17 Mayıs 2024 Cuma

Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü oluyor

Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü oluyor

Isparta

Isparta'da Destek AFAD Gönüllülüğü Projesi kapsamında Senirkent Muhtarlarına Afet Farkındalık, İnsani Yardım ve Psikososyal Destek, Yangın, Hafif Arama Kurtarma ve İlk Yardım Farkındalık eğitimleri verilerek program tamamlandı.

Isparta’da , Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen "Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan  muhtarlar, Destek AFAD Gönüllüsü kartı almaya hak kazandı.

Muhtarları afetlere hazırlık konusunda bilinçlendirmek ve afetlerde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip hale getirmek amacıyla verilen eğitimlerde, muhtarlara afetlerin türleri, afetlere hazırlık, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, afetlerde arama kurtarma, ilk yardım, yangın, çadır kurma, insani yardım ve psikososyal destek gibi konularda bilgi ve uygulamalı eğitim verilmektedir.

AFAD eğitmenleri tarafından verilen eğitimler sonunda muhtarlara sertifikaları ve Destek AFAD Gönüllüsü kartları yetkililer tarafından takdim edildi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR