28 Nisan 2024 Pazar

Milli Irk Angora Tavşanı Türkiye’de ilk defa gösteriye katıldı

Milli Irk Angora Tavşanı Türkiye’de ilk defa gösteriye katıldı

Isparta

Isparta Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından 7. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi’nde milli ırk olan Angora tavşanları ilk kez yer aldı.

Türkiye’de ilk defa bir güzellik gösterisine katılan Angora tavşanları, fuarın ilgi odağı oldu. Türkiye’de nesli tükenme tehlikesinde olan Angora tavşanının yünü, Avrupa’da ısı tutması sebebiyle uzay kıyafetleri üretiminde kullanılıyor.

Angora tavşanlarının bakımıyla ilgilenen Mehmet Akşahin, Angora tavşanının 1700’lü yıllarda Avrupa, Almanya ve Çin gibi ülkelere götürüldüklerini söyledi. Sonrasında Türkiye’de üretiminin bittiğini ifade eden Akşahin, açıklamasında; “Özel bir şirkette çalışıyorum. Çalıştığım şirketin sahibinin yerli ırklara olan ilgisinden dolayı, yerli ırk hayvanlarımızın bakım ve geliştirmesini yapıyoruz. Angora tavşanı aslında Ankara tavşanıdır. Angora, Ankara’nın eski adı olduğundan dolayı Ankara’ya özgü bir tavşan türüdür. Fakat 1700’lü yıllarda Avrupa’ya gitmiş 1723 yıllarında da Türkiye’de üretimi bitmiş bir hayvan türüdür. Angora tavşanı aslında beyaz renklidir. Almanya’da bunun 14 tane alt ırkını üretmişler. Daha sonra Almanya’dan Fransa’ya, Amerika’ya ve şu anda Çin’e yayılmış durumda, daha çok oralarda üretimi yapılıyor. Türkiye’de üretimi yok. Tüyü çok kalitelidir. Tekstil sektöründe Avrupa’da uzay kıyafetlerinde kullanıldığı konusunda bilgiler var. Çok özen gösterilmesi gereken bir hayvan. Günlük rutin taramasının, bakımlarının yapılması lazım. Taze meyve, sebzelerle beslenmesi lazım.Türkiye’de çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Ortalama 100 tanedir. Isparta’daki fuara şu anda 3 tane Angora tavşanı katıldı. Türkiye’de ilk defa bir fuara Angora tavşanı katıldı” şeklinde konuştu.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hahhhhha vatandaş komiksin

14 Ocak 2024 Pazar 20:36

Evet nerelerde geziyorsan onların reklamı görüyorsun rezil ettin kendini bizde yok onlar

Vatandaşa cevap

14 Ocak 2024 Pazar 19:10

O zaman millete ahlak taslayıp antin kuntin sitelere girme sende. O reklamlar senin girdiğin sitelere göre geliyor:)

Neva

14 Ocak 2024 Pazar 16:40

Ayy minnakmiymis tatlimiymis neymiş yerim ben seni tüy yumağı

Vatandaş

14 Ocak 2024 Pazar 16:22

EROTİK DEKOLTELİ AÇIK KADINLARIN REKLAMINI GÖRMEK İSTEMİYORUM

sdl

14 Ocak 2024 Pazar 15:38

ALLAH zülceal ne güzel yaratmış

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR