27 Nisan 2024 Cumartesi

Palyatif Bakım Servisi sekiz yatakla hizmet vermeyi sürdürüyor

Palyatif Bakım Servisi sekiz yatakla hizmet vermeyi sürdürüyor

Isparta

Yalvaç Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi, sekiz yatakla hizmet vermeyi sürdürüyor.

“14 Ekim Dünya Palyatif Bakım Günü” kapsamında Yalvaç Devlet Hastanesi Palyatif Birim Sorumlu Hekimi Onur Polat, Yalvaç Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi’nde verilen hizmetlerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Palyatif Bakım, hayatının herhangi bir safhasında ciddi hastalıklarla karşılaşan hastalar ve onlarla bu süreci yaşayan ailelerine yönelik kapsamlı, düzenleyici, önleyici, kolaylaştırıcı tıbbi bakım türüdür. Hasta ve hasta yakınlarının daha rahat, daha konforlu, daha huzurlu biçimde zorlu süreci geçirmeleri amaçlanır.

Ağrı tedavisi ve basamaklı ağrı yönetimi, beslenme yönetimi ve tedavisi, yara bakımı ve yara oluşumunu önleyici eğitimlerin verilmesi Palyatif Bakımın ele aldığı başlıca konulardır. Hasta ve yakınlarına yönelik manevi destek ile fiziksel ve ruhsal açılardan sürecin daha rahat atlatılması hedeflenmektedir.

Kanser tedavisi gören ve görmüş kişilerde oluşabilecek bulantı, kusma, yetersiz sıvı alımı ve yetersiz beslenme ile ciddi ağrıların kontrole alınması, ağrının azaltılması ve yönetilebilir hale getirilmesi,

Alzheimer, bunama, felç, inme gibi nedenlerle uzun süre yatağa bağımlı kalmış veya yetersiz hareket eden hastalarda oluşmuş yaraların bakımı ve oluşabilecek yaralara karşı eğitim verilmesi, çeşitli nedenlerle hayatının son dönemine ulaşmış hastaların ve bu sürece tanık olan hasta yakınlarının fiziksel ve ruhsal yönden süreci daha makul bir biçimde geçirmelerini sağlanması amaçlanır.

Buna yönelik işlemler Palyatif Servisinde yerine getirilmektedir.

İnsanın biyopsikososyal bir varlık olduğu gerçeği ile hasta ve yakınlarına yönelik bütüncül ve kapsamlı bir tıbbi uygulamalar bütünü olan Palyatif Bakım, Yalvaç Devlet Hastanesi 3. katta 8 yatağı ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR