27 Nisan 2024 Cumartesi

Orman Haftasında miniklerle buluştular

Orman Haftasında miniklerle buluştular

Isparta

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileriyle, ISUBÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan ALKAN, Orman Fakültesi Dekan Yardımcıları, Akademik ve İdari Personelinin de katılımlarıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik sürecinde geleceğimiz olan çocuklarımıza ormanların önemini anlatan video gösterimi yapılmıştır. Ayrıca yaban hayatı müzesi gezilmiş, ormanda kamp nasıl yapılır, çadır nasıl kurulur ve kuş gözlemi nasıl yapılır eğitimleri Fakülte Bahçesinde uygulamalı olarak verilmiştir. Ağaçların doğadaki yeri ve önemi hakkında bilgiler verilerek, öğrenciler 8 gruba (4 grup iğne yapraklı: Sedir, Ladin, Çam ve Servi; 4 grup geniş yapraklı: Meşe, Çınar, Akçaağaç ve Huş) ayrılmış ve ağaçlar tanıtılmıştır. Her grup Orman Fakültesi bahçesine geleceğe nefes olabilmek adına fidan dikimi gerçekleştirmiştir.

Öğrenciler ISUBÜ Ziraat Fakültesi’ni de ziyaret ederek, burada Entomoloji Müzesi ve Doku Kültürü Laboratuvarını gezmişler ve uzman öğretim üyelerinden bilgi almışlardır. Gül ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜLAB) tarafından öğrencilere doğanın kokusu ve tatlarını tanımak eğitimi kapsamında tıbbi ve aromatik bitki fideleri diktirilmiştir. Program sonunda öğretmen ve öğrencilere Katılım Belgesi takdim edilmiştir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR