28 Nisan 2024 Pazar

Muhtar Adayı Kutlu’dan Kadınlar Günü mesajı

Muhtar Adayı Kutlu’dan Kadınlar Günü mesajı

Isparta

Dere Mahallesi Muhtar Adayı ve 2004-2009 dönemi Isparta‘nın ilk kadın muhtarı Sevim Saniye Kutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle tüm kadınların gününü kutlayarak, ”Siyaset de dahil olmak üzere hayatın her alanında kadınlar var olsunlar” dedi.

Muhtar adayı Kutlu, ”Geçmiş dönemde yaptıklarım, yeni dönemde yapacaklarımın da garantisidir” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Kazandığım takdirde yeni dönemde hayırlısıyla yapmak istediğim birçok iş var. Öncelikle muhtarlık dönemimde mahallemize kazandırdığımız Hediye İlkokulu artan öğrenci sayısı ile bugün artık yeterli gelmiyor. Hediye İlkokulu için eğer yapılma ruhsatına uygunluk varsa okulumuzun üzerine iki kat daha çıkmayı düşünüyoruz. Sosyal tesisimiz yeterli değil, büyük bir sosyal tesis altında kurs yeri halk eğitimin çeşitli etkinlikleri olan kurs alanları açmayı düşünüyoruz. Üzerine de düğün salonu gibi mahalle sakinlerinin özel günlerini kutlayacağı alanlar kazandırmak istiyoruz. Bunun yanında baz istasyonu istiyoruz, çünkü mahallede telefonlarımız yeterli şekilde çekmiyor. Dere mahallesi biraz çukurda kaldığı ve etrafı dağlarla çevrili olduğu için sinyal yeterli gelmiyor. İletişim çağındayız erişim önemli, bu eksikliği yapacağız. İnsanlara etkinliklerinde faydalı olmak için ne lazım, ne eksik onları soruyorum soruşturuyorum. Zaten mahallenin farklı yerlerinden çalışma arkadaşları seçtim ki, onlar mahallemizdeki eksiklerimizi bana iletsinler, ben de gereken resmi kurumlara ileteyim. Bir başka mesele de şu, kışın çöp konteynırı yanına eskiden benim muhtarlık dönemimde 2004 -2009 yıllarında özel kül tenekeleri konuluyordu, mahallemizin temizliği yönünden onları tekrar geri istiyoruz. İnsanlar çünkü kaldırıp çöp tenekesine dökemiyor, kenara döküyor bu da etrafın kirli ve kötü görünmesine neden oluyor. Çevre temizliği için bunların önlenmesini istiyoruz. Ayrıca mahalle sakinleri mahallemize alışveriş için market istiyorlar. Marketler zincirlerinden hangisi bizim mahallemize gelmek isterse onlardan bir tanesini istiyoruz. Mahalle halkımız da uygun fiyatlı alışverişini o marketlerden yapsın diye. Hiç bir sokağımız karanlıkta kalmasın diye eksik sokak lambalarını da yaptıracağız. Belediye başkanımız seçildiği zaman inşallah onlarla birlikte tüm eksiklerimiz yapılsın diye uğraşmayı düşünüyoruz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Garip koca

09 Mart 2024 Cumartesi 06:54

Yuvayı dişi kuş yapar , dişi kuşlarımız evde çoçuğuna adab ve iman eğitimi verse sokaklar güvenli olur . Ana herkes para kazanma derdimde eşim de dahil

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR