29 Nisan 2024 Pazartesi

Mimarlar söz istedi, Tural ‘noter onaylı verelim’ dedi

Mimarlar söz istedi, Tural ‘noter onaylı verelim’ dedi

Isparta

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural’dan seçilmesi halinde şehirleşme ve mimari konularında kendilerinin görüşlerinin alınması konusunda söz istedi. Tural, ise seçim sürecinde verdikleri her sözün arkasında olacaklarını söyleyerek “İsterseniz bu sözleri noterden onaylatarak da iletebiliriz” dedi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Isparta Mimarlar Odasını ziyaret etti. Ziyaretin gündemini yerel seçimler, deprem tehlikesi ve kentsel dönüşüm, çarpık kentleşme ve trafik gibi Isparta’nın en temel sorunları oluşturdu.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Tural, 31 Mart 2024'te görev verilmesi halinde Isparta'daki bütün paydaşlarla birlikte çalışacaklarını söyleyerek "Isparta’mızda imar ve kentleşme denildiğinde ilk akla gelen kurumlardan birisi Mimarlar Odası. Kentimizin güzelleşmesi mimari açıdan sisiz çizdiğiniz projelerin güzelliği ile doğru orantılı. Ayrıca biliyorsunuz Isparta'mız bir deprem bölgesidir. Bu nedenle ilimizde olası bir deprem afetine hazır olmak için 'depremle mücadele eylem planı'nı yapmak zorundayız. Bizim en önemli görevlerimizden biri bu olmalıdır. İlimizin depremle mücadele eylem planının hazırlanması konusunda sizlerle birlikte çalışacağız. İlerleyen günlerde daha başka projelerimizde açıklayacağız” dedi.

Ziyarette yerel seçimlerden sonra seçilecek belediye başkanından beklentilerini içeren bir dosya sunan Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, Isparta’da imar, mimari, şehirleşme gibi konularda kendilerinin görüşlerinin alınmasını istedi.

Isparta’da trafik sorununda giderek büyüdüğüne dikkat çeken Ataseven, eski devlet hastanesinin arazisine yapılan ISUBÜ Kampüsünün faaliyete geçmesiyle birlikte trafik sorunun daha da büyüyeceğini söyledi.

Belediyeye yapılan imar başvurularına en kısa altı ayda yanıt verildiğini bildiren Ataseven, belediye başkan adaylarından Mimarlar Odasının talepleri ile ilgili söz vermelerini istedi. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Ataseven’in talebine “biz verdiğimiz her sözün arkasındayız. Bu şehre dün gelmedik, yarın da gidecek başka bir yerimiz yok. Vereceğimiz sözlerle ilgili isterseniz noter onayı da yaptırabiliriz” dedi.  

 

 

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR