla galeyan oluşturuyo , valla bi akrabanın çocuğu olsa ziyarete bile gidesim olmuyo , yani kısaca bazı insanlar paranoyaklaştı , benim iki evladım var , hatta biri tam pandemi de doğdu , akrabalardan öpmeyen kaldı mı acaba , bu sebeble karşı taraf da madur

hbv

23 Kasım 2023 Perşembe 13:32

Bir kereden birşey olmaz diyen ıspartalı bir bakanın(Hemde aileden sorumlu) kendi şehrinin piru-pak olacağınımı düşünüyorsunuz.

Anadolu turkmeni ne ....

23 Kasım 2023 Perşembe 12:53

Gırla gitmek .....Vay benim ülkem vay, tahsil durumuna bakmadan birde yorum yapıyor yaa.

Erdem Aktan

23 Kasım 2023 Perşembe 12:51

Ulaşım sorunu yok demiş. Ya bu Ispartaya hiç gelmemiş, yada dronla geziyor

Neva

23 Kasım 2023 Perşembe 12:51

Çocuk istismarı için idam kararı çıkmalıdır bu yapan soysuzlar dışarıda kaldıkça hiç bir masum çocuk güvende değildir

Anadolu Türkmeni

23 Kasım 2023 Perşembe 12:05

Bu ülkede kimse dindarlık taslamasın toplumun %90'ının inandığı hiç bir değer yok! Yalan, sahtekarlık, ahlaksızlık, dincilik, ****lık gırla gidiyor! Çünkü inandığını zannettiğin seni toplumsal değerlere bağlayan örfler Şeyhlerin tarikatları ve uydurdukları din anlayışıyla 300 yıldır yerle bir edildi!

ahlak mi?

23 Kasım 2023 Perşembe 11:50

ne bekliyordunuz ki? Bir kereden birsey olmaz diyen bir yönetim, ahlaki ortadan kaldiran bir iktidar, cebindeki eksilmedigi muddetce komsusunun canini bile alsalar ses cikarmayan bir halk, hirsizligi yolsuzlugu olan sayan bir millet... butun bunlar olurken gelecegimizin teminati cocuklarimiza herturlu durumu olagan sayan bizler... daha birkac sene oncesinde bu millet torununa tecavuz edipte olduren ama sonradan onun gelinin kendinden olan cocugu oldugunu ogrendigi bir haysiyetsizi ogrenmedi mi?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR