01 Mayıs 2024 Çarşamba

Öğretmenler Günü kutlamaları yemekle sona erdi

Öğretmenler Günü kutlamaları yemekle sona erdi

Isparta

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle toplu yemek programı tertiplendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile Eğirdir'de tertiplenen kutlamalar dün akşam Altınkum düğün Salonunda gerçekleşen yemek programı ile sona erdi.

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen yemek programına çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve aileleri katıldı.

Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ve eşleri katıldılar.

Programda ilk olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu özetle; ‘Öğretmen bir ulusun en önemli sermayesidir, mesele öğretmenlik yapmak değil, öğretmen olmaktır. Siz değerli öğretmenlerimizin sadece bir gün olarak değil, bir ömür olarak hatırlanacağı nice sağlıklı, başarılı yıllar diliyorum. İnşallah Eğirdir eğitim camiası olarak da bu seneyi kazasız belasız güzel bir şekilde geçiririz.’ İfadelerinde bulundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK yaptığı konuşmada özetle; ‘Aslında hayatın tamamını bir okul olarak değerlendirmeliyiz. Her birimiz belli alanlarda öğretmeniz, öğretmenlik sorumluluğumuz var, ama sonuçlar konusunda sorumlu hissettiğimiz, vebal hissettiğimiz sadece maalesef Türkiye’de öğretmenlerimiz. Zaman zaman taltif anlamında ‘Helal olsun sizi okutan öğretmene, hocaya’ şeklinde karşılaştığımız cümleler vardır. Belki biz kendi evladımızı onu yetiştirirken sabır edemiyoruz, kanaat edemiyoruz ama öğretmenlerimiz bizim her türlü yaramazlıklarımıza katlanarak ailesine, vatanına, milletine faydalı birer fert olarak yetiştirmek için elinden gelen gayreti her zaman gösteriyorlar. Özellikle ilçemizde Milli Eğitim Camiamızın her birinin bu gayretler içinde olduğunu yıllardır şahidiyim ve görüyorum, emekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, tekrar gününüzü kutluyorum.’ İfadelerinde bulundu.

Programda son olarak konuşan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik; ‘Kendilerini bilgelik ve fazilet pozisyonuna adledilmiş bugün dolayısıyla kendileriyle birlikte olmaktan çok büyük gurur duyduğum öğretmenlerimiz . Öncelikle bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen bizleri sizlerle buluşturan Belediye Başkanımıza ve Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel anlamlı bir düşünce, bugün sizlerle bizleri bir araya getirmek. Biliyorsunuz bir toplumun ilerleyebilmesi için tek bir yol var oda eğitimden geçiyor, eğitimin en kıymetli neferleri de tabi ki siz her zaman eli öpülesi öğretmenlerimizsiniz. Öğretmenlik fedekarlık gerektirir, emek gerektirir, öğretmenlik hoşgörü gerektirir ve dolayısıyla zor bir meslektir. Bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorken, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Hayatta olan bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, emeklerinden dolayı saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum.’iİfadelerini kullandı.

Hoş sohbet içerisinde gerçekleşen yemek programında öğretmenler kendilerine verilen değerden dolayı teşekkür ettiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR