28 Nisan 2024 Pazar

MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL

MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL

Isparta

Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, Kaynaştırma öğrencisi olarak tanımlanan engelli öğrenciyi evinin yakınındaki okula değil, 5 KM ötedeki Cezaevi mevkiinde bulunan Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kaydettiler. Bu skandalın düzeltilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her öğrenci evinin en yakınındaki okula gidip eğitim görecek’ sözüne inat, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir skandala imza atıldı.

Öğrenci kaynaştırma programında yer alan engelli kız öğrenci adeta cezalandırıldı ve evinin 5 KM uzağında bulunan Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kaydedildi. Aile ve öğrenci perişan oldu. Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden Ü.G.G. isimli engelli kız öğrenciyi çevre yolunun alt kısmındaki Cezaevi mevkiinde bulunan TÜMAY ALİ YAVUZ Lisesine kaynaştırma öğrencisi olarak kaydeden Milli Eğitim ne yazık ki sınıfta kaldı.

NEDEN KOMİSYON KURDUNUZ?

Engelli Kaynaştırma Öğrencileri için özel bir komisyon kuran Milli Eğitim yetkilileri her öğrencinin talebi ve ikameti üzerine kayıt işlemleri yapması gerekiyorken, adı geçen kız öğrenci için bu uygulama tersten uygunladı. Karaağaç Mahallesi’ne en yakın lise olan Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için talepte bulunan Ü.G.G isimli engelli öğrencinin ailesi, çocuğun kaydının 5 KM ötedeki bir okula yapıldığını öğrenince hayal kırıklığına uğradı. Skandal ve acımasız bu uygulama hem engelli öğrenciyi hem de aileyi günlerdir perişan ediyor. Bu konu ile ilgili sorumluların derhal bulunup yetkililer tarafından gereğinin yapılmasını talep eden perişan aile okulların açılmasına rağmen kitapları dahi alamadıklarını belirttiler. Aile, Vali Ömer Seymenoğlu’ndan konu hakkında destek istediklerini dile getirdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

eveyakınokul

11 Eylül 2019 Çarşamba 09:50

"Finlandiya zorunlu eğitimi karşı çıkamasa da müfredattan uzaklaşarak bunu sağlayabilmiş durumda. Sahi neden en iyi okul evimize en yakın olanı değil?"Prof. Dr. B. Gültekin Çetiner· 22 Ocak 2017 ·

eveyakınokul

11 Eylül 2019 Çarşamba 09:49

"Finlandiya'da bir veli veya öğretmene "en iyi okul hangisi?" diye sorulduğunda verilen cevap çok anlamlı: EN İYİ OKUL EVİNE EN YAKIN OLANI."

eveyakınokul

11 Eylül 2019 Çarşamba 09:48

"Aileler masrafların birkaç katına katlanması pahasına çocuklarını özellikle büyük kentlere marka okullara göndermek zorunda bırakılıyorlar."

eveyakınokul

11 Eylül 2019 Çarşamba 09:47

"Marka takıntısı en başta okul sistemince üretilir. Marka haline getirilen birkaç okula ****k için çocuklarımızı delice yarıştırıyorlar."

eveyakınokul

11 Eylül 2019 Çarşamba 09:46

"ZORUNLU EĞİTİME HAYIR DİYEBİLENLER?Okul sistemi bizleri en az 12 yıl tepeden üretilen bilgiye müşteri kılıyor. 12 yıl yetmiyor. Yeteneksizleştirici uzmanlar olabilmemiz için artı 4 yıl. Hatta o da yetmedi gelsin çok sayıda sertifikalar. Sonunda elde edilen nedir?"

Yalvaçlı hoca

11 Eylül 2019 Çarşamba 09:19

Çeteci rumuzlu arkadaş , ömründe 3 koyun yönettin mi de sen insanlara sallıyorsun . Bende meb çalışanıyım . Bu kadar dertli olan varsa çıkar vali beye . Kul Hakkına girmenin anlamı yok . İt ürür kervan yürür ..

BANKACI

11 Eylül 2019 Çarşamba 09:09

gerçekten bu yerleştirmeler çok saçma sahte ikametlerden öğrenciler mahallesindeki okullardan faydalanamıyor devlet araştırsın polis araştırsın milli eğitim incelensin bu servisler nerelerden öğrenci alıyorlar takip edin bakalım kim nerde oturuyor yazık insanlara öğrencilere

Sütçüler Halkından

11 Eylül 2019 Çarşamba 08:49

Bana kalırsa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin YALÇIN hocamız olsun, Sütçülerde başarılı hizmetlere imza attı gecesini gündüzüne kattı, geceleri bile çalıştı, hükümet konağının ışıkları hiç sönmedi.

kitap

11 Eylül 2019 Çarşamba 08:27

kitap

kay kay

11 Eylül 2019 Çarşamba 08:27

cv

yarenü

11 Eylül 2019 Çarşamba 00:19

kim bu komisyon başkanı ve komisyon,ceylana niye kızıyorsunuz,hacı dede nerede,zeki zekasını kullanmalı,mehmet emin koşmalı,üyelerine kızan aslan başkan önemli sorunlarda nerede.Herşeyden önemlisi eğitim önemli ama niye kanayan yara mem e çözüm üretilmez.Niye eğitim vekaletle devam ediyor,.Çözüm bulunmazsa sorunlar yumak olur.hep idarecilere kabahat bulunur ama 20,30 yıldır aynı yerde çalışan memurlar var,bunların hiç mi kabahati yok

Dertli

10 Eylül 2019 Salı 23:45

Bir öğretmen olarak Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünün bu halinden o kadar utanıyorum ki... Biz bu kadar mı üvey evlat konumundayız. Benim teşkilatım niye bu kadar rezil edilir? Anlayan bi anlatsın bana.

Nesrin

10 Eylül 2019 Salı 22:32

Milli eğitim yönetilemiyor. Acilen bir mem müdürü gelmeli ve il milli eğitimin tüm yönetici kadrosu yenilenmelidir. Lakin, uçurumdan yuvarlanmakta olan kamyon gibi bir hali var milli eğitimin. Acil önlem alınıp md yrd cıları şube müdürleri görevden alınmalı.

Engelli aile

10 Eylül 2019 Salı 22:00

Ortapedik engelli öğrenci evinin dibinde nazmiye demirel okulu var tutup taaaaaaaa bahçeli evler okuluna gönderiliyor okulda öğretmen yok iki ay sonra gelir deniyor resmen gidin sizi istemiyozdemek sayin yetkililerim bu uzatma futbol maci gibi olmaz o annenin yazını kişini çektiği zahmeti vicdanınız nasıl cevap verir IDARE DAHA EMGELLI OLMAMALI ....SAYGILARIMLA ....

ağlayan veli dikkat

10 Eylül 2019 Salı 21:59

lütfen şu ağlayan veli rumuzlu arkadaşın uyuyan öğretmen konusuyla ilgili yetkili birileri biran önce ilgilensin.sınıfta uyuyan öğretmen ne demektir.

Davut Doğrucu

10 Eylül 2019 Salı 21:17

Milli eğitim alt çalışanları hariç ne kadar müdür vb varsa dağıtılmalı.O zaman belki düzelir. Siyasetin gölgesi kaldırılmalı.

eğitimci

10 Eylül 2019 Salı 21:02

Bu kurumda idareci yok başarı sadece okulların zaten başarılı olanlar çapı yüksek olanlar üniversite veya başka kurumlara geçiyorlar. gerçekten çok üzülüyorum bu kurum bizim

Müfettiş

10 Eylül 2019 Salı 20:28

İspartali öğretmen rümuzlu bir ukala, terbiyefen filan bahseden tam bı terbiyesiz.

Allah kurtarsın

10 Eylül 2019 Salı 19:29

Milli eğitimin eline düştün mü çekeceğin var demektir

Ispartalı Öğretmen

10 Eylül 2019 Salı 19:23

Herkes şikayetlerini bimere cimere yazsın kardeşim . Burada yorum yazıp insanları tanımadan , isimlerini karalamanın bi anlamı yok . Herkes önce kendine baksın . Meb çalışmayan insan yorum yapıyor . Terbiyesizlik yapmanın anlamı yok .

Çeteci

10 Eylül 2019 Salı 18:27

Bu kadar küçük çapsız adamın yönettiği milli eğitimle mi bizim çocuklar uzaya gidecek. Yazık memlekete. Koskoca maarif kurumu bir iki soysuz çeteciye teslim edilmiş. Yazık

Adalet Ağaoğlu

10 Eylül 2019 Salı 16:54

Ispartada milli eğitim mi var? Bir soru sorduk adam resmen azarladı, öyle değil mi ceylan? Bu dünyanın öbür dünyası var? Adalet yok Ispartada, torpil var, adam kayırma var

Vatandaş

10 Eylül 2019 Salı 16:53

Akşama kadar bahcede cay siğara iceceklerine işlerini takip etseler böyle olmaz

Vatandaş

10 Eylül 2019 Salı 16:50

Yıllar önce benim cocuğuma da aynı yapmışlardı. Bimer e şikayat ettim vali yardımcısıyla görüştüm anca öyle hallerde bildim birhafta işim den izin alıp bu işle uğraşmıştım milli eğitim müdürlüğü ve nüfüs müdürlüğü arası belki on kere geldim gittim işi bilmeyenlere yetkiyi verirsen böyle olur

Dr.Ahmet

10 Eylül 2019 Salı 16:34

Eş durumundan gelen öğretmenlere vatan haini muamelesi yapılıyor. Öğretmenler sürülüp duruyor. Şu bayan doğum izninde, onun yerine git, doğum izni bitti, şu okula git, o okula hoca geldi merkeze gel evde özel eğitimlere git. Böyle bir eğitim sistemi olur mu? Bu şekilde Ne öğretmen öğretmenlik yapabilir? Nede öğrenci bu kadar değişiklikten bir şey öğrenebilir. Bir öğretmeni bir okula veriyorsan en az 1 yıl kalmalı.

kapcıklara

10 Eylül 2019 Salı 15:55

konu milli eğitim müd... değil ampül kafalı ****aklar hemen zıplıyacak,, milli eğitim görev alanı içerisinde çocuklar dikiliyor.. kokuşmuşluk hat safhada din bezirganı tarikat cemaat vs pislik şerefsizliğin toplumdan devletten milletten arındırılmalı...

Adsız

10 Eylül 2019 Salı 15:53

Yazık günah o milli eğitimde oturup göbeğini büyüten mübarekler ne işe yarar şaşıyorum okullarda ne entrikalar dönüyor milli eğitim görev başına alooooo

canavardünya

10 Eylül 2019 Salı 15:18

üniversite tercihlerinde yaşadığı şehirde iyi eğitim veren üniversite varken sadece aileden kopuk başıboş hayat yaşamak için uzakları tercih eden öğrencinin caydırıcı olarak puanı kırılmalı. Gençler kör kuyuya hayatın ne olduğunu bilmeden cahilce atlıyor. Onlar bu yanlışlarını farkedemeyebilir, yüksek öğretim toplumsal sonuçlarının pekala farkında.Eve yakın üniversite türk toplumunu maddi manevi ayağa kaldırır, biz bu gençleri çöplükte bulmadık değil mi?

canavardünya

10 Eylül 2019 Salı 15:11

+evden uzakta üniversite okumak her türlü ahlaki bozulmayı da beraberinde getirdi bu topluma.Yalnızlık ve sefilliğin travmalarıyla işte ıspartada bile uzaktan gelen gençler intihar ediyor.Maddi manevi binlerce zararı var evden uzak okulun.

canavardünya

10 Eylül 2019 Salı 15:09

Yaşadıkları sefaletin sonucu olarak mecbur kaldıkları travmalar da cabası. Üniversite tercihlerinde ailelerin maddi durumu gereksiz zorlanıp bunun neticesi yaşanan borçlanmalar , hacizler, aile dramları da cabası.Bu ülke ekonomik krizi çözmek istiyorsa en önce çocuklarını uzak üniversitede okutma masrafını ortadan kaldırmalı.Gereksiz ekonomik harcamalar sosyal patlamaları da tetikler.

Gökhan

10 Eylül 2019 Salı 15:08

Bir mühendis ve öğretmen eşi olarak, Milli eğitim kadrosundaki öğretmenlerin kendilerini geliştirmeyişlerinden de, milli eğitim il müdürlüğündeki çalışanlardan da memnun değilim. Canla başla çalışanların sayısı çok az. Herkesin üzerine bir rehavet çökmüş gibi. Herşey plansız ve emrivaki yapılıyor. Çocuklarımıza örnek olabilecek, onların ufuklarını açacak, öğrencileri için sürekli gündemi ve yenilikleri takip eden öğretmenler istiyoruz. Bu ülke ancak o zaman kalkınır.

canavardünya

10 Eylül 2019 Salı 15:04

"eve en yakın okul en iyi okuldur". Eve yakın ilköğretimden en basit kazanç içki, uyuşturucu çetelerine çocukları yem etmemektir. Okul başarısı olarak da eve yakın okul doğruluğu ispatlanmış bir gerçektir. Aynı prensip üniversite tercihlerine de mutlaka uygulanmalı. Yurt köşelerinde sefil olup sürünen gençler , yurttan bunalıp ne idüğü belirsiz tiplerle ayrı eve çıkan gençler yıllardır bu ülkeye başarı ve gelişmişlik adına hiçbirşey katamıyor . Eğitim sefillik içinde gelişemez.

afyonlu

10 Eylül 2019 Salı 14:45

yolumun üzeri gelip geçerken hep bakıyorum,len bunlar ne iş yapar ,devamlı çay sigara bahçede , diye düşünürdüm hep..

Ahmet

10 Eylül 2019 Salı 14:27

Engelli çocuklarımız için bir çalışma başlatılmalı. Çocuğu sınıf dolu diye bekletiyorlar. Bunun icinde sayın Milli Eğitim müdürümüzden yardım bekliyoruz

ali

10 Eylül 2019 Salı 14:23

mem in düğün konvoyuna katılan resmi araçları bile var.bu disiplinsizlikle daha neler olur.

Öğretmen

10 Eylül 2019 Salı 14:20

Ceylan Çaylak la ilin en büyük kurumu yürümez.Kurum Allaha emanet.Biran öncemüdür atanmalı

Öğrenci velisi

10 Eylül 2019 Salı 14:15

Birde şu ilcelerdeki iptal edilen taşıma işi duzeltilse 40 yakın öğrenci mağdur şimdiye kadar her sene düzenli yapılan taşıma neden bu sene yapılamadı yıllardır yapılan yanlışlığı neden il ilçe millî eğitim müsade etti bir çocuğun şuan ispartaya gidip gelmesi yemesi aylık nerdeyse 700 TL otobüste öğrenci indirimi yapılmıyor gonende vatandaş gibi gidip gelicek 10 TL birde birde Isparta'da vericek taşıma olmadığı için kantinden tost yicek ilçe milli eğitim den zaten yok birsey yani çözüm istiyoruz

Komisyon Komedisi

10 Eylül 2019 Salı 14:13

Komisyon tarafından Evinin Karşısındaki okula değil uzaktaki okula kayıt edilen öğrenciler var.

ağlayan veli

10 Eylül 2019 Salı 14:08

benimde çocuğum halıkentte engelliler okulunun lise kısmında çocuğumun öğretmeni bayan yıllardır sınıfta uyuyor fotoğrafı videosu bile var.kimse birşey yapmıyor.sedat müdür idare ede ede yanına gittik hep tamam dedi bişey yapmadı.yaşlı erkek öğretmenler var hiçbirşey anlamıyor ve yapmıyola.hiç ilgilenen yok.çocuklarımız öle gelip gidiyo.çalışan bir iki öğretmen var.

ağlayan veli

10 Eylül 2019 Salı 14:04

benimde çocuğum halıkentte engelliler okulunun lise kısmında çocuğumun öğretmeni bayan yıllardır sınıfta uyuyor fotoğrafı videosu bile var.kimse birşey yapmıyor.sedat müdür idare ede ede yanına gittik hep tamam dedi bişey yapmadı.yaşlı erkek öğretmenler var hiçbirşey anlamıyor ve yapmıyola.hiç ilgilenen yok.çocuklarımız öle gelip gidiyo.çalışan bir iki öğretmen var.

vatandaş

10 Eylül 2019 Salı 13:43

zaten çok disiplinsiz bir görüntü var bütün personel bahçede çay sigara içiyor maşallah

Otizmliyiz

10 Eylül 2019 Salı 13:19

Bizde milli eğitimin ayrı bir skandalını yaşıyoruz.Özel çocuğumun özel eğitim sınıfı var ama ne yazık ki öğretmen ataması yapılmadığı için okula gidemiyoruz.Bizleri hayatımızdan bezdiriyorlar.Eğitimle düzelme şansı olan çocuklarımız böyle heba ediliyor çok yazık...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR