01 Mayıs 2024 Çarşamba

Orman Mühendisliği Bölümü Orman Yolları dersini sahada aldı

Orman Mühendisliği Bölümü Orman Yolları dersini sahada aldı

Isparta

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri ile “Orman Yolları” dersi kapsamında 13 Aralık 2023 tarihinde, Isparta Orman Bölme Müdürlüğü, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, Pamucak Orman İşletme Şefliği’ne uygulama gezisi düzenlendi.

Prof. Dr. Mehmet Eker sorumluluğunda ve Arş. Gör Hakan Durgun asistanlığında, Pamucak yöresindeki 264-I kod numaralı orman yolu üzerinde gerçekleştirilen ders uygulamasına, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Makina ve İkmal Şube Müdürü Mehmet Aktaş, Bucak Orman İşletme Müdür Yardımcısı Serkan Ay ve Pamucak Orman İşletme Şefi Nimet Eray ev sahipliği yaptı.

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü hizmet binasında teknik gezi program içeriğinin kararlaştırılmasının ardından öğrenciler, işletme personeliyle ve burada eğitimlerine devam eden 7+1 IME programı öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi ve sonrasında araziye hareket edildi. İşletme Müdür Yardımcısı Serkan Ay, bölge ormanları ve ormancılığı ile model ormancılık hakkında önemli bilgiler sunmuştur. İşletme Şefi Nimet Eray, 264-I kod o.lu orman yolu hakkında bilgi vererek tanıtımda bulunmuştur. Uygulama gezisinin organizasyonu ve içeriğinin belirlenmesine de yardımcı olan Şube Müdürü Mehmet Aktaş, öğrencilere; orman yolu inşaat teknikleri, inşaat makineleri, mevzuat, etüt-aplikasyon araç gereçleri hakkında uygulama bilgisi verdikten sonra etüdün nasıl yapılacağını aktardı. Öğrenciler, yerinde, ilgili araç gereçleri kullanarak etüt aplikasyon uygulaması yaptılar. Bu orman yolu üzerindeki sanat yapıları ve uygulamaları hakkında da yetkililer tarafından öğrencilere önemli bilgiler aktarıldı.

Arş. Gör. Hakan Durgun, insansız hava aracı ile orman yolu geometrik ölçülerinin alınması ve izlenmesine yönelik uygulama gösteriminde bulundu. 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR