27 Nisan 2024 Cumartesi

PCR testi olmayan öğretmenlerle ilgili soruya Bakan'dan yanıt

PCR testi olmayan öğretmenlerle ilgili soruya Bakan'dan yanıt

Isparta

Koronavirüs salgınında hasta sayılarının yeniden artmasıyla birlikte eğitim faaliyetlerinin nasıl ilerleyeceği de merak konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası ısrarla sorulan "PCR testi olmayan öğretmenler okullara girebilecek mi?" sorusuna yanıt verdi. Özer, öğretmenlerin okulu özlediklerini ve böyle bir sorunu yaratmayacaklarını dile getirdi.

"BÜYÜK FEDAKARLIK ÜSTLENDİLER"

Bakan Özer, PCR testi olmama konusunda sıkıntı çıkaran bir öğretmenle karşılaşmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin hem aşı olmayıp, hem PCR testi olmayacaklarına inanmıyorum. Öğretmenler büyük fedakarlık üstlendi. Böyle bir kitlenin aşı olmadığı halde PCR olmadan okul ortamına geleceklerini düşünmüyorum.

"SIKINTILI BİR DURUM BİZE ULAŞMADI"

Öğretmenlerimiz çok daha fazla öğrencileriyle buluşmayı arzuluyorlar. Ben o süreçte sorun olacağını düşünmüyorum. Şu anda 2,5 milyon öğrenci, 160 bin de öğretmenimiz sahada. PCR testleriyle ilgili sıkıntı yaratılan bir durum da bize ulaşmadı. Herkesin buna uyacağını düşünüyoruz. Bunlarla ilgili bir tereddüdümüz yok."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Takmışlar kafaya öğretmeni

03 Eylül 2021 Cuma 13:51

Millet koronayı öğretmen bulaştırıyor sanıyor heralde Öğretmenlerin yüzde80 i aşılandı. Diğer vatandaşın yüzde59 u aşılandı. Öğrencinin kendisi ve velisi aşılanmamışsa ne olacak siz onu söyleyin.Günde 8 saat 40 kişi her ders 40 dakka iki fısfıs bi maske buna çözüm bulmuşlarmı siz onu söyleyin.Tenefüslerde 500 öğrenci ne yapacak onu söyleyin. Tuvaletleri her teneffüs sonrası temizleyeceklermi onu söyleyin. Kantinde 100 kişi sıraya girdi ne olacak?

Vatandaş

03 Eylül 2021 Cuma 13:47

Şaşı o kadar sorup sorup durmussun sen her şeyi daha iyi bilirsin tabi kureselcilerin oyunlarını cozmussun ama aşı olan bulaştırır evet ama asisizlar gibi kiminle temasliysa bulaşma gibi bir durum olmaz. Asılı 1 bulaştırsa asisiz 10 bulaştırır. Aşı sayesinde vücuttaki viral yük daha az olur ve bu yüzden yayılımı da az olur. Ben kendi adıma zehirli sıvıya teşekkür ediyorum sen de dersen de

Sadi

03 Eylül 2021 Cuma 11:33

Vatandaş bir cevap verir misin? Aşı olan virüs bulaştırır mı? Basit bir soru cvp bekliyorum. Aşı karşıtı değilim, isteyen aşısını elbette olacak. Benim derdim şu. Aşı olduğu zaman başkasına bulastiriyor sanarak kurallara uymayanlar.

dvd

03 Eylül 2021 Cuma 10:36

bunların dedeleride yüzyıllarca matbaayı cavur icadı diye yasakladı,o yüzden bu aşı karşıtı cehalet güruhunu çokta ciddiye almamak lazım.

Res

03 Eylül 2021 Cuma 10:12

Pcrı zorunlu tuttuğu için seçimde oyum size

derdale

03 Eylül 2021 Cuma 09:41

köy okullarında, beldelerde görev yapanlar ne olacak peki.30 un üstündeki sınıflarda durum ne olacak.koskocaman bir yaz geçti gözle görülür ne gibi bir önlem alındı.okulun girişine yazı asmakla,göstermelik dezenfektan,maske komakla bu virüs gitmez aga.Allah yardımcımız olsun

Vatandaş

03 Eylül 2021 Cuma 08:46

Reuters daki Avrupa birliği komisyonunun son haberindeki uyarıyı okuyun.

Sadi

03 Eylül 2021 Cuma 08:24

Vatandaş nikli kendini zeki sanan açıklasın da bizde öğrenelim doğrular neymiş. Önce şunu cevapla aşı olan virüs yayıyor mu. Yaymiyor mu

Son covid bükücü

03 Eylül 2021 Cuma 02:45

Sandığı getirin.test nasıl yapılır görün.

Vatandas

03 Eylül 2021 Cuma 01:26

Arkadaşlar humeyra baya iyi biliyor bu işi çok bilimsel açıklamış maşallah. Aferin sana kureselcilerin tekerine çomak soktuğunu sanan zeki

Soru-cevap

03 Eylül 2021 Cuma 00:30

Soru : pcr testi olmayanlar okula girecek mi? Cevap: öğretmenler çok fedakar

Hümeyra

02 Eylül 2021 Perşembe 23:55

VİRÜSÜ BULAŞTIRMA BAKIMINDAN AŞILI İLE AŞISIZ ARASINDA BİR FARK YOK!!! AŞI olan kendisini korur. Hala bunu bilmeyen var!!!!Aşısız a PCR yaptınız. Güzel bunda sorun yok. Virüs yayıyor ise okula girmez. Peki aşılı olanda virüs varsa ne olacak?? Akıl var mantık yok!!

Pcr’cı

02 Eylül 2021 Perşembe 23:38

Seçim zamanı sandıkta yapıcaz vatandaş olarak pcr’ı

Vatandaş

02 Eylül 2021 Perşembe 23:33

İnsanların akılları ile dalga geçiyorlar. Hükümete zarar vermek için ellerinden geleni yapıyorlar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR