01 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhtardan örnek davranış

Muhtardan örnek davranış

Isparta

GİZEM SARIKAYA- Isparta Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, Bomba32 Haber Merkezi’nin yapmış olduğu “Lösemili çocuklar için saçını bağışladı” haberinden etkilenerek saçlarını lösemi hastaları için bağışladı.

Saç bağışı konusunda herkese örnek olmak istediğini söyleyen Zeynep Yiğit, vatandaşa çağrıda bulundu. Zeynep Yiğit, açıklamasında; “Bomba32’nin yaptığı saç bağışı haberinden sonra ben de Neden olmasın ki? Diye düşünerek saçlarımı bağışlamaya karar verdim. Saç bağışı konusunda herkese örnek olmak istiyorum. Her zaman saçlarımızı kestiriyoruz ve bu saçlar çöpe gidiyor. Bunun yerine saçlarımızı bağışlayarak birçok hastaya moral olabiliriz. İnşallah örnek oluruz ve çok daha fazla saç bağışı gerçekleşir. Saç bağışlamanın hiçbir günahı yoktur. Biz bu konuyu danıştık. Nasıl bir organ başka birine bağışlanıyorsa, saç da aynı şekilde bağışlanabilir. Ben tesettürlüyüm ama saç kesildikten sonra benden çıkmış oluyor. Bu sebeple bunun günahı yoktur” şeklinde konuştu.

ANTALYA’DAN GELDİ SAÇLARINI BAĞIŞLADI

Antalya’dan Başkan Bardakçı’yı ziyarete gelen yeğeni Fatma İlker Gözlü, kuaför salonunda saçlarını bağışlayan Muhtar Zeynep Yiğit’i örnek alarak saçlarını bağışladı.

İlker Gözlü, açıklamasında; “Antalya’dan halamı ziyaret için gelmiştim. Kuaföre de birlikte gelme kararı aldık. Yapılan saç bağışından etkilendim ve “ben de kestirmek istiyorum” dedim. Böylelikle ben de saçlarımı bağışlamış oldum. Kesip çöpe atmak yerine en azından bir yavrumuza faydası olursa, biz de bu durumdan çok mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

Kesilen saçları teslim alan Isparta KANSEV Derneği Başkanı Cemaliye Bardakçı, Muhtar Zeynep Yiğit’e ve Fatma İlker Gözlü’ye saçlarını bağışladığı için teşekkürlerini ileterek, dernekte el emeği ile örülmüş çanta hediye etti.

Başkan Bardakçı, vatandaşların KANSEV Derneği’ne saç bağışında bulunabileceklerini söyledi. Bardakçı, ayrıca peruk yapımında gönüllü olarak çalışmak isteyenleri derneğe davet etti. 

Başkan Bardakçı, şu şekilde devam etti; “herkesin saç bağışı konusunda duyarlı olmasını istiyorum. Bağışlanan saçları peruk yaparak il içi ve il dışına göndermeyi planlıyoruz. Ne kadar çok saç bağısı olursa, biz o kadar peruk üretiriz. Buradan bütün herkese sesleniyorum saç bağışında bulunsunlar. Saçlar kesilip çöpe atılmasın. Saçları dökülen lösemi hastalarının ve diğer hastaların yapılan peruklara çok fazla ihtiyacı var. Hastalarımıza iletilen peruklar psikolojik olarak çok büyük bir moral kaynağı olacaktır. Ayrıca buradan Isparta Halkına sesleniyorum derneğimizin manevi olarak çok büyük desteğe ihtiyacı var. Derneğimize gelsinler, ziyaret etsinler. Özellikle gençlere çok ihtiyacımız var. Bizimle gönüllü olarak çalışmak isteyen gençlerimizi derneğimize bekliyorum. Peruk yapımında çıraklık eğitiminde bize yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımız olursa onları da derneğimize bekliyorum. Derneğimiz haftanın 3 günü açık ve iletişim numarasından bize ulaşabilirler” dedi.

Saç kesimlerini gerçekleştiren kuaför Türkan Tık, engelli çocuklara ve kanser hastalarına ücretsiz saç kesimi yaptıklarını söyledi. Ayrıca saç bağışında bulunmak isteyen vatandaşların da saçlarını ücretsiz kestiğini söyleyen Türkan Tık şu şekilde devam etti; “Cemaliye Hanım’a ve Bomba32 Ailesine böyle güzel bir organizasyona imza attıkları için çok teşekkür ediyorum. Ben de bu olayın içinde yer aldığım için çok mutluyum. Isparta’da bütün kanser hastalarımızın ve engelli çocukların saç kesimini ücretsiz yapıyorum. Ayrıca saçlarını bağışlamak isteyen vatandaşların da saç kesimini ücretsiz bir şekilde yapacağım” dedi.

Kuaför adres: Halıkent Mahallesi pazar yeri Migros yanı, Türkan Kuaför- İletişim: 0536 749 68 62

KANSEV Cemaliye Bardakçı İletişim: 0544 684 20 14

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hızırbey mahalle sakini

03 Ağustos 2023 Perşembe 18:31

2.dönem muhtar çalışmıyor.Doymuş artık.Seçimlerde ady olmaz inşaallah. zaten uyanıklıkla farklı seçmen kağıtları kullanarak seçildi.Mahalledeki boş evleri tanıdıklarına okul adresi gösteriyormuş.valilik bu yıl incelesin bence

Hızırbey vatandaşı

03 Ağustos 2023 Perşembe 17:46

Ne zaman gitsek muhtarlığa aza var kendisini bi türlü göremek. Evrak geliyor yok öğle arası yok gelemem gidemem. Öğle arası dediğiniz 1 saat olur azayı koyun madem çalışan var eden var mecbur öğle arası geliyoruz evraklarımı almaya kapalı oluyor hep. Seçim zamanı da maşallah nerdeyse 7/24 açık

Veli ataş

03 Ağustos 2023 Perşembe 16:58

Muhtarım sen çok yaşa

abc

03 Ağustos 2023 Perşembe 16:53

ben mahallede kaydım var, posta evrakımı gelecek, diye önceden de haber de ettim. iade ettirmiş, tanınmıyor diye, üstüne bir de katlamalı ceza yedim. 4 defa gittim muhtarlığa 3 kapalı 1 de aza var, kara kaplı deftere baktı teslim almamışım dedi. Ama postane teslim/iade var diyor. Muhtara tebliğ ve teslim edilmiş diyor... Allah'a havale ediyorum.

Mahalle sakini

03 Ağustos 2023 Perşembe 12:13

Yalan dolan seçim reklamı gibi geldi zaten mahalle bitik

Esnaf Hızırbey

03 Ağustos 2023 Perşembe 11:07

Güneş gözlüğün yok Muhtarım kaç yıldır Hızırbey Mh oturuyorum sizi secimden Secime görüyoruz ne Muhtarlıkta Ne pazarda Ne okul kermesinde Ziya zamanında kapısında Beklerdin oğlumu işe alındıye yetmezgibi Akraban olarıda Belediye işe katdınız

mahalle sakini

03 Ağustos 2023 Perşembe 10:29

Hayret ve enterasan sevilmeyen ama yinede seçilen bir muhtar.

mahalle sakini

03 Ağustos 2023 Perşembe 10:05

iki dönemdir muhtarımız

Mahalle sakinleri

03 Ağustos 2023 Perşembe 09:30

Sevgili muhtarim çok güzel bir davranış ama bir de mahalle ile ilgilenseniz defalarca belediye ye telefon açtık defalarca size telefon açtık 1517sokagin asfaltı bir türlü yapılmadı kime müracaat edeceğiz bilgi verir misiniz

Hızırbey Mahallesi sakini

03 Ağustos 2023 Perşembe 09:02

Ayşe hanım siz hızırbeyin sokaklarında bir kere gezmediğin çok belli. Ben 13 senedir oturuyorum bu mahallede.Sokağımızda bir ev sahibi 4 kere evin önünün kazdırdı 4 ünden sonra da asfalt talebimiz oldu. ANcak muhtarınıza bildirin onlar iletsin oldu.ama muhtar hanım nerde yerinde yok.ıspartanın en güzel mahallesi olacakken bir çok konuda sınıfta kaldı.13 senede tek icratı muhtarlığın ordaki parkın hizasına durak yaptırmak oldu.

Hızırbey Mahallesi sakini

03 Ağustos 2023 Perşembe 08:59

Öncellikle bu duyarlı hareketi için tebrik ediyorum.Ancak hızırbey mahallesinin hali içler acısı sadece seçim dönemi ismini duyduğumuz hanımefendinin mahallemize herhangi bir hizmetini görmedik.Kışın mahallede 5 gün boyunca yollar kapalıyken 5 günün sonunda belediyenin tahsis ettiği kepçeyi sanki kendi getirmiş gibi üstüne çıkmış poz kesiyor ve milleti azarlıyordu. Mahallemizin her yerinde çam agaçları elektrik direklerine değiyor pisliklerinden geçilmiyor.Sokak hayvanları ise başlı başına sorun

Muhtar çalış artık uyuma

03 Ağustos 2023 Perşembe 00:35

Hızırbey sokaklar hiç süpürülmüyor çöp kenarlara atıklarla dolu hiç son iki yıl kadar pis olmamıştı

Vatandas

02 Ağustos 2023 Çarşamba 23:54

Şimdi soruyoruz ben mahalleme hizmet için muhtarim ben mahallemi çok seviyorum diyorlar.bir mahallede 20 rane muhtar adayı çıkıyor sevgili muhtar ve muhtar adayları bu maaş olmazsa yaparmisiniz. Muhtar maaşları kaldırılsın zadece huzur hakkı kullandığı yakıt vb.verilsin hadd bakalım kaç aday olacak.

Necati Şaşmaz

02 Ağustos 2023 Çarşamba 23:17

Mahalle muhtarlıkları kaldırılmalı.Almanya gibi ülkede Muhtarlık diye birşey yok.Yazıktır günahtır boşa verilen para .Muhtarlar olmasaydı Pompaya Ötv vergisi gelmeyecekti veya arabalara ek MTV konmayacaktı.

Hızırbey sakini

02 Ağustos 2023 Çarşamba 22:03

Hayırdır Muhtarım secim yaklaştı gene reklam yapma gördük hizmetlerini Hızırbey Mahallesinden eser kalmadı sayende Sakın Secime girme kendini düşünen birisin buradan yazmak istemiyorum.

Mahallenin sakini

02 Ağustos 2023 Çarşamba 21:46

Bu bayan mi hızırbey mh. Muhtarı . 3 senedir mahalledeyim yollar berbat büyük parkın aydınlatması yetersiz , geceleri çok gürültü oluyor. Çevrede başı boş hayvan çok vs sorun çok muhtar yok . Neyse Allah kabul etsin de birazda mahalle ile ilgilenin devletten para alıyorsanız

Ayşe

02 Ağustos 2023 Çarşamba 21:45

Nedir bu hazımsızlık bağış yapınca seçimmi kazanılıyor madem bir hayır yapmayı bilmiyorsunuz bari böyle güzel bağîşcılara engel olmaya uğraşmayın o bayan jir daha seçime girmeyecek hızırbeyli rumuz siz aday olunda boyunuzun ölçüsünü alın her babayiğidin boynunun harcı değil seçim kazanmak bayan 3 dönemdir alnının akıyla kazanıyor hizmet etmeseydi kimseden oy alamazdı 3 dönemdir çok hizmetlere imza attı çok eser bıraktı ben kendisine çok teşekkür ediyorum

Hızır

02 Ağustos 2023 Çarşamba 20:00

Seçim yaklaşıyor

ALLAH razı olsun muhtarımızdan

02 Ağustos 2023 Çarşamba 19:56

Kim doğru güzel yararlı bir davranış sergilerse ALLAH ondan razı olsun tebrik ederim hayırlı işler dilerim muhtarımıza

Hızırbey Mahallesi Sakini

02 Ağustos 2023 Çarşamba 18:00

İşin gücün oy toplamak icrata geldimi yok.....................Zeynep Yiğit

Ak Topraklar

02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:42

Muhtarlık gereksiz bir kurum,onun yerine hemşire,öğretmmen ,polis vs istihdam edin,bedava para veriyorsunuz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR