29 Nisan 2024 Pazartesi

O AVUKAT RÜŞVETE ARACILIK ETMEKTEN YARGILANMIŞ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ailesinin avukatı Şükrü Ömür Cevheroğlu'nun 2006 yılında "Rüşvete aracılık etmek" 6 yıla kadar hapis ile yargılandığı dava ortaya çıktı.

Isparta

 

Isparta Belediye davasında Belediye Başkanı Günaydın ve ailesinin avukatı olan ve AK Partili olduğu öğrenilen Şükrü Ömür Cevheroğlu'nun 2006 yılında rüşvetten yargılandığı ortaya çıktı. Başkan Günaydın ise Avukat Şükrü Ömür Cevheroğlu'nun nikah merasimine katılarak nikahını kıymış.

İŞTE O HABER

ESKİ YARGITAY ÜYESİNİN OĞLUNA RÜŞVETTEN 6 YIL HAPİS İSTEMİ

Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu'nun avukat oğlu Şükrü Ömür Cevheroğlu hakkında “rüşvete aracılık etmek”ten 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Eski Hakim Selami Bereket'in “rüşvet almak”, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu'nun avukat oğlu Şükrü Ömür Cevheroğlu'nun “rüşvete aracılık etmek”, işadamı Yusuf Bayrak'ın da “rüşvet vermek” suçundan yargılandığı davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı esas hakkındaki mütalasını verdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya, sanık eski hakim Selami Bereket ile diğer sanıkların avukatları katıldı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu, oğlu sanıklar arasında bulunduğu için duruşmalardan çekilmişti. Duruşmaya, aynı dairenin üyesi İhsan Akçin başkanlık etti. Duruşmada, iddia makamında bulunan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Naim Hisarlı, 5 sayfalık esas hakkındaki mütalaasını verdi. Mütalaada, işadamı Yusuf Bayrak'ın, kendisinin ve oğlunun yargılandığı bir davada, hakkındaki tutukluluk halinin kaldırılması için yasal olmayan yollara başvurduğu, hakim Selami Bereket'e 15 milyar lira rüşvet teklif ettiği iddiaları hatırlatıldı.

Yapılan inceleme ve deliller değerlendirildiğinde, Bayrak'ın rüşvet olarak verdiği söylenen 15 milyar liranın avukat parası olduğunun anlaşıldığı belirtilen mütalaada, Bayrak'ın, kendisine atılı suç ile ilgisinin olmadığı, bu nedenle beraatine karar verilmesi gerektiği kaydedildi. Mütalaada, eski hakim Bereket'in, sanığın tutukluluğunun kaldırılması konusunda herhangi bir rüşvet almadığı, sanığın serbest bırakıldığı duruşmaya raporlu olduğu için katılmadığının anlaşıldığı ifade edildi.

Mütalaada, bu nedenlerle Bereket'in rüşvet suçunu işlemediği için beraatine karar verilmesi istendi. Ancak, Bereket'in eyleminin disiplin suçunu gerektireceğine işaret edildi. Mütalaada, Başkan'ın oğlu avukat Şükrü Ömür Cevheroğlu'nun ise yargı görevini yapanları etkilemeye çalıştığının belirlendiği kaydedilerek, Cevheroğlu'nun, yeni Türk Ceza Kanunu'nun, yargı görevini yapanları etkileyenlere verilecek cezaları içeren 277/1 maddesi uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Cevheroğlu'nun ayrıca 5237 sayılı yasanın 53. maddesine göre mesleğiyle ilgili belirli haklardan yoksun bırakılması talep edildi.

Duruşmada, sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istediler. Mahkeme Başkanı Akçin, esas hakkındaki savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı erteledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ak partili

15 Mayıs 2014 Perşembe 23:47

yorumunuza katılmıyorum.avukatın ak partili olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. haberiniz tamamen ısmarlama bir haber

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR