28 Nisan 2024 Pazar

Öncelik şahsi çıkar mı, dava mı?

Öncelik şahsi çıkar mı, dava mı?

Isparta

Çocuk yaşlarımda babamdan öğrendim siyaseti. Rahmetli tam bir Süleyman Demirel hayranıydı. Neden Demirel'i tutuyorsun diye sorduğumda 'Memleketimizin adamı. Ecevit komünist' der başka da bir yorum getiremezdi. Adnan Menderes'i anlatırdı. Kısacası sağcı bir adamdı ve ömrünün sonuna kadar sağ partiden başkasına rey vermedi.

Şimdi siyasette dengeler su terazisi gibi. İnsanlar nerede menfaat oraya doğru akıyor. Davaymış, lidere bağlılıkmış hepsi fasa fiso olmuş.

Bir bakıyorsunuz adam en ön saflarda bir de bakıyorsunuz karşı cephede. Dün sövdüğüne bugün methiyeler yağdırıyor. 'Ne oldu da bu tarafa geçtin?' diye sorunca ağzı dolu dolu hakaretler yağdırıyor dünkü partisine.

Çarşamba günü Yalvaç'taydım. Bazı görüşmelerim oldu. Karşılaştığım manzara karşısında hayretler içerisinde kaldım.

Adaylar destek toplamak için gezerken, seçmenlerde menfaatlerinin derdine düşmüşler. Teşkilatlarda görevi bulunanlar kasap dükkanı önündeki kediler gibi İl Genel Meclisi mi olur, belediye meclisi mi olur birinden bir koltuk kapabilir miyiz derdine düşmüşler.

Daha 2 ay öncesi aday adaylığı başvuru süreci başladığında herkesin tek derdi vardı. Seçimi kazanmak. Ne olursa olsun bu kez ipi göğüslemekti.

Adaylar netleşti artık saha çalışması başladı lakin aday bırakın kararsızları ikna edip partisine dolayısyla kendisine destek bulmayı parti rozeti yakasında olan kendi partililerinin baskısından etrafını göremez hale gelmiş.

'Beni meclis üyesi yazmazlarsa valla billa giderim.' 'Abi ben enayi miyim falanca meclise girecek ben öyle bakacağım. Falanca aday gel seni ilk beşe yazayım diyor. Baktım olmuyor oraya gideceğim.' 'Bak başkan falancayı listeye almışsın onu silersen sana destek veririz.' 'Bizde şu kadar oy var filancayı listeye yazarsan desteğimiz sana.'

Tamam güzel kardeşim seni listeye alsınlar da sen o listeye girince 'Ben bu memlekete nasıl faydalı olabilirim? Bu yönetime nasıl katkı sağlayabilirim?' bunları etüd ettin mi? Hani memleketi kalkındıracaktınız. Hani Ankara'dan hizmet yağdırmak için belediyeye parti bayrağını dikecektiniz. Ne oldu? Dava da yalan, memleket sevdası da yalan oldu. Egolarımız ağır bastı.

Kimse bu saatten sonra çıkıp 'Falanca milletvekili bizim kaderimizle oynuyor, Yalvaç'ın bir adım ileri gitmesini istemiyor' diye terane okumasın. Size kötülük yapan biri varsa o da sizsiniz.

6 BİN KOLİ HAZIR

AK Parti'de liste krizi almış başını giderken herşeyin farkında olan MHP adayı ve belediye başkanı Halil Hilmi Tütüncü çoktan stratejisini belirlemiş. Ramazan ayında dar gelirli vatandaşlara ! dağıtılmak üzere 6 bin gıda kolisi ihalesine çıktığı söyleniyor. Yine gelen fısıltılara göre her eve 1 koli gittiği zaman garanti 4 bin oy.

Olsun be 1 dönem daha dişimizi sıkarız. Zaten toplu konutlar için hafriyat alınmaya başladı belki bu sefer yapar. Muslukların ağzına da tülbent bağlarız çamuru tutar. Başkan zaten kimsenin etlisine sütlüsüne karışmıyor. Personel memnun, esnaf memnun. Oluversin bir sefercik daha. Şimdilik düşünce bu yönde ilerliyor.

Dedik ya dava da yalan, irade de yalan. Tek gerçek var. O da şahsi menfaat.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mustafaya yanıt

17 Şubat 2024 Cumartesi 11:35

Mustafa senin tuzun kuru belli 10 senedir hukuk mezunu avukat tahsilli diplomalı şahıs belediyeyi yönetti de noldu yalvac halkı neden yararlandı

Mustafaya yanıt

17 Şubat 2024 Cumartesi 11:33

10 yıldır taş üstüne taş koyamayan okumus tahsilli hukuk mezunu avukattan yalvaç halkı ne gördü diploma belediyeyi yönetemiyomuş 10 senede görüldü yaşandı tuzun kuru belli senin.

Nurettin Arkan

16 Şubat 2024 Cuma 15:05

Haylaz rumuzlu yorumcuyaÖncelikle bu yazı haber değil köşe yazısı. Yalvaç’ta beni istemeyenler olduğu konusunda sana katılıyorum onların kim olduğunu herkes biliyor. Koli alıp oy vermeyenleri de biliyorum o yüzden 6 bin koli dağıtıp 4 bin oy beklentisi var dedim. Yazıyı dön bir daha oku

önder

16 Şubat 2024 Cuma 11:21

mustafa adlı kullanıcı kardeşim belediye başaknı sorunları anlattı açığa kavuştu demişsin, bilmiyorsan öğren belediye sorun açıklama yeri değil sorunu giderme yeridir burada bahaneye değil icraaata bakar vatandaş suyu akıyormu ona bakar belediye laf üretme değil icraat yeridir, kanunda açık net yazar; halkın temel olan huzur ve esenliği için her imkanı kullanır, ama bahane üretemez.

itfaiyeci

16 Şubat 2024 Cuma 11:10

biz belediye çalışanları olarak hakkımızı helal etmiyoruz halil başkana, 1 yıl içinde 7 defa maaşlarımız geç ödendiği için bankalarda kara listeye girdik, ve ne kart nede 1 lira kredi çekemez olduk ev sahipleri ile kötü olduk evimize 2 ekmek ****üremedik, ama siz seçim için binlerce çakmak kalem kolonya oyuncak aldınız, personel ne kendi hakkını nede milletin hakkını size peşkeş çektirmicek sen halen daha personel yanımda zannet personel halkın yanında vicdanın sesini dinleyecek hiç merak etme

payitaht

16 Şubat 2024 Cuma 10:55

YALVAÇTA ÇIKIN ÇARŞIYA MEMURA ÖĞRETMENE ESNAFA SORUN NE DİYOR DİYE HERKEZ KENETLENMİŞ TEK İSİM AÇIK ARA ÇIKIYOR. SÜRMELİ YAĞCI AKPARTİ İLE NET BİR ŞEKİLDE İSANLAR İSTİYOR ARTIK, İŞCİ PARASINI ZAMANINDA YATIRAMAYAN BELEDİYE 6000 BİN GIDA KOLİSİ, 1 KAMYON ÇAKMAK KALEM KOLONYA DAĞITMAYA BAŞLADI VE BU HALK ONLARI ALIP EN BÜYÜK TOKADI VURMAYA HAZIRLANYOR, ARTIK DEVLET VE YEREL BİRLEŞECEK YOKSA BU HİZMETLERDEN DEVLET DESTEĞİ OLMADAN OLMUYOR BUNU GÖRDÜK 10 YILDIR YANDAŞLARINDAN BAŞKASINA FAYDASI YOK

Halil

16 Şubat 2024 Cuma 10:48

Hoplasalarda zıplasalarda 6 degil 10 bin koli dagitsalarda ki milletin parasını siyasi emellerine kurban ediyorlar bunu millet görüyor, ortada yapıln hizmet yok icraat yok. Seçim yalvaçta bitti milletin kafasında hemde tarihi fark ile akparti bu defa milletin istediğini aday etti ve kazandı.

Kimmiş bu menfaatçi

16 Şubat 2024 Cuma 00:38

Gazeteci Abdullah inancından bahsediyor galiba. geçen dönem ak partiden mhpye geçmişti şimdide tekrar ak partiye dönmüş.seçim sırasında yine döner.apoya gazino parası lazım.diğer adaylara duyurulur.

Mustafa

15 Şubat 2024 Perşembe 21:59

Sayın Yalvaç Belediye Başkanı ve MHP Adayı H. Hilmi TÜTÜNCÜ dün Kanal 32 Ispartada Ne Var Ne yok programının konuğu idi. Başlıca bilinen 4 sorunumuzu açıklığa kavuşturdu nedenleri ile anlattı. Peki orada burada ortaokul mezunu manav iki kelimeyi zor birleştirip konuşan Sürmeli beye yalakalık aracılığı veyahut Sürmeli bey değil Ak parti belediyeciliğini bitirmek isteyen Ak parti ilçe başkanı Gencer beye yalakalık amacıyla millet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor... İnşallah belediye bizim.

Haylaz

15 Şubat 2024 Perşembe 21:32

Akp ilçe başkanı ne dedi yalvacta akp belediyeciliğine son vereceğiz akplilerin nemalanmasi diye bir söz vardı Yalvaç çok farklı bir yer haberi yapan kişi seni yalvacta çok kişi istemez bunu bil aldığın haberler yanlış sen yalvaci gazı yerlerle karıştırma hediye diye verileni alır sandıkta kine isterse verir birde tüm partilere oy verenler var hepsine basıp yemin ediyor vallahi size verdim diye

rıza kardeşim

15 Şubat 2024 Perşembe 14:38

Belediye imkanlarını kullan &&& ihtiyaç sahibi vatandaşımıza hizmet diye seçimlerde rey için yardım paketi dağıttır &&& altyapı için yapacağım diyip 400 kişiye yeri tokiye tahsis etmeye çalışıyor adam sormazlar mı beledye niye var toki altyapı yapacaksa merkezi yönetim el atsın bütün işlerimize başkanımız çay içsin odasında

Eskilerden

15 Şubat 2024 Perşembe 13:58

Madalyonun diğer yüzü Tekin Bayram.....beyi nereye koyuyorsunuz... Listeler seçim kuruluna verilinceye kadar daha çokkkk saatler var..

Vatandaş Rıza

15 Şubat 2024 Perşembe 13:56

Sen öyle sanarsin. Bu millet önüne geleni yer, canagini da kafasına geçirir... 4000 oy garantili imiş...Koli ile çay ile koyun eti ile, para ile vatandaşlarin oyları alınmaz, haa içlerinden maddiyata tapanlar çıkar mutlaka..Ama oransal olarak az çıkar...Adam kömür, demir, koli, para, tura her şeyi alır... Vereceğim der, vallahi perdenin arkasında yine vermez, başka birine mühüru basar, geçer..Tüm bunları derken, başkan Hilmi beyi severim ve tenzih ederim.. inşaallah kazanır...

doğru dedin

15 Şubat 2024 Perşembe 13:27

ya adam söz veririz yapamadığımızı da anlatırız diyor evet çabalarsın olmaz da çaba göstermeden methiyeler dizmek nedir mazeretleri çok marifetniz yok bilmiyorum eskiler lafa değil icraatte bak derdi Gün olsun hayır olsun temennimiz yüce rabbimize kaldı desene

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR