28 Nisan 2024 Pazar

Motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor

Motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor

Isparta

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmesi beklenirken, fiyat artışıyla birlikte İstanbul'da motorinin litresi 42 lira 90 kuruştan, Ankara'da ise 42 lira 32 kuruştan satılacak.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BU GECE YARISI OKKALI BİR ZAM DAHA GELİYOR

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Zamla birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 42 lira 90 kuruştan, Ankara'da ise 42 lira 32 kuruştan satılacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

amsterdam

30 Ocak 2024 Salı 11:14

TÜRKİYE YÜZYILI ne sandınız

Dumrul

30 Ocak 2024 Salı 08:52

Ne oldu? Yazdıklarım zorunuza mı gitti? Gerçekler acıtır işte böyle. Birgün petrolü içemeyeceğinizi, parayı yiyemeyeceğinizi anladığınızda bu memleketin değerini anlarsınız. Kucağında zıpladığınız ağababanız Avrupa Ukraynalıyı alır, Türk'ü almaz, Hıristiyanı alır, Müslümanı almaz. Siz hala onlara ne diye uşaklık edersiniz. Tabi onların çocuğu değilseniz.

Ispartalı

30 Ocak 2024 Salı 07:52

Gabardaki mazotu haykıran vatandaşlar nerede? Mazota zam demek çiftçinin üretimine zam demek marketteki gıdaya zam demek, kazma mütek iğne iplik zam demek. E zaten mazottan vergi alınıyor birde raf ürünlerine gelen zamdan kdv artışı oluyor. Yine para nereye hopp tepeye…

50 tl alanlar neredesiniz

29 Ocak 2024 Pazartesi 23:38

Şşşş ses etmem gari 50 tl alanlar susuverdiniz ya gari

Ali

29 Ocak 2024 Pazartesi 21:52

Gelsin gelsin isterse 10 lira birden gelsin.. kutlu davaya gönül vermiş zenginler zevkü sefa içinde yaşarken bizler çocuklarımıza harçlık bize veremezken isterse 100 lira olsun litresi. Dönmeyiz kutlu yolumuzdan, sorgulamayız bile neden diye!

Beyinsiz Dumrul muharrem

29 Ocak 2024 Pazartesi 19:45

Cumhuriyetin ilk yıllarında dedem rahmetli Abdullah hoca efendi hazretleri bahçede su kuyusu kazarken petrol fışkırmiş , înönü gelip hemen beton döküp kapatmış lozanin gizli maddesi var bilmiyormusun demiş.

Gazi emmi

29 Ocak 2024 Pazartesi 19:42

Zam gelecek zam gelecek zorlamı getireceksiniz nedir bu yahu tüm dünya ülkeleri krizle boğuşurken almanya da bir sürü şirket iflas etmiş örnek olarak real market eee bizde de akaryakıt zam gelir yani

Ragıp Elibol

29 Ocak 2024 Pazartesi 19:22

Lt si 100tl olsun müstahak bizlere

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR