28 Nisan 2024 Pazar

Mutluluk ayrıntıda gizliymiş...!

Mutluluk ayrıntıda gizliymiş...!

Isparta

Yerel siyaset ile genel siyasetin farkı ne? diye bir soru sorulsa, hemen hemen herkes “aday” diye cevap verir. Çünkü, genel siyasette partinin politikalarına oy verilirken, yerel siyasette ise adayın şahsi profili ön plana çıkar. Yani yerelde aday gösterilen kişinin seçmen nezdinde karşılığının olup olmadığı siyaset için çok önemlidir.

Şehrimiz Ispartanın yerel siyasetinde bugün itibariyle İYİ Parti’nin adayı Ahmet TURAL bey hariç, diğer partilerin adayları henüz belirlenmedi. CHP’de sayın DÜLGERBAKİ’nin adaylığı öne çıkmış durumda. MHP’de ise dört kadar aday adayı var. Ak Partide ise durum hemen hemen MHP gibi. Henüz açıklanan bir adayımız yok.

Ak Parti’de mevcut başkan Şükrü beyin tekrar aday gösterileceği konuşulmakta. Zira Isparta ölçekli şehirlerde genel merkez nezdinde, “mevcut başkan yaptıkları ile yerele hâkimdir, devam edelim” gibi bir alışkanlık var. Tabii mevcut başkan bugüne kadar yaptığı faaliyetlerde siyasetin doğasına aykırı bir çizgi içerisinde değilse. Ve seçmen nezdinde kredisini ve karşılığını muhafaza edebilmişse…

Bu anlamda iktidar partisi aday adayı BAŞDEĞİRMEN beyi gözlemleyecek olursak, karşımıza çıkanın Şükrü bey başkanın seçildiği beş yıl öncesinden bugüne seçildiği şehre canla başla çalışarak hizmet etmekte olduğu. Mesela en başında, bu memlekette tüm insanların olmazsa olmazı “su” diğer birçok ile göre hala bedavadan biraz pahalı. Atatürk parkı ve Kirazlıdere gibi yerlerde sabit gelirli emeklilerimiz lüks restorant ve kafe konforunu neredeyse piyasanın çok altında alabilmekteler. Otobüs ücretleri de belediyemizin katkısıyla hala diğer illere göre çok ucuz. Çöplerimiz ise düzenli olarak toplanmakta. Yani genel temizlikte şehrimiz hala geçer notun epey üzerinde.

Yazımızın başlığı, vatandaş olarak normal şartlarda bize sunulması beklenmeyen bir hizmeti ve bir davranışı gördüğümüz zaman birden yüzümüze bir tebessüm getirecek mutluluğu yaşamak. Örneğin, şehir merkezindeki fevkalade temiz, hijyenik ve sıcak sulu, sıvı sabunlu tuvalet hizmetinin ücretsiz olması ister istemez tüm vatandaşlarımızı memnun etmekte…

Devam edelim. Hiç farkında olmadan pek çok kavşakta sağa dönüşlerde yan yollar açılarak trafiğin fevkalade rahatlaması sürücülerimizi yine memnun etmekte... Ayrıca Şükrü başkanın şehrimizdeki ana yollarda trafiğe mani olan yolun ortasında kalmış yapıların kaldırılması adına mülk sahiplerini defalarca tekrar tekrar ziyaret edip, gönüllülük esasına dayalı olarak çözüm üretmesi tüm o yolları kullanan Ispartalıların takdirini kazanmıştır.

Evet, Şükrü başkanın halk nezdinde görünürde büyük bir karşılığı var. İsteyen herkes hangi parti kökenli olursa Şükrü başkanla istediği zaman görüşebilmekte, sorunlarını aktarabilmekte.. Şükrü başkanım da vatandaşı dinleyerek çözüm adına yetkili başkan yardımcısı veya müdürünü arayıp vatandaşın derdine mümkün olduğu kadar yardımcı olunması talimatını vermekte… Eğer vatandaşın problemi kanunlar nezdinde çözülemiyorsa da bunun sebebini izah ederek problemi çözemese bile ilgilendiğini karşı tarafa ihsas etmek Şükrü başkanın olmazsa olmazları arasında. Ispartalılar biliyor ki Şükrü başkan bugüne kadar kimseyle kavga yanlısı olmadı. Rakip partiler ile siyasi hiçbir dalaşa girmedi. Bunlar müstakbel seçimlerde seçmenin gönlünde elbet karşılığını bulacaktır. Bunu azıcık siyaset ile ilgilenen herkes konuşmakta ve takdir etmekte. Bir siyasetçi için ne güzel bir gurur…

Seçime üç ay kala biliyoruz ki, Şükrü bey partimiz tarafından tekrar aday gösterilirse, artık beş yıllık yeni yetki ile bu şehri nasıl bir adım daha öteye taşıyacaktır, herhalde onu anlatacaktır. Bekleyip göreceğiz…! Biz de yazacağız…!

İsmail TANIŞMAN

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gelivi gali

22 Aralık 2023 Cuma 09:20

gözleri ömre bedel fotoğrafını koymamışsınız....

kiracı

22 Aralık 2023 Cuma 09:09

Sayın başkanım 5 bin konut sözünüzü tutmanızı sizden rica ediyorum

Ahmet

21 Aralık 2023 Perşembe 20:09

Bomba 32 seni kınıyorum. Yorumumda küfür hakaret yok. Eleştiriye kapalisin. Basın etik ilkelerine yabancisin.

LÜZUMSUZ

21 Aralık 2023 Perşembe 18:26

Tüpçü gene iş başında belediyenin tüpleri değişecekse önce ayağına çorap giy motor sürmesini öğren

Koca kurt

21 Aralık 2023 Perşembe 18:06

Boş tüp içi hava

Tipo Sx

21 Aralık 2023 Perşembe 16:43

Tanişman ın fotoğrafı nerde. Bi göreydim öok özlediydim.

elektrikci

21 Aralık 2023 Perşembe 13:38

benim komşuma bugüne kadar olumsuz ve gereksiz mesaj atanlar, hala yenile yenile yorulmadınız mı.. tüpçü yirmi senedir size anlatıyor anlamadınız... napcez biz sizinle? benden söylemi.. miydi len İsmail??? :))))

Tüpçü İsmail

21 Aralık 2023 Perşembe 12:46

Gargamel. Ne kadar mavi tüpün olursa olsun asla şirinleri göremeyeceksin. Sana gün yüzü görmek yasak.

Esnaf

21 Aralık 2023 Perşembe 12:30

Seçim geldi bu tüpçü çıktı yine piyasaya sen önce kaldırım işgal etme motor sürmesini öğren

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR