27 Nisan 2024 Cumartesi

Orman Fakültesi akademik genel kurulu yapıldı

Orman Fakültesi akademik genel kurulu yapıldı

Isparta

Orman Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Genel Kurulu Orman Fakültesi Konferans Salonunda geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi. Akademik genel kurula Rektör Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK ve Prof. Dr. Ayhan GÖSTERİT ile Fakülte öğretim elemanları katılım sağladılar. Akademik genel kurulda bölüm başkanları olarak; Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Oğuz ÇOBAN, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Turgut ŞAHİN ve Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şengül AKSAN tarafından Bölümlerin genel tanıtımları yapıldı, bilimsel yayın ve proje faaliyetleri, işletmede mesleki eğitim süreci gibi hususlarda bilgiler verildi, istekler ve öneriler dile getirilerek önümüzdeki döneme ilişkin amaç ve hedefler belirtildi. Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ tarafından ise kalite süreçleri hakkında bilgiler verildi ve Orman Fakültesi öğrencilerinin memnuniyet araştırması sonuçlarını paylaştı.

Dekan Prof. Dr. Hasan ALKAN konuşmasında, kontenjan doluluk oranları, lisansüstü öğrenci sayıları ve personel durumu hakkında bilgiler verdi. TÜBİTAK projeleri ve işletmelerde mesleki eğitim (7+1) başta olmak üzere öğrencilere birçok olanakların sunulduğundan bahsetti. Dekan Alkan ayrıca konferanslar ve kariyer günlerinden bahsederek, çok sayıda konferansa ev sahipliği yaptıklarını ve bunu devam ettirmek istediklerine değindi, ayrıca kalite kapsamında bu zamana kadar yapılan ve bundan sonra yapılması gereken çalışmalardan bahsetti.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL akademisyenlere hitabında, uygulamalı eğitimin amacından bahsederek, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler hakkında iyi geri bildirimler aldıklarını belirtti. Konuşmasında ayrıca öğrenci proje yetkinliklerini geliştirerek, bu kapsamda TÜBİTAK 2209A Öğrenci projelerine yoğunlaşılması gerektiğini ve sayısal olarak daha üst sıralara çıkmamız gerektiğini belirtti. Rektör Üniversite vizyonu ve önümüzdeki dönem hedefleri ile ilgili bilgiler vererek, Orman Fakültesinin önümüzdeki dönem amaç ve hedeflerinin tespitine yönelik önemli katkılar sundu. Son olarak akademik personelinin görüş, katkı ve sorularının değerlendirilmesinin ardından, yeni akademik yılın hayırlara vesile olması dilek ve temennileri ile toplantı sonlandırıldı. Sonrasında aile fotoğrafı çekimi gerçekleştirilerek, akademik ve idari personele ikramlarda bulunuldu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR