30 Nisan 2024 Salı

Prof. Dr. Şahin, “Isparta'da Deprem” kitabını çıkardı

Prof. Dr. Şahin, “Isparta'da Deprem” kitabını çıkardı

Isparta

SDÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sismoloji Anabilim Dalı Başkanı Profesör Şakir Şahin, ‘Isparta’da Deprem Afet Yönetim ve Kentsel Dönüşüm’ adlı kitabını çıkardı.

Isparta’da deprem konusu ve ülkemizdeki depremselliği ayrıntılı olarak konu alan kitapta, aynı zamanda depremle ilgili alınabilecek önlemlerle de yer verildi. Prof. Dr. Şahin, kitabında Isparta’nın depreme karşı dirençli hale getirilmesi için kentsel dönüşüm uygulamalarının tüm yönleriyle anlatığını belirterek, açıklamasında; “Öncelikle depremin ne olduğu, yine vatandaşımızın anlayabileceği şekilde bunu ele aldıktan sonra Isparta’nın depremselliğini ele aldım bu çalışmada ve burada tarihsel dönemde hangi depremlerin olduğunu, hasar durumunun ne olduğunu, aletsel dönemde hangi depremler olduğunu üzerinde durdum. Bunu tarihsel kayıtlarıyla ele aldım ve aynı zamanda analizlerini yaptım. Daha sonra kentin yapı durumunu ele aldım ve burada kentsel dönüşüme yönelik yapılması gereken çalışmalar, mikrobölgeleme çalışmaları ve yapı bölge stoğunun durumunu ele aldıktan sonra bunların bütüncül anlamda risk değerlendirmesini yaptım. Bu risk değerlendirmesini kurumsal bazda ele alarak hangi çalışmaların yapılması gerektiğini ve burada hangi kurumun hangi düzeyde görev aldığında bütüncül anlamda ele aldım. Daha sonra yapılması gerekenleri tek tek sıralayarak Isparta’nın depreme dirençli kent haline getirilmesi noktasında bir yol haritası oluşturmaya çalıştım. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi özellikle deprem konusunda veya afet yönetimi konusunda son yıllarda adından söz ettiren bir üniversite haline geldi. Bu gerçekten son derece sevindirici. Özellikle TÜBİTAK kapsamında yapılan çalışmalarda yine sivil toplum düzeyinde ve basın açısından baktığımız zaman afete yönelik çalışmalar dediğimizde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nün hatırlandığını ve öne çıktığını görmekteyiz. Bu da bizi çok mutlu etmektedir. Bu tür çalışmaları daha da genişleterek ülkemizdeki bundan sonraki süreçte de doğal kaynaklanan afetlerde daha fazla söz sahibi olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Peki neden imar ruhsatı veriliyor

24 Ocak 2024 Çarşamba 07:22

Peki ısparta deprem bölgesi de niye yüksek katlı binalara ruhsat veriliyor??neden fay hattının geçtiği çünur mahallesine imar ruhsatı verildi??Madem verdin 3 katı geçmesin,niye yüksek apartmanlara ruhsat veriliyor??para candan önemli yani...

Erdem Adana

23 Ocak 2024 Salı 20:01

Veli isimli kardeş adam kitap yazmış zaten o bilgileri satıyor paran varsa alıp okuyacaksın bedava mı bilgi istiyorsun onu belediyeden alırsın artık yanlış yada doğru birşeyler mırıldanırlar ..

Jurnalist

23 Ocak 2024 Salı 18:01

Kitabı nasıl temin edebiliriz

veli

23 Ocak 2024 Salı 16:00

Sayın hocam Isparta halkı max ne kadar şiddet te deprem olabileceği hangi mahallede hangi ilçede bu tip bilgiler verilirse vatandaşta bu bilgiler ışığında önlem alabilsin yoksa bilmeden bu halde depreme yakalanmadan bilgi veilmesi çok kutsal olurdu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR