02 Mayıs 2024 Perşembe

Narlı sosların ardından bir ürün grubuna daha yasak geliyor

Narlı sosların ardından bir ürün grubuna daha yasak geliyor

Isparta

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, katıldığı etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Yumaklı, "Nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız." dedi.

Ankara'da gerçekleştirilen Ulusal Gıda Kodeksi Komisyon Toplantısı'nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, limon sosu izlenimi veren ürünlerin yasaklanacağını duyurdu.

LİMON SOSU GİBİ ÜRÜNLERE YASAK GELİYOR

Yumaklı, limon suyu izlenimi veren ürünlerin yurt içi piyasaya arzının yasaklanacağını açıkladı. Bakan Yumaklı, 'Son birkaç ayda tarım alanında yaptığımız devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da reform denilebilecek düzenlemeler yaptık. Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız." dedi.

"YAPAY ET ÜRETİMİNE İZİN YOK"

Yapay et konusuna da değinen Yumaklı ayrıca "Yapay et kesinlikle gündemimizde yok. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gerçekçi

11 Ocak 2024 Perşembe 12:50

Sayın bakanım market tavuğu ve hazır yoğurt ve sitede yasak bekliyoruz. ESAS SUÇLU BUNLARDİR

Mehmet

11 Ocak 2024 Perşembe 08:03

Gül aroması veren ancak organik olmayan yağ, gül suyu vb. ürünlerinden de yasaklanması gerek, bu tür yapay ürünler hem sağlığımıza hem de ekonomimize zarar veriyor.

İspartali

10 Ocak 2024 Çarşamba 20:36

Siz dalgami geciyorsunuz nar eksisi sosu yerine salata sosu diye satmaya basladilar ne oldu simdi isim degistiriyorlar eksili salata sosu diye etiket degistirecekler bu isi kokten degistirmek lazim gida tebligini yeniden yapmak gerek

Emekli

10 Ocak 2024 Çarşamba 20:02

Sayın bakan; emeklinin nar ekşisi, limon sosu gibi gıdalarla bir proplemi yok. 31 yıl prim ödeyipte 11.000 TL maaş almayla ilgili proplemi var. Sizin söylediğiniz gıdalarla emekli ilgilenmiyor.

Canan

10 Ocak 2024 Çarşamba 18:20

Sucukları kontrol etmiyorlar. Seyyar ve pazarlarda satılanları özellikle. Piyasanın yarı hatta üçte bir fiyatına sucuk olur mu Allah aşkına? Hile olduğu belli. Kim bilir ne yediriyorlar millete.

Bir vatandaş

10 Ocak 2024 Çarşamba 17:08

Tarım alanında reformmu yaptınız heryeri organize sanayi TOKİ betona gömdunuz be ekilecek yer kalmadı herşey Tayland Endonezya bilmemne susam bile ithal herşeyi yetiştiren kendimize yeten bir. Vatanımız vardı bizim reform dediğiniz her yere beton dikmek o canım köylüleri fazlaya fazlaya tarım arazilerini ellerinden aldınız ormanlar yandı Karadeniz bile beton oldu daha dün İzmir de s****yelilere kreş diye ağaçları zeytinlikleri köklediniz ne reformu narları köklediniz sahtesini yaparlar tabiki

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR