27 Nisan 2024 Cumartesi

Namaz kılan yolcuya hakaret yağdırdılar

Genç bir kadının seyahat ettiği sırada yaşadığı zorbalık sosyal medyada gündem oldu.

Isparta

Kamil Koç firmasının Isparta-Kastamonu seferinde seyahat eden Hatice Kübra Karabaş, bavulların indirildiği sırada namaz kıldığı gerekçesiyle yolcular ve muavin tarafından hakarete maruz kaldığını anlattı.

Sandıklı Otogarında yolcu indirilirken kısa bir sürede namazını kıldığını ifade eden Karabaş, otobüsü yalnızca iki dakika beklettiği için muavin ve yolcuların tepkisiyle karşılaştığını söyledi. Karabaş, yolcuların kendisine bağırıp hakaret ettiğini, muavin tarafından da sözlü saldırıya uğradığını anlattı.

"Çok kısa bir sürede namazımı kıldım"

Genç kadın yaşadıklarını sosyal medya hesabından şu sözlerle anlattı:

Kamil Koç firmasının 06CMV559 plakalı 19.30 Isparta-Kastamonu aracında otogarda bavullar indirilirken hemen çimlerin üzerinde namaz kılıp en fazla 2 dakika aracı beklettiğim için yolcular ve muavin tarafından hakaretlere ve bağrışa maruz kaldım.

Akşam namazının geçmesine çok az bir dakika kaldığı sırada Sandıklı Otogarında yolcu indirilmesi sebebi ile muavine iki dakika namazımı kılsam dediğimde 15-20 dakika sonra mola vereceğimizi söyledi. Ben de o zamana vaktin geçtiğini, bagajları indirene kadar benim hemen otobüsün durduğu yerde çimlerin üzerinde namazı kılabileceğimi söyledim. Çok kısa bir sürede namazımı kıldım otobüse geçerken yolcuların ve muavinin bağırmalarına maruz kaldım. Bunun üzerine 'Tamam, hakkımda ne yapmanız gerekiyorsa yapabilirsiniz şu an' dedim. Buna rağmen muavin ve yolcu erkeklerden birisi bağırmaya devam etti, böyle yaparak dinden nefret ettirdiğimizi, sesimi kesmem gerektiğini söyledi. Otobüstekiler de bana namazı kaza yapabileceğimi, kul hakkına girdiğimi, 'bir de namaz kılacak' gibi ifadeler kullanmaya devam etti.

Yolcular hakaret üstüne hakaret etti

Karabaş, paylaşımının devamında öğretmen olduğunu söyleyen bir kadının kendisine hakaret ettiğini şu sözlerle anlattı:

"Ben de bu söylemlere karşı sessiz kalmadım, önümde oturan kadın yolcu ayağa kalkıp bana 'Kaç yaşındasın sen, 18 yaşında bile değilsin burada konuşuyorsun, kes sesini, geri zekalı, beyinsiz, aptal, şimdi döveceğim, ben öğretmenim bir sürü öğrenci yetiştirdim bunun gibi terbiyesiz görmedim. Şimdi elimde kalacaksın' şeklinde ifadelerde bulundu. Ben de sürekli olarak hakaret etmemesi gerektiğini, kendisi susmadıkça ben de susmayacağımı belirttim. Bir diğer erkek yolcu da aynı şekilde 'Bunlar dini kullanıyor. Birileri bunun gibileri tutuyor, çalıyorlar, hırsız bu' dedi."

"Muavin 'kes sesini' diye bağırdı"

Otobüs firmasında görevli olan muavinin yaşananlar üzerine kendisine tepki gösterdiğini söyleyen genç kadın şöyle devam etti:

"Muavinse hakaret eden, saygısızca konuşan karşı taraftakiler olmasına rağmen sürekli olarak sesini kes diye bağırarak karşı tarafa bir kelime dahi etmedi.

Burada otobüs yolculuğu sırasında benim namaz kılmak için çok az da olsa aracı bekletmiş olmam tartışılabilir bir konu olabilir evet. Farklı düşünceler olabilir bunu kabul ederim. Ancak otobüsteki yolcular ve muavin tarafından hakarete maruz kalmama rağmen benim susturulmaya çalışılmam ve muavinin bu hakaretleri destekler vaziyette haklısınız gibi ifadeler kullanmasını kabul etmiyorum."

Otobüs firması özür diledi

Karabaş, sosyal medyada gündem olan paylaşımının ardından Kamil Koç yetkililerinin kendisine ulaşarak özür dilediklerini ve muavin hakkında şirket içi yaptırımda bulunacaklarını belirttiklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

E.ünsal

27 Ağustos 2023 Pazar 03:44

Yalçın Bulgurcu sen dua et metroda falan başına gelmemiş bu ablanın 2 çocukla inerdi otobüsten

Yalçın Bulgurcu

26 Ağustos 2023 Cumartesi 18:57

Kamil Koç firmasını kınayorum. Olaya derhal müdahale etmeli, yolculukta herkesin inancını, sosyal ve sağlığı açısından zorunlu yaşanması gereken konularda yardımcı olmalı, yardımcı olunacağını hususu olmazsa olmazları arasında olduğu, Ulusal yayın organlarından durulmalıdır. Aksi takdirde seyahatlerinizde Kamil Koç Firmasını Boykot Edeceğimizin Bilinmesi Kamuoyuna Duyurulur.

Destekçi

26 Ağustos 2023 Cumartesi 15:29

Bizim ülkemizde sigara içilse dert olmaz ama namaz kılınsa herkes karışmak için karışır laf sokmak için sokar

Buse saygılı

26 Ağustos 2023 Cumartesi 12:02

Utanmadan birde mavini firmayi şikayet Edip haber yaptırmış kendini rezil senin gibiler yüzünden insanlar dinden soğudu be kazasını kilsaydin mecburmu millet seni beklemeye zaten ne çıkarsa sizden çıkıyor cemaatin ileri gelen adamı Atasoy deilmiydi Antalya'da travestinin üstünde ölen hacı pide salonunda çalışan çocuğu istismar ettmedimi aynisiniz rezil seytanlar

Polat

26 Ağustos 2023 Cumartesi 09:41

Kardeşim sen ki namazını kılmışsın, borcunu ödemişsin. Sen dert etme. Sana eza edenler kendi acıklı sonlarını beklesinler. Böyle bir ana tanık olursam o muavinin ve diğerlerinin çekeceği var elimden.

Ispartalı

26 Ağustos 2023 Cumartesi 09:33

Namazı Allah’a ve ahiret gününe yakinen inanan ve akıbeti için endişe duyan iman sahipleri kılar. Savaşta bile kazaya bırakılmayan namaz için dinle ilgisi olmayan cahillerin işkembeden fetva vermesini akıllı biri zaten kaale almaz. Kılmayana karışsan “cak cak” ötecek tipler kılana maydanoz olmasın yeter. Böylelerinin aklına ihtiyaç yok.

Mehmet

26 Ağustos 2023 Cumartesi 04:35

Bir genç evlilik teklifi programlasa ve bu doğrultuda otobüsün 3-5 dk. geç hareket etmesine neden olsa idi insanlar alkışlardı, hoşlarına giderdi ve haber olduğunda da bu kadar memnuniyetsizlik olmazdı. Kız bir emri yerine getiriyor ama tepkilerle karşılaşıyor. Demokratik bir ülkede olsa insanlar, ibadet özgürlüğü der geçerdi.

Kadir

26 Ağustos 2023 Cumartesi 00:08

Yorumlara bakıyorum da müslümanlar azınlık olmuş ülkemizde. Kiliseye giriş yapsa birisi bu kadar gaddar yorum yapmazlardı. Sanki namaz zamanı bu şirket mola mı veriyor.

Ali

26 Ağustos 2023 Cumartesi 00:05

Farz her şeyden üstündür. Allah'ın dünyasında Allah'ın dediği olur. Her iş farza göre ayarlanmalıdır. Beğenmeyen Avrupa'ya müslüman olmayan bir ülkeye gider; çünkü burası Müslüman bir memleket.

Musa

26 Ağustos 2023 Cumartesi 00:01

La Athena nikli , geçen kaza yapan otobüsün şoförü kalp krizi geçirdiği için kaza oldu ... Nabeeerrrrrrrrrrr. Firmaya suç atmak yok öyle athen ak

Şirin

25 Ağustos 2023 Cuma 23:49

Yorumların hepsini okudum ve bu yorumları yapanlar Müslüman! dinleri hakkında hiçbir şey bilmiyorlar araştırmıyorlar yolculukta seferilik vardır namaz kazaya bırakılmaz hiç zaman yoksa namazın farzı kılınır ben o bayanın yerinde olsam aynısını yapardım namazımı kazaya bırakacağımı o vakitte kılardım bunun gösterişle hiçbir alakası yok Allah sonumuzu hayır eylesin

Serdar sagdiç

25 Ağustos 2023 Cuma 22:54

Kızım sen ve senin gibiler dini istismar eden insanları dinden soğutan insan deliyim varliklarsiniz mecburum okadar kişi seni beklemeye git kazasını kıl namaz kılmayı biliyirsun okadar milletin hakkına girip o maçını işten artırmayı marifetli sanıyorsun rezil

A. Altinok

25 Ağustos 2023 Cuma 22:49

Öyle birsey varmı ya beklemek zorunda mı millet seni gerizekalı git kazasını kıl milletin hakkına giriyor birde haber yaptırmış haklı mavin de yolcularda namaz kiliyorsun diye millet sana saygı duyup beklemek zorunda mı mal adamın biri sevgilisini uğurlarken dudağından opse 2 dakika sarılıp vedalassa saygımi duycaksin sen peynamaz karı saygı bekliyorsun birde

Erdem Ak

25 Ağustos 2023 Cuma 22:38

Burada duyar kasanlar sanki başkalarına çok saygılı.. Isparta Dediğiniz yeri çok önemsemeyin tam maganda şehri olmuş

umutsuz

25 Ağustos 2023 Cuma 20:45

o zaman herkes için 2 şer dk mola versin firmalar mola yerleri olur mescitleri olur gider orada ibadetinizi gerçekleştirirsiniz. mhp li bomba32 az insan olmayı dene.

hbv

25 Ağustos 2023 Cuma 20:25

Asgd; Cahillik had safhada trafik kazasından bahsetmiyor.Namazin kazasından bahsediyor.

hbv

25 Ağustos 2023 Cuma 20:21

Yalvaçlım32. ;İlgilinin işine gelmemiştirde ondan.. Benim yorumlarımı da keyfine göre yayınlıyor yada yayınlamıyor.Halbuki sorumluluk benim.Göre yorumlara açıklar.

Muhasip

25 Ağustos 2023 Cuma 19:52

Yav .. mazot 40 lira oldu ..bindiğin otobüsün bilet fiyatından da az şikayet et

Aslan isimli uorumcu cok guzel yazmis

25 Ağustos 2023 Cuma 18:45

Baska lafa gerek yok, kasitli yapilmis bir hareket ibadet icin degil gosteris havasi, son dakikaya kadar oturup ezan okununca kosarak gidenler gibi

A.CRT

25 Ağustos 2023 Cuma 18:14

Geçmiş olsun Kübra...

Aslan

25 Ağustos 2023 Cuma 17:42

Hanımefendi bunun 2si 3ü olmaz. Yolculukta ibadet kazaya bırakılır. Namaz kazaya düşer seferilikten. Neyin şovunu yapıyorsun sen. İnsanların zamanını yiyerek kul hakkına girmiş olmuyor musun. Bu ne biçim haber ne biçim bi din anlayışıdır.

Vatandaş320111

25 Ağustos 2023 Cuma 17:39

Millete Show yapacağına samimi olup Allah’a namaz kalsın . 5 dk geçte kılabilir sonuçta , neden bekletiyor insanları . Namazı Allah için kılın millete Show için değil . Seferi diye bir deyim var ayrıca değilmi ? İşçisinin ssk nı yatırmaz gidip cuma namazını havluda kılar , hayırlı cumalar mesajı atar tiplerle dolu . Yolda namaz kılan , uçakta kılan , yok su da kılan bu ne , 20 bin camii var . İşe yaramıyor mu

Erdem Adana

25 Ağustos 2023 Cuma 17:27

Bir tane erkek yok muydu o otobüste. O muavini buna pişman edecek bir tane adam yok muydu? Hadi ikisi şerefsiz. Hepiniz de mi şerefsizsiniz dilsiz şeytanlar. Belki zamanında çıksanız kaza yapacaksınız belki Allah sizi bu kız vesilesi ile korudu lan ışıksız müsveddeler

Mustafa

25 Ağustos 2023 Cuma 17:15

İmtihan dünyası.....

yalvaçlım32

25 Ağustos 2023 Cuma 16:59

yorumumu neden yayınlamıyorsunuz sayın editör ??

3232

25 Ağustos 2023 Cuma 16:49

Bir "öğretmen" 18 yaşında bile olmadığını düşündüğü bir gence "kes sesini, geriz*kalı, b*yinsiz, apt*l.." gibi ifadelerle hakarette bulunuyor, ve muavin onu destekler şekilde yandaş tavır alıyor, molalarda bu insanların birlikte oturup gülüşmelerine şahit oluyor. Lakin linçlenen taraf olayın mağduru. Çünkü biz 2 dakika beklemeye bile tahammülü olmayan, her fırsatta hakaret etmeyi kendine reva gören, kaos ortamı bulduğunda hele ki din ile alakalı bir mevzu ise profesör kesilen bir milletiz.

yalvaçlım32

25 Ağustos 2023 Cuma 16:30

Sanki otobüsler saniyesi saniyesine hep dakikmiş gibi 2 dakika gecikme yüzünden gencecik bir insanı linçliyorsunuz. Karşınızdakinin bir insan olduğunu unutmayın. Her gün binlerce otobüs bir yerden bir yere gidiyor ve hepsi de tam saatinde yerine varmıyor. İnsanlık hali olarak geciktirme yaptırmış olsa bile bir insana hakaret edemezsiniz. KEŞKE BU HASSASİYETLERİNİZİ KADINA, ÇOCUĞA VE HAYVANA ŞİDDET OLAYLARINDA DA GÖREBİLSEK AMA NE YAZIK LAFA GELİNCE FENA ESERSİNİZ, İCRAATE GELİNCE PAMUK ŞEKER!!!!

Asdg

25 Ağustos 2023 Cuma 16:30

Kazaya kalmak veya kazayapmak ne demek, kazada ölebilirsin veya sağ çıkabilirsin, öldün haydi yap kazayı. Benim namazıma saygı duymayan kaza yapsın, bu ülke Müslüman degilmi yoksa? Allah dine saygı göster me yeni islah etsin.

n

25 Ağustos 2023 Cuma 16:18

yolda kaza oldugunda 3 dakika beklediğnizde muavini söförü mü dövüyorsunuz.. bu sizin müslümana olan saygınızdır . tren gecince durmuyormusunuz hemzemin gecitte . jandarma yol kontrolunde durunca gık diyebiliyormusun . dedesi hacı olan müslüman. MUSA firavunla cok uğrastı fakat firavun musa ismini almış . savasta bile kaza edilmeyen namaz seyahette mi olacak. densiz.

Erdem Aktan

25 Ağustos 2023 Cuma 16:14

Muavinler Daha önce bir yolcuya yaptıkları gibi ağzınıza verselerdi tepki göstermezdiniz

Dağlı

25 Ağustos 2023 Cuma 16:09

Şov yapıp ,kul hakkına girmiş,mağduru oynuyor. Dindar falan değil bunlar

3219

25 Ağustos 2023 Cuma 16:07

2dk namaz için tahammül edemeyen insanlar otobüs arızası yada başka sebepler nedeniyle saatlerce beklemeyi ve gideceği yere geç gitmeyi bu sorun etmiyorlar

Nur talebesi

25 Ağustos 2023 Cuma 15:57

başörtülü kızımıza yapılan yazıktır suçtur. derhal sorumlular tevkif edilmelidir. Bütün otobüslerde manevi danışman adı altında din görevlileri zorunlu olmalıdır. Risalei Nur okumak, dinlemek mecbur bırakılmalıdır

Musa

25 Ağustos 2023 Cuma 15:28

Din alimleri toplanmış yazan densizler . SEFERİ kavramını öğrenin de ondan sonra gelin din alimligi taslayin .

Kaptan Rıza

25 Ağustos 2023 Cuma 15:18

İyi ki ben yokmuşum orada, Allah ne verdiyse o muavin denen kitapsizin ağzını burnunu kırardım.. Firmanın tüm personelini kötülemeye gerek yok..o muavine derhal gereği ne ise yapılmalıdır..

Dadaş

25 Ağustos 2023 Cuma 15:05

Namz kılmanın da şartları var. önce onları yerine getirmek lazım. ibadet ederken başkalarınıa engel çıkarmayacaksın. ikincisi bir kadın açık alanda namz kılamaz. bavulları indirmek çok uzun zaman almaz. Elhamdulillah Müslümanıım namaza karşı olduğum için değil, her şeyi hakkıyla yapmak lazım.

1234

25 Ağustos 2023 Cuma 15:04

Hakaret edenler yazıklar olsun Allah'ın dini bu kadar ucuz mu

Mustafa Kemal

25 Ağustos 2023 Cuma 15:01

İyi de Kamil Koç’a niye bindin ki. Sahibini sevmez dinciler. Başka firma niye tercih etmedin. Mesela Isparta Petrol var. Memleketimizin markası.

Süleyman Özcan

25 Ağustos 2023 Cuma 14:47

Gevurun toprağındamıyız müslüman toprağındamıyız belli değil malum firmanın sahipleri müslüman değilmi acaba

Hadis

25 Ağustos 2023 Cuma 14:29

Şeytan namaz kılan insandan rahatsız olur..

Tamer

25 Ağustos 2023 Cuma 14:26

kızı eleştirecek ne kadar İslam alimi varsa burda. Tepki namaza gittiği için. Seyahat seferi halinde namazlar sünnet terk edilir. Farzı kılınır .3 rekatlik akşam namazından 2 dakika bekleseniz gebermezsiniz. Şoförün kendisinin yakının işi olsa gikiniz çıkmaz. Tahammülsüzlük un bu kadarı. Otobüs istesede yol üzerinde varacağı otogara vakinden önce giremez. Hop hemşerim. Derler. Basarlar cezayı . Bu arada benim bunları yazmam akşam namazının farzından uzun sürdü.Saygi sevgi tevazu sizede lazım

Erdem Ak

25 Ağustos 2023 Cuma 14:25

Ispartalı böyle yapmaz.. Töresine, ana babasının öğrettiklerine bağlı, dine saygılı insanlardır.. Mutlaka yabancı kokoşlar yapmıştır. Dinsizliği modernlik sanan ahmaklar..

Medine

25 Ağustos 2023 Cuma 14:21

Maşaallah yorumlara bakıyorum da hepiniz pek bir din bilgini gbi konuşmuşsunuz ne yani kılmasın mı,şow veya değil bunu Rabbim bilir,bu kıza tepki koydugunuz kadar yarı ciplaklarada söz etsenize tabi onlar gözünüze hoş geliyor,eğer biri makyajını tazelemek için geç kalsaydı hepiniz savunurdunuz nitekiminde gözünüzün çayırını acıyor utanın utanın istediğiniz kadar beğenmeyin yorumumu.

Medine

25 Ağustos 2023 Cuma 14:20

Maşaallah yorumlara bakıyorum da hepiniz pek bir din bilgini gbi konuşmuşsunuz ne yani kılmasın mı,şow veya değil bunu Rabbim bilir,bu kıza tepki koydugunuz kadar yarı ciplaklarada söz etsenize tabi onlar gözünüze hoş geliyor,eğer biri makyajını tazelemek için geç kalsaydı hepiniz savunurdunuz nitekiminde gözünüzün çayırını acıyor utanın utanın istediğiniz kadar beğenmeyin yorumumu.

Spartan

25 Ağustos 2023 Cuma 14:06

burada olayı bence bu kadın kendini haklı çıkartacak şekilde anlatıyor. bana inandırıcı gelmedi anlattıkları

Doğruya doğru

25 Ağustos 2023 Cuma 14:02

Herkesin ibadeti Allah ile kendisi arasında. Bekletmesi doğru değil. Ama şu da bir gerçek yüzde doksanından fazlası müslüman olan bir ülkedeyiz. Firma 2 dakikayı bırakın yarım saat 1 saat rötar yapan bir firma. Tepki göstermek yolcuların hakları ama Hakaret edenlerin de kesinlikle böyle bir hakları yok. Herşeyin bir ölçüsü üslübu var. Ben firmayı zorda kalmadıkça kesinkle kullanmıyorum zaten. Bayanın yerinde olsam hem firma hem de hakaret eden yolculardan şikayetçi olurum.

oluyo abe

25 Ağustos 2023 Cuma 13:57

oluyo abe oluyo , anasını sattımın araç arıza yaptı mı saatlerce duruyon , yolcuları bekletmiyem yeni araç gönderem demiyon ama 10 dk ALLAH ın verdiği nimetlere teşekkür etmeye çalışana hakaretin bini bi para , sizin gibilerin burnu boktan kurtuluyo mu , hayatınız hep bi yerlerden eksi yazıyo , bereketi almış sizden ALLAH ,,

İbrahim

25 Ağustos 2023 Cuma 13:43

Bence gösteriş için kıldığını göstergesi olarak,HEMEN bunu sosyal medya da paylaşıp,mağdur edebiyatı yapmasıdır.Kardesim,NAMAZ sen ve ALLAH arasında olan bir durum.Baskasini bağlamaz.HAA EGER IKI DAKIKA DAN DOLAYI DA SES CIKARTAN OLMUSSA ONLARDA COK AYIP ETMISLER.BIRDE KARDESIM SEN NAMAZA DURDUGUNDA OTOBUSUN KALKIS SAATINI DIKKATE ALMAK ZORUNDASIN. VE DE SEFERISIN.BENCE SIZIN YAPTUGINIZ,NAMAZIN OZUNDEN ZIYADE,NAMAZI BSK ISPAT ARACI OLARAK KULLANIP SOV YAPAMAK KOKUYOR.VE BOYLE BIR DURUMDAN ALLAH

İbrahim

25 Ağustos 2023 Cuma 13:37

Ayrıca ibadet kişiyi bağlar.Namaz kıldığını söylemek bir şov aracına donmemelidir.Rabbim MA UN SURESINDE NET BIR SEKILDE UYARMISTIR.ALLAH HAZRETLERI 4-6. âyetlerde, “Vay haline o namaz kılanlara ki, onlar namazlarının özünden uzaktırlar; halka gösteriş yaparlar”DEMISTIR.SIMDI O HANIMEFENDI BU TUR HABER YAPARAK NAMAZINI GOSTERIS ICIN KILMIS OLMUYORMU..

İbrahim

25 Ağustos 2023 Cuma 13:34

Burada her iki tarafta KABAHTLİ.ILK ONCE NAMAZ KILAN BIRI SEFERI OLDUGUNU BILEREK NAMAZINI KAZA EDEBILECEGINI VE YOLCULARI BEKLETMEMESI GEREKTİĞİNİN COK IYI FARKINDA OLMASI GEREKIR.SEFERI DURUMLARDA NAMAZ KACMAZ VE ONKADAR KISININ HAKKINA GIRME DURUMUDA VAR.VE SAMIMI BIR INAN OLSA BUNU COK ONEMSEMEYIP SOSYAL MEDYASINDA PAYLASMAZ VE GERGINLIGI ARTIRMAZDI.BIR MÜSLAMAN HER DAIM SUKUNET UZERINDE OLMALDIR.KALBINDE FITNE OLMAMALIDIR.DIGER YOLCUDA NE OLURSA OLSUN ODA KIMSYEYE BAGIRAMAZ.

cüpbesiz hoca

25 Ağustos 2023 Cuma 13:27

seferisin kul hakkına girmişsin dinimiz kolaylık dinidir koltuğunda da kılabilirdin otobüstekilerden tek tek helallik alınmalı

Devrimci32

25 Ağustos 2023 Cuma 13:19

Namaz için bile olsa o kadar insanı kimsenin bekletmeye hakkı yok dindarlıktan dem vuranlar islamda bir de kul hakkı vardır ayrıca bizim dinimiz kolaylıklar içerir baktın vakit kısıtlı kaza yaparsın bu kadar basit…

Vedat

25 Ağustos 2023 Cuma 13:12

İbatedeti kendine yapıyorsun o insanları değil bekletmeyede hakkın yok

Ahmet

25 Ağustos 2023 Cuma 13:06

Bu zengin muhafazakarlar yada cemaatler tarikatlar neden kendilerine uygun otobüs şirketi açmıyorlar. İsteyen istediğine biner. Kavgada çıkmaz. Nasıl hastahaneleri, yurtları, otelleri varsa otobüs şirketi de açsınlar.

Barış

25 Ağustos 2023 Cuma 12:57

Namaz seferi haldeyken ve binek üstünde de kıbleye niyet edilerek kılınabilir.Zira her yer Allah 'ın dır ve her yerdedir.Kaldı ki uçakta olduğunuzu farzedin.Ben çok kıldım .Son zamanlarda asfaltın ortasında namaz kılanlar var.Allah 'ın gücüne gider.Ibadetimizden ancak şeytan rahatsız olur ancak siz yanlışlarınızla insanları şeytanlaştırmayacaksınız.

Suat Ertuğrul

25 Ağustos 2023 Cuma 12:51

Ispartaya tatile gelen gavurlar yada çalışmaya gelen kekolar tepki göstermiştir. Isparta insanı Dindar olur. Saygılı olur.

Yolcu

25 Ağustos 2023 Cuma 12:50

Bende o otobüsteyim.diger yolcuları beklentisi için yedi o kadar lafı.kul hakkını da düşün beklettigin icin

Zübük

25 Ağustos 2023 Cuma 12:49

Biri bana hakaret etsin hele, hele bir etsin....

Ombudsman

25 Ağustos 2023 Cuma 12:45

Neden bu kadar birbirimize tahammülsüz hale geldik dostlar o otobüste inançlı yada inançsız her hangi birinin bir ihtiyacı olamaz mı? Hepimiz Türkiyeyiz. Başı açık yada başı kapalı ne olursa olsun kimse hakaretler edilmesini hak etmez , bırakın detayları. Bende defalarca yolculuk yaptım, ne demek muavin yada başka bir yolcu bana hakaret edecek, var mı böyle bir hak. Herşey bal gibi güzellikle halledilemez miydi? Otobüsler zaten normalde kaybettiği zamanı bir şekilde yolda kazanıyorlar.

Vatandaş

25 Ağustos 2023 Cuma 12:32

Bu olayla başka bir şekilde karşılaştım. Denizli’den dönerken biri inecekti ve hemen önümde oturan kız sigara içmek için aşağıya indi muavinde ikaz etmesine rağmen sigarası bitmeden binmedi herkes tepki gösterdi seni beklemek zorunda değiliz vs diye. Şöyle bir durum var otobüs zamanında durağında bulunmak zorunda sigara içmek isteyen bekleyecek ayrıca oturarakta namaz kılınılabiliyor annem yolculukta hep öyle yapıyor kazaya da bırakabilir bu kızın yaptığı bariz şov twittırda gündem olmak için

Elamdüllah

25 Ağustos 2023 Cuma 12:25

Seferi olması, namazın kazası,ve bekletilenlerin kul hakkı düşünürsek namazını evde veya gittiği yerde eda etse daha şık olur.Sanki provoke var.

Banane

25 Ağustos 2023 Cuma 12:24

Yolculukta namaz kılman şartmiydi. Senin yüzünden otobüsteki diğer yolcular beklemek zorunda değil.

Onur

25 Ağustos 2023 Cuma 12:20

Bende cçoğu kez işim icabı biniyorum otobüslere, bazen otogara giriyorlar, diyorlar ki hiç kimse bir yere ayrılmasın, hemen kalkacağız. 20 dk. geçiyor bazen hala hareket etmiyorlar, bu sadece 1 otogarda olmadı. Diyarbakır a giderken neredeyse her otogar fa aynısını yapıtlar ve gerçekten muavinler yarı çıplak kadınlara o kadar yardımcı oluyorlar ki, millete gitmeyin diyorlar, onlar söyleyince tamam abla sen git, biz bekleriz diyorlar

Athena

25 Ağustos 2023 Cuma 12:16

Bu kafa ile Kamil Koç firmasının daha çoooook otobüsü kaza yapar. Orda cilveli orası burası görünen bir abla olsaydı bu durum yaşanmazdı.

Y

25 Ağustos 2023 Cuma 12:11

Bu kadar basit bir şeyden o kadar insan çileden çıkar mı? Karşı tarafı da dinlemek lazım

ÜZERİME ŞEY DE ETTİLER CEHAPELİLER

25 Ağustos 2023 Cuma 12:09

Yerel seçimlere daha var.

Berkecan hoca

25 Ağustos 2023 Cuma 12:06

Keşke otobüsten inip ana yolun ortasında namaz kilsaydin , daha güzel şov olurdu .

Muhammed mustafa

25 Ağustos 2023 Cuma 12:04

Birde Müslümanlık taslıyor, yolculuk halimde namaz oruç nasıl olur bunlar belli , şov yapmaya gerek yok , meşhur olmak için yapmış, muavin ve yolcular sonuna kadar haklı. Bırakıp gitseler bile olurdu

Tayyipcan

25 Ağustos 2023 Cuma 12:02

Yolculuklar ve muavin haklı

Realist

25 Ağustos 2023 Cuma 11:57

Helal olsun o muavine ve o yolculara, şov meraklısı bu kadına gereken dersi vermişler. Utanmadan bir de sosyal medyada şovuna devam ediyor. Git kazasını kıl ne hakkın var insanları bekletmeye. Sen müslüman değil SÜSLÜMANSIN

Musa

25 Ağustos 2023 Cuma 11:55

Seferi diye bir şey var ya hani ablacım.. milletin vaktinden, otobüsün saatinden çal . Bir de mağdur rolü oyna olmaz öyle o iş . Madem yola çıkacaksın aç Kur'an-i Kerim'i oku . Milleti boş yere meşgul edemezsin . Kilamadigin namazı da kaza etmesini bileceksin . Bomba32 de gaza getirmek için böyle haber yapıyorsunuz.

şofer

25 Ağustos 2023 Cuma 11:49

üşenmemiş tweet yazmış shovmen

ıspartalı

25 Ağustos 2023 Cuma 11:46

ulan farz bir ibadeti yerine getirmeye çalışmış kardeşimiz. yok cem et yok kaza et. ne kadar çok alim var memlekette fetva makamında... Farzını eda edecek o otobüste 2 dakika bekleyecek. burası müslüman memleket. Allahın hakkı kul hakkından önce gelir.

32

25 Ağustos 2023 Cuma 11:45

Yolcular seni beklemek zorunda değil. Her işiniz şov. Evde kaza kılsaydın. Yada oturduğun yerde kıl. Önce kendin öğren saygılı olmayı.

Kutuplaşacaksak sonuna kadar

25 Ağustos 2023 Cuma 11:37

%99 u müslüman olduğu iddia edilen ülkemde şu muhabbetin anlamsızlığı.Azgın azınlık her yerde ve her zaman çirkefliğini gösteriyor.Otobüsü makyajını tazelemek için yada sigara için bekletseydi hoş görü ile karşılanırdı.Konu zaten İslam düşmanlığı.O otobüste 1 tane dahi o kızcığazı savunacak kendini müslüman gören erkek yokmuydu.Muhakkak vardır ama bizimkiler pısırık gelirler seslerini çıkarmazlar.Ama ne yapsalar boş gelecek İslam'ın omuzlarında yükselecektir.

Gelincik

25 Ağustos 2023 Cuma 11:24

Yolcular haklı. Namazını yolda otobüs hareket halindeyken de kılabilirsin. Ya da cem edebilirsin. O kadar insan iki dakika için sinirlenmez. Bence kendine göre olayı anlatmış. Mağdur edebiyatı yapıyor. Yazık

449

25 Ağustos 2023 Cuma 11:24

şova gerek yok

Tekin ay

25 Ağustos 2023 Cuma 11:15

2 dakika veya daha az Hiçbir sebeple otobüsü bekletmeye kimsenin hakkı yok.

Müsamaha

25 Ağustos 2023 Cuma 11:13

İslâm hoş görü dinidir aslında bazı dindar geçinen kimseler suistimal ettiği için dinden soğudu insanlar ama herkesi aynı kefeye koymamak lazim

Muhtar

25 Ağustos 2023 Cuma 11:13

"Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!"

Bir de karşı tarafı dinlemek lazım

25 Ağustos 2023 Cuma 11:12

2dk için kimse kavga çıkarmaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR