28 Nisan 2024 Pazar

Muhtarın öldürülmesi davasında sanıkların tahliye talebi reddedildi

Muhtarın öldürülmesi davasında sanıkların tahliye talebi reddedildi

Isparta

NURETTİN ARKAN- ISPARTA'nın Senirkent ilçesinde muhtar Yüksel Ülperen'in (44) tüfekle vurularak öldürülmesine ilişkin baba ve 3 oğlunun tutuklu, azmettirici olduğu öne sürülen annenin ise tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme heyeti sanıkların tutuksuz yargılanma taleplerini reddetti. 
Senirkent'e bağlı Büyük Kabaca beldesi Karşı Mahalle Muhtarı Yüksel Ülperen, geçen yıl 11 Aralık gecesi aynı beldede yaşayan Özgen ailesinin oturduğu Orta Mahalle'de silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma kapsamında Bayram ve Emine Özgen çifti ile oğulları Tevfik, Hüseyin ve olay tarihinde 17 yaşında olan B.Ö. gözaltına alındı. B.Ö., cinayeti kendisinin işlediğini belirtirken, yapılan otopside Yüksel Ülperen'in birden fazla ateşli silahla vurulduğunun anlaşılması üzerine savcılık olay yerinde bulunan tüm aile bireylerini tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme azmettirici olduğu ileri sürülen Emine Özgen'in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğerlerinin tutuklanmasına karar verdi. Bayram Özgen, oğulları Tevfik, Hüseyin ve B.Ö. hakkında 'kasten öldürme' ve 'ateşli silah satın alma, bulundurma' suçlarından ömür boyu hapis, Emine Özgen hakkında ise 'azmettirme' suçundan 30 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 
Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaya devam edildi. Tutuklu sanıklardan Hüseyin Özgen'in SEGBİS aracılığı ile katıldığı duruşmada diğer sanıklar salonda hazır edildi. Duruşmaya olayda ölen muhtarın eşi Ümmü, kızı Gülşen ve diğer yakınları ile tarafların avukatları da katıldı. Mahkeme ilk duruşmada aldığı ara kararla bu celse dinlenmesi için çağrıda bulunduğu 4 tanığı dinledi.
Tutuklu sanıklar olay tarihinden bu yana tutuklu bulunduklarını, ailenin zor durumda olduğunu, bu nedenle tutuksuz yargılanmak istediklerini talep etti. Tutuksuz yargılanan Emine Özgen de adli denetim şartının kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda talepleri reddederek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yazık oluyor

07 Eylül 2023 Perşembe 21:29

Yine ölen öldüğüyle kaldı. Geride kalan eş ve çocuklar perişan oldu. Kısas da olsa acıyı dindirmez. Böyle katil olacakları gen ayrıştırması yaparak dünyaya gelmesi engellenmeli.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR