27 Nisan 2024 Cumartesi

POLİSLERİN MAAŞ GÜNÜ MESAİSİ

Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, emeklilerin ve memurların maaş gününde ATM'lere giderek dolandırıcılıka ilgili vatandaşları uyarıyor.

Isparta

Edinilen bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçla mücadelenin yanı sıra suçu oluşmadan önlemek için de çalışmalar yapıyor.

Bu kapsamda Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık faaliyetlerinin yoğun yaşandığı maaş günlerinde ATM'lerde parasını çeken vatandaşları, kendilerine yardım etmek bahanesiyle dolandırmaya çalışanlara karşı uyarıyor.

Vatandaşlara şifrelerini kimseye söylememeleri ve sadece banka görevlilerinden yardım almasını tavsiye eden ekipler, ayrıca dolandırıcılık, yankesicilik, ev ve iş yerinden hırsızlık konularında bilgilendirici broşürler dağıttı.

EN UFAK ŞÜPHEDE 155'İ ARAYIN

Dağıtılan broşürlerde suç teşkil edecek herhangi bir durumda hiç çekinmeden 155 Polis İmdat servisinin aranması gerektiğini belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Suçlarla mücadele toplumun yardımı olmaksızın polisin etkili olamayacağı bir gerçektir. Suçla toplumun her kademesinde mücadele gerekir. Etrafımızda meydana gelen olaylara sessiz kalırsak, bir gün başımıza gelen olaylara da başkaları sessiz kalacaktır. Yaşadığımız her ortamda suçla ilgili en ufak şüpheye düştüğümüz anda tüm hatlardan ücretsiz olan 115 Polis İmdat servisini aramaktan çekinmeyin. Yapılan ihbarlar mutlaka değerlendirilecektir. 155 Polis İmdat servisini arayanın kimliği gizli tutulur, kimseye ihbarcı ile ilgili bilgi verilmez."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR